Navigáció

Vállalkozást vezetek

Miért fontos, hogy legyen egy karriermentorunk?

Miért fontos, hogy legyen egy karriermentorunk?

Női szemmel 2023.04.05

Kétségtelen, hogy a karrierünknek jelentős szerep jut az életünk során. Azonban irányítani egy változást nem minden helyzetben olyan könnyű, főleg, ha egyedül szeretnénk kiutat találni a karrierünk labirintusából. Hiszen az üzleti világ enyhén szólva is kihívásokkal teli, így pályánk rögös útján nagy segítséget nyújthat nekünk egy karrier vagy üzleti mentor.

Hogyan kezdjünk el vállalkozóként dolgozni mellékállásban?

Hogyan kezdjünk el vállalkozóként dolgozni mellékállásban?

Piaci trendek 2023.03.28

Megannyi főállásban dolgozó alkalmazott keresi a kreatív lehetőségeket, hogy vállalkozóvá váljon, és kiegészítse jövedelmét. Egy saját vállalkozás elindítása azonban ijesztő és komplikált lehet. Szerencsére van egy egyszerű módja annak, hogy kipróbáljuk magunkat: egy mellékállásban indított vállalkozással. Ebben a cikkben hét lépésben foglaltuk össze, hogy hogyan kezdjünk bele a saját vállalkozásunk elindításába teljes állasunk megtartása mellett, hogy aztán sikerre tudjuk vinni azt.

Miben rejlik egy közösségi média stratégia sikere?

Miben rejlik egy közösségi média stratégia sikere?

Piaci trendek 2023.03.21

Akár most vágunk bele vállalkozásunkba, akár már évek óta vezetjük, a XXI. században elengedhetetlen, hogy cégünk saját közösségi média oldallal rendelkezzen. Már elterveztük, hogy melyik platformon legyünk jelen, de nem tudjuk milyen tartalmakat gyártsunk oda? Ebben is segítségünkre lehet egy jó közösségi média stratégia, aminek a legfontosabb pontjait összegyűjtöttük cikkünkben.

Így ünnepeltük közösen a vállalkozónőket az első DoboGo eseményen

Így ünnepeltük közösen a vállalkozónőket az első DoboGo eseményen

Sikeres nők 2023.03.14

Az idei évben új elemmel bővült a Dobbantó Program: a március 8-án, nemzetközi nőnapon megtartott „DoboGO – A sikeres Dobbantósok emelvénye” eseménnyel. A rendezvény létrejöttének az volt a célja, hogy lehetőséget teremtsen a résztvevőknek vállalkozói kapcsolataik ápolására, egymás üzleti történetének megismerésére, valamint a fejlődésre. Minden Dobbantó esemény fontos eleme, hogy szakmailag is hozzáadjon a vállalkozónők tudásához, így a napot egy gazdasági témájú stand-up zárta.

Számlázás az ügyfelek részére – tippek, hogy jobban csináljuk

Számlázás az ügyfelek részére – tippek, hogy jobban csináljuk

Pénzügyek 2023.03.07

Számos nehézséggel kell szembenéznünk a vállalkozásunk vezetése közben, többek között nincs egyszerű feladatunk azzal, hogy biztos kezekben tartsuk az üzletünk pénzügyeit. Az egyik kihívás, ami ránk vár, az az ügyfelek részére történő számlázás. Ebben szeretnénk segítő kezet nyújtani legújabb cikkünkkel, amiben összeszedtünk néhány hasznos tippet a számlázással kapcsolatban.

A cashflow elemzés készítésének alapjai

A cashflow elemzés készítésének alapjai

Pénzügyek 2023.02.24

Új évet kezdve, annak még igencsak az elején járva sokan értékelik a mögöttük hagyott 365 napot és terveket készítenek az előttük álló időszakra. Egy vállalat életében ennek egyik leghatékonyabb eszköze a cashflow elemzés. Ez segít a vállalkozásoknak megérteni, hogyan folyik be és mennyi pénz áll rendelkezésükre egy adott időszakban.