Navigáció

Vállalkozást indítok

A jó vezetők tulajdonságai 5 pontban

A jó vezetők tulajdonságai 5 pontban

Menedzsment 2022 júl. 01

Biztos mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor egy fárasztó munkanap után kényelmesen elhelyezkedünk kedvenc fotelünkben, becsukjuk a szemünket, és azon morfondírozunk, hogy milyen kellemes lesz majd vezetőként irányítani a saját vállalkozásunkat. Sokan csak annyit látunk, hogy egy vezető ül az irodájában, kortyolgatja a kávéját és telefonálgat, miközben ez egy sokszínű, számtalan képességet igénylő, felelősségteljes munka. Cikkünk öt ponton keresztül mutatja be azt, hogy milyen kihívásokkal néz szembe az, aki vezetésre adja a fejét, milyen készséget érdemes elsajátítani annak érdekében, hogy eredményes legyen.

Mint a randizás: így erősítsd meg a márkahűséget

Mint a randizás: így erősítsd meg a márkahűséget

Menedzsment 2022 jún. 24

Vállalkozásunk sikeres működésének alapfeltétele, hogy olyan visszatérő vendégeink, vásárlóink, megrendelőink legyenek, akik teljes mértékben elköteleződtek mellettünk. Ennek az elérése sok szempontból a randizásra hasonlít. Ahogy egy kapcsolat kezdeti szakaszában, a stabil vevőkör kialakítása során is sokat számít ugyan a kémia, de mi magunk is nagymértékben tudjuk befolyásolni az események alakulását – cikkünkben összeszedtünk öt tippet ahhoz, hogy miként érjük el a fogyasztókban a hűséget a márkánk, vállalkozásunk felé.

10 ötlet kisvállalkozásra

10 ötlet kisvállalkozásra

Piaci trendek 2022 jún. 17

Ha úgy érezzük, hogy nem tudunk kiteljesedni a munkánk során, esetleg frusztrál minket az alkalmazotti lét, érdemes elgondolkodnunk saját vállalkozás indításán. Ahhoz, hogy sikeres legyen, szükségünk van egy jó ötletre, rengeteg munkára és szenvedélyre, amelyek anyagi és erkölcsi megbecsülést hozhatnak el számunkra.

Fontos tisztázandó kérdések vállalkozásindítás előtt

Fontos tisztázandó kérdések vállalkozásindítás előtt

Pénzügyek 2022 jún. 07

Egy ponton mindannyian elérkezünk oda az életünkben, hogy szeretnénk a saját kezünkbe venni az irányítást. Egy ötlet, tulajdonképpen ennyi kell az önmegvalósításhoz. Ha ez már megvan, akkor pedig sorra meg kell találjuk a válaszokat a mi célunk elérése szempontjából leginkább relevánsabb kérdésekre. Nézzünk is meg pár alapvető kérdéskört, amely minden induló vállalkozásnak hasznos lehet.

A testvérpár, akik feje tetejére állították a világot

A testvérpár, akik feje tetejére állították a világot

Sikeres nők 2022 máj. 24

Kevés olyan inspiráló történet van, mint amilyen Venus és Serena Williams-é. Két nehéz körülmények közül érkező afrikai-amerikai nő, akik egy olyan sportágban lettek a világ legjobbjai, amelyet a tehetős fehérek mozgásformájaként ismertek addig. A teniszcsillagok története kérdés nélkül a sporttörténelem egyik legfontosabbja, ami megmutatja a kitartás és a kemény munka erejét.

Kerüld el a klasszikus hibákat – min bukhat el egy vállalkozás?

Kerüld el a klasszikus hibákat – min bukhat el egy vállalkozás?

Menedzsment 2022 máj. 12

Az nem kérdés, hogy egy induló vállalkozásnak rengeteg nehézséggel kell szembenéznie a tőke megteremtésének körülményeitől az időmenedzsmentig. Vannak azonban olyan klasszikus, visszatérő hibák, amelyeknek a tudatos elkerülésével nagyban csökkenthetjük a bukás esélyét. Cikkünkben ezeket szedtük össze – olvass tovább, és növeld saját esélyeidet azzal, hogy felkészülsz a buktatókra.