Navigáció

Sikeres nők

Vállalkozónők, akik tevékenységükkel formálták a történelmet

Vállalkozónők, akik tevékenységükkel formálták a történelmet

Sikeres nők 2023.02.14

Vállakozóként rengeteg bátorságra és inspirációra van szükségünk ahhoz, hogy belevágjunk a saját üzletünk elindításába. Ámulattal nézzük azokat, akiknek már sikerült elérni az általunk régóta vágyott eredményeket, és próbálunk rájönni arra, hogy nekik mégis hogyan sikerült. Ösztönzésképp összegyűjtöttük néhány ikonikus nőt a történelemből, akikből erőt és motivációt meríthetünk, amikor úgy érezzük: nekünk ez nem fog menni.

Vegyél részt te is a Dobbantó Program legújabb szakmai rendezvényén, a DoboGO-n!

Vegyél részt te is a Dobbantó Program legújabb szakmai rendezvényén, a DoboGO-n!

Sikeres nők 2023.02.10

Új elemmel jelentkezik a Dobbantó Program 2023 tavaszán, amely a Dobbantó vállalkozónői közösség szálait hivatott szorosabbra fűzni. A DoboGO elnevezésű szakmai napon pályázati úton kiválasztott vállalkozónők mutathatják be standokon vagy élőbeszédben cégük üzleti történetét, a résztvevők szakmai előadásokat hallgathatnak, valamint közvetlen kapcsolatba léphetnek cégvezető társaikkal.

Elengedhetetlen dolgok, amelyekkel egy kisvállalkozónak rendelkeznie kell

Elengedhetetlen dolgok, amelyekkel egy kisvállalkozónak rendelkeznie kell

Sikeres nők 2023.01.27

A saját üzlet megalapítása mindig nagyon izgalmas folyamat, és számos olyan alapvető dolog akadhat, amire szükségünk van, ha vállalkozásba kezdünk vagy egy már meglévő céget vezetünk. Azonban előfordulhatnak olyan kérdések, amikről akaratlanul is, de megfeledkezünk, amikor egy sok témát érintő tervezésben veszünk részt. Az alábbiakban összegyűjtöttük azt az öt dolgot, amire minden kisvállalkozásnak szüksége van.

Képességek, amiket nőként elsajátíthatunk a sakkból

Képességek, amiket nőként elsajátíthatunk a sakkból

Sikeres nők 2022.12.30

A sokak által kedvelt logikai játék, a sakk története a legendák koráig nyúlik vissza, az első hivatalos sakkvilágbajnokságra azonban csak 1886-ban került sor. Ahogy sok más sport esetében, ezen is kizárólag férfiak vehettek részt, a nőknek közel ötven évig kellett várniuk, hogy 1927-ben ők is megkapják saját világbajnokságukat. A munka világához hasonlóan a sportokat is gyakran kategorizáljuk, hogy melyek számítanak férfiasnak és melyek nőiesnek. A sakk is egy „férfias” tevékenységnek számít, pedig a munkánk során mi nők is hasznát vehetjük a stratégiai lépéseknek.

Hogyan hozzunk hatékonyan döntéseket? – összefoglaló a novemberi Dobbantó Klubról

Hogyan hozzunk hatékonyan döntéseket? – összefoglaló a novemberi Dobbantó Klubról

Sikeres nők 2022.11.29

Az idei év utolsó Dobbantó Klubján a hatékony döntéshozatal állt a középpontban. A budapesti Scruton V.P. kávézóban megrendezett eseményen Dr. Zolnay Judit, üzleti coach és tanácsadó ismertette a hatékony választási mechanizmusokat és azokat a leggyakoribb csapdákat, amelyekbe egy-egy döntés során eshetünk. Ahogy a korábbi klubeseményeken, most is rengeteg fontos és hasznos információt kaphattunk a szakértőtől, aki kifejtette azt is, hogy hogyan kerüljük el ezeket a hibákat.

Híres női feltalálók

Híres női feltalálók

Sikeres nők 2022.11.18

Ha feltalálókról van szó, sokaknak többnyire férfiak jutnak először az eszükbe – pedig számos innováció köthető híres női feltalálók nevéhez, akik forradalmasították a világot a mindennapi életet megkönnyítő találmányaikkal. Többen közülük sajnos nem élhették meg vívmányaik sikerességét, és életük során semmilyen anyagi vagy eszmei elismerésben sem részesültek – holott az általuk létrehozott eszközök nélkül ma már el sem tudnánk képzelni az életünket.

Miért raknak címkét a sikeres nőkre?

Miért raknak címkét a sikeres nőkre?

Sikeres nők 2022.11.11

A közösségi oldalakon már megszokhattuk a különböző címkék, hashtagek használatát, az utóbbi években azonban ezek közül is feltűnően sokszor találkozhatunk a #girlboss, #bossbabe, #powerwoman kifejezésekkel. Ezeket elsősorban az ambiciózus, sikeres nőkkel kapcsolatban használják, de vajon milyen üzenetet közvetítenek a külvilág felé és valóban szükségesek-e ezek?

Hogyan öltözz úgy, mint egy sikeres nő? Minden, amit tudni kell a „power dressing”-ről

Hogyan öltözz úgy, mint egy sikeres nő? Minden, amit tudni kell a „power dressing”-ről

Sikeres nők 2022.10.10

A társadalom és a divat kéz a kézben változnak egymással. Mostanra kijelenthetjük: ahogy társadalmi szinten, úgy az öltözködés területén is sokkal szélesebb lehetőségeink vannak önmagunk kifejezésére. Az üzleti életben is egyre kevésbé szigorúak az elvárások, akár nőkről, akár férfiakról beszélünk. Mégis, ha felteszik számunkra a kérdést, szerintünk hogyan néz ki egy üzletasszony, elég hasonló kép ugrik be mindannyiunknak. Ez a fajta, közismert, ideálisként számon tartott üzleti viselet a power dressing stílusirányzatnak köszönhető, amelyet a 70-es évektől tartanak számon, de igazából Coco Chanel nevéhez is gyakran kötik.

Egyre népszerűbb a női futball

Egyre népszerűbb a női futball

Sikeres nők 2022.09.27

Amikor 2022 júliusában Anglia megnyerte a női labdarúgó Európa-bajnokságot, 87 192 néző előtt győzte le a német válogatottat – ez pedig rekord az Eb-k történetében, a férfi tornákat is beleértve. A Wembley-ben megrendezett döntő elképesztő hangulatban zajlott, és az interneten is rendkívül népszerűvé tette az ott szereplő játékosokat. Mit mutat mindez? Tényleg egyre népszerűbb a női futball?

Sikeres nők a választójogi harcok előtti időkből

Sikeres nők a választójogi harcok előtti időkből

Sikeres nők 2022.09.06

Azt, hogy a nőknek lehetőségük van az önmegvalósításra a tudomány, kultúra, az üzleti élet területén, modern vívmánynak szoktuk tekinteni. Nem is járunk messze az igazságtól, ha komoly jelentőséget tulajdonítunk a szüfrazsett mozgalomnak a tekintetben, hogy később hány nőnek adódott lehetősége a karrierépítésre. Ugyanakkor már a választójogi harcok előtti időkben is éltek olyan sikeres nők, akik a későbbiekben híres történelmi személyiségként maradtak fenn a köztudatban. Cikkünkben ezekből, az 1900-as évek előtti évszázadokból mutatunk be négy híres nőt.