Navigáció

Sikeres nők

Hogyan öltözz úgy, mint egy sikeres nő? Minden, amit tudni kell a „power dressing”-ről

Hogyan öltözz úgy, mint egy sikeres nő? Minden, amit tudni kell a „power dressing”-ről

Sikeres nők 2022 okt. 10

A társadalom és a divat kéz a kézben változnak egymással. Mostanra kijelenthetjük: ahogy társadalmi szinten, úgy az öltözködés területén is sokkal szélesebb lehetőségeink vannak önmagunk kifejezésére. Az üzleti életben is egyre kevésbé szigorúak az elvárások, akár nőkről, akár férfiakról beszélünk. Mégis, ha felteszik számunkra a kérdést, szerintünk hogyan néz ki egy üzletasszony, elég hasonló kép ugrik be mindannyiunknak. Ez a fajta, közismert, ideálisként számon tartott üzleti viselet a power dressing stílusirányzatnak köszönhető, amelyet a 70-es évektől tartanak számon, de igazából Coco Chanel nevéhez is gyakran kötik.

Egyre népszerűbb a női futball

Egyre népszerűbb a női futball

Sikeres nők 2022 szept. 27

Amikor 2022 júliusában Anglia megnyerte a női labdarúgó Európa-bajnokságot, 87 192 néző előtt győzte le a német válogatottat – ez pedig rekord az Eb-k történetében, a férfi tornákat is beleértve. A Wembley-ben megrendezett döntő elképesztő hangulatban zajlott, és az interneten is rendkívül népszerűvé tette az ott szereplő játékosokat. Mit mutat mindez? Tényleg egyre népszerűbb a női futball?

Sikeres nők a választójogi harcok előtti időkből

Sikeres nők a választójogi harcok előtti időkből

Sikeres nők 2022 szept. 06

Azt, hogy a nőknek lehetőségük van az önmegvalósításra a tudomány, kultúra, az üzleti élet területén, modern vívmánynak szoktuk tekinteni. Nem is járunk messze az igazságtól, ha komoly jelentőséget tulajdonítunk a szüfrazsett mozgalomnak a tekintetben, hogy később hány nőnek adódott lehetősége a karrierépítésre. Ugyanakkor már a választójogi harcok előtti időkben is éltek olyan sikeres nők, akik a későbbiekben híres történelmi személyiségként maradtak fenn a köztudatban. Cikkünkben ezekből, az 1900-as évek előtti évszázadokból mutatunk be négy híres nőt.

Fiatalok, nők és példaképek – sikeres 25 év alatti énekesnők

Fiatalok, nők és példaképek – sikeres 25 év alatti énekesnők

Sikeres nők 2022 aug. 16

Sok minden megváltozott a zeneiparban az utóbbi években, de a legfontosabb érték régen és ma is ugyanaz volt: az egyéniség. Sőt, mostanra olyan könnyűzenei előadók érkeztek a legfiatalabb korosztályból, akik tágítják a határokat, felrúgják a szabályokat, mégis széles körben népszerűek és a slágerlisták élére tudnak kerülni. Cikkünkben öt sikeres fiatal énekesnőt mutatunk be, akik még a 25-öt sem töltötték be, mégis jó példát mutatnak fiatal lányok, illetve minden nő számára.

Gluténmentes pizzából dollármilliomos: Gail Becker

Gluténmentes pizzából dollármilliomos: Gail Becker

Sikeres nők 2022 júl. 19

Az utóbbi időben rengeteg olyan vállalkozás bukkant fel a piacon, amelyek alternatív megoldásokkal próbálják pótolni a népszerűbb ételek allergén összetevőit. Sokáig azonban kérdés volt, vajon hogyan képesek ezek a cégek fennmaradni? A Gail Becker által alapított Caulipower története azt mutatja, hogy egy gasztronómiai vállalkozás, amely karfiollal helyettesíti a glutént tartalmazó tésztákat, szintén sikeres lehet, ha ügyesen lép a piacra. Becker története sokunk számára inspiráló lehet, hiszen véletlenek vezettek oda, hogy céget alapított, mostanra azonban százmillió dollárnál is magasabb éves árbevételt termel. A sikeres vállalkozónő karriertörténete mellett cikkünkből az is kiderül, mit tanácsol Gail Becker a többi feltörekvő vállalkozónőnek.

Whitney Wolfe Herd, a világ egyik legfiatalabb selfmade női milliárdosa

Whitney Wolfe Herd, a világ egyik legfiatalabb selfmade női milliárdosa

Sikeres nők 2022 júl. 15

A Tinder kétségtelenül a legnépszerűbb társkereső oldal manapság. Whitney Wolfe Herd több szálon kötődik hozzá, hiszen az egyik társalapítója, majd marketingért felelős alelnöke volt az online ismerkedést alapjaiban felforgató alkalmazásnak. Két év után viszont váltott, ami újabb sikert hozott a számára: saját applikációja, a Bumble komoly eredményeket ér el a randialkalmazások piacán, Whitney pedig a világ legfiatalabb női vezérigazgatója lett, aki levezényelt egy nyilvános részvénykibocsátást. Cikkünkben az eddigi karrierjét követjük végig.

Az Oscar-történelem trónján egy nő ül

Az Oscar-történelem trónján egy nő ül

Sikeres nők 2022 jún. 10

Csupán egy színész mondhatja el magáról, hogy négyszer is megkapta a legrangosabb filmművészeti díjat jelentő arany szobrocskát. A pompás ruhakölteményekről, és sztárkavalkádról ismert Oscar-díjat 1929 óta ítéli oda a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) az arra méltó színésznek, de háromnál többször csak egy művész zsebelhette be. Sokan meglepődnének, ha hallanánk, hogy nem egy legendás férfi színészről van szó, hanem egy nőről, akit évtizedek alatt sem sikerült megfosztani a trónjától.

A testvérpár, akik feje tetejére állították a világot

A testvérpár, akik feje tetejére állították a világot

Sikeres nők 2022 máj. 24

Kevés olyan inspiráló történet van, mint amilyen Venus és Serena Williams-é. Két nehéz körülmények közül érkező afrikai-amerikai nő, akik egy olyan sportágban lettek a világ legjobbjai, amelyet a tehetős fehérek mozgásformájaként ismertek addig. A teniszcsillagok története kérdés nélkül a sporttörténelem egyik legfontosabbja, ami megmutatja a kitartás és a kemény munka erejét.

Női tudósok, akik nem kapták meg a nekik járó elismerést

Női tudósok, akik nem kapták meg a nekik járó elismerést

Sikeres nők 2022 márc. 04

Ugyan tudományos területen – különösen a természettudomány tekintetében – még mindig a férfiak vannak jelen nagyobb arányban, egyre több nő választja ezt a pályát, és a munkásságukat is egyre gyakrabban ismerik el. Ezzel szemben, ha korábbi évszázadokra gondolunk, legtöbben csak Marie Curie nevét tudjuk felidézni. Pedig valójában már ekkor is tevékenykedtek olyan női tudósok, akiknek a felfedezései jelentősen hozzájárultak a tudomány fejlődéséhez – cikkünkben most megemlékezünk néhányukról.

Főszerepben: a sikeres nő

Főszerepben: a sikeres nő

Sikeres nők 2022 jan. 25

Az utóbbi években Hollywood kedvelt témájává vált a sikeres, független nők sorsa, ezáltal több olyan film is született, amelyben inspiráló karakterekkel találkozhatunk. Habár egészen különböző módokon, de ezek a főhősnők utat mutathatnak azok számára, akik női vállalkozóként szeretnék megvalósítani önmagukat. Cikkünkben összeszedtünk néhány olyan filmet, amelyekben erős női főhősökkel találkozhatunk.