Navigáció

Sikeres nők

A testvérpár, akik feje tetejére állították a világot

A testvérpár, akik feje tetejére állították a világot

Sikeres nők 2022 máj. 24

Kevés olyan inspiráló történet van, mint amilyen Venus és Serena Williams-é. Két nehéz körülmények közül érkező afrikai-amerikai nő, akik egy olyan sportágban lettek a világ legjobbjai, amelyet a tehetős fehérek mozgásformájaként ismertek addig. A teniszcsillagok története kérdés nélkül a sporttörténelem egyik legfontosabbja, ami megmutatja a kitartás és a kemény munka erejét.

Női tudósok, akik nem kapták meg a nekik járó elismerést

Női tudósok, akik nem kapták meg a nekik járó elismerést

Sikeres nők 2022 márc. 04

Ugyan tudományos területen – különösen a természettudomány tekintetében – még mindig a férfiak vannak jelen nagyobb arányban, egyre több nő választja ezt a pályát, és a munkásságukat is egyre gyakrabban ismerik el. Ezzel szemben, ha korábbi évszázadokra gondolunk, legtöbben csak Marie Curie nevét tudjuk felidézni. Pedig valójában már ekkor is tevékenykedtek olyan női tudósok, akiknek a felfedezései jelentősen hozzájárultak a tudomány fejlődéséhez – cikkünkben most megemlékezünk néhányukról.

Főszerepben: a sikeres nő

Főszerepben: a sikeres nő

Sikeres nők 2022 jan. 25

Az utóbbi években Hollywood kedvelt témájává vált a sikeres, független nők sorsa, ezáltal több olyan film is született, amelyben inspiráló karakterekkel találkozhatunk. Habár egészen különböző módokon, de ezek a főhősnők utat mutathatnak azok számára, akik női vállalkozóként szeretnék megvalósítani önmagukat. Cikkünkben összeszedtünk néhány olyan filmet, amelyekben erős női főhősökkel találkozhatunk.

Emlékezetes Dobbantó pillanatok 2021-ből

Emlékezetes Dobbantó pillanatok 2021-ből

Sikeres nők 2022 jan. 11

Bár a tavalyi esztendő ismét nehézségeket hozott magával, mi továbbra is a kitűzött célunkra koncentráltunk: a vállalkozói ismeretek és készségek fejlesztésére, valamint a szakmai kapcsolati háló kiterjesztésére. Eseménydús évet tudhatunk magunk mögött, ugyanis megrendeztünk két tréninget, négy klubeseményt, ráadásul együtt ünnepelhettünk a jubileumi kötetünk átadóján is.

Motiváló TED előadások – Kapcsolódj ki és tanulj egyszerre!

Motiváló TED előadások – Kapcsolódj ki és tanulj egyszerre!

Sikeres nők 2021 dec. 17

Korábban már írtunk azokról az inspiráló könyvekről, amelyek segíthetnek túljutni a nehezebb időszakokon, azonban sokszor kerülünk olyan élethelyzetbe, amikor már nem tudunk kellő időt vagy kapacitást szánni az olvasásra. Ilyenkor jó alternatíva lehet egy (videós) előadás meghallgatása is – cikkünkben most ezek közül ajánlunk néhányat.

Dobbantó Sztorik IV. – Szolgáltató vállalkozások

Dobbantó Sztorik IV. – Szolgáltató vállalkozások

Sikeres nők 2021 dec. 01

Elérkeztünk a „Dobbantó Sztorik – 30 inspiráló vállalkozónő” c. jubileumi kiadványunkban szereplő hölgyeket felvonultató cikksorozatunk utolsó részéhez – ezúttal olyan vállalkozónőket mutatunk be, akik valamilyen praktikus szolgáltatást vagy kellemes kikapcsolódást biztosítanak foglalkozásukkal.

Dobbantó Sztorik III. – Kreatív vállalkozások

Dobbantó Sztorik III. – Kreatív vállalkozások

Sikeres nők 2021 nov. 26

Folytatjuk a „Dobbantó Sztorik – 30 inspiráló vállalkozónő” c. kiadványunkban szereplő sikeres vállalkozónők bemutatását. A cikksorozatunk harmadik részében olyan hölgyek történeteibe pillanthatunk bele, akik kreativitásuk kibontakoztatásának céljával alapítottak saját céget.

Dobbantó Sztorik II. – Gasztrovállalkozások

Dobbantó Sztorik II. – Gasztrovállalkozások

Sikeres nők 2021 nov. 23

Múlt héten indult cikksorozatunk keretében azon sikeres vállalkozónőket mutatjuk be, akik a „Dobbantó Sztorik – 30 inspiráló vállalkozónő” c. jubileumi kiadványunkban szerepeltek és elvégezték a Dobbantó tréninget. A sorozat második részében betekintést nyerhetünk azoknak a hölgyeknek a sikertörténeteibe, akik a hazai gasztronómiát gazdagítják vállalkozásaikkal.

Dobbantó Sztorik I. – Női vállalkozások a közösségi érdekek szolgálatában

Dobbantó Sztorik I. – Női vállalkozások a közösségi érdekek szolgálatában

Sikeres nők 2021 nov. 19

Programunk jubileumi kiadványában, a „Dobbantó Sztorik – 30 inspiráló vállalkozónő” c. gyűjteményben olyan sikeres vállalkozónők történeteit válogattuk össze, akik velünk fejlesztették tovább a vállalkozással kapcsolatos ismereteiket. A most induló négy részes cikksorozatunkban röviden bemutatjuk a kiadványban szereplő összes hölgyet – kezdve azokkal, akik a cégük működtetése során a közösségi érdekekre és célokra is kiemelt hangsúlyt fektetnek.

Inspiráló könyvek (nem csak) vállalkozóknak

Inspiráló könyvek (nem csak) vállalkozóknak

Sikeres nők 2021 nov. 12

Egy kis motivációra lenne szükséged terveid megvalósításához? Esetleg év végére kezd elfogyni a lelkesedésed? Cikkünkben most néhány olyan olvasmányt ajánlunk, amelyek sikeres nők történetein és praktikus üzleti tanácsokon keresztül segíthetnek inspirálódni, egy-egy nehéz élethelyzeten túljutni, vagy éppen kikapcsolódni.