Navigáció

Piaci trendek

Fókuszban a válsággal szembeni ellenállóképesség az októberi Dobbantó Klubon

Fókuszban a válsággal szembeni ellenállóképesség az októberi Dobbantó Klubon

Piaci trendek 2022 szept. 23

Október 12-én rendezzük meg az őszi szezon első Dobbantó Klubját, amely egyben az első eseménye is a programnak, amióta az MKB Bank neve alatt működik. A rendezvényen Dr. Porkoláb Imre, az MCC Flow Kutatóintézet igazgatója, a vezető- és szervezetfejlesztés kiemelkedő szakértője tart majd előadást. A budapesti Scruton kávézóban tartott klubeseményen olyan stratégiai hozzáállással ismerkedhetnek meg az érdeklődő résztvevők, amely segíthet a válság miatt kialakuló nehézségek leküzdésében.

Ősszel ismét indul a Dobbantó vállalkozónőket támogató képzése

Ősszel ismét indul a Dobbantó vállalkozónőket támogató képzése

Piaci trendek 2022 szept. 15

Már lehet jelentkezni a Dobbantó Program legújabb kompetenciafejlesztő tréningjére, amely legfőbb célja felvértezni a vállalkozónőket azokkal az ismeretekkel, amelyek birtokában tervszerűen, tudatosan indíthatják el, és fejleszthetik vállalkozásukat. A több mint 10 éves múltra visszatekintő program szakmai együttműködő partnere, és a képzés megvalósítója a vállalkozásfejlesztés elismert hazai szakértője, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány.

Változó médiafogyasztási szokások – mik a tanulságok ránk nézve?

Változó médiafogyasztási szokások – mik a tanulságok ránk nézve?

Piaci trendek 2022 szept. 13

2016-ban, a Dobbantó Blog kezdeti időszakában megírtuk: legyél jelen az interneten! Ez a jótanács talán el is vesztette a súlyát mára. Nagyítóval kell keresni azokat a vállalkozókat, akik nincsenek jelen valamilyen közösségi média platformon. Ugyanakkor az online és hagyományos média egyaránt változik, amihez nekünk igazodnunk kell. Cikkünkben a legfrissebb médiafogyasztási szokásokról szóló kutatásokból kiindulva fogalmaztunk meg tanácsokat azzal kapcsolatban, hogyan érdemes kezelni a vállalkozásunk közösségi média oldalait.

Miért érdemes YouTube-csatornát indítani?

Miért érdemes YouTube-csatornát indítani?

Piaci trendek 2022 aug. 30

A YouTube már elég régóta a magyar médiafogyasztás egyik leginkább felkapott online elérhető felülete, úgy, hogy a további oldalak (TikTok, Instagram, LinkedIn stb.) népszerűsége mellett is virágzik. Ezeken a felületeken rengeteg az influenszer – ők azok a véleményvezérek, akik elképesztő mértékben képesek befolyásolni a fiatal generáció mellett több korosztályt is, így azok szívesen költik el bevételeiket egy számukra érdekes, kedves videó hatására.

10 további kreatív vállalkozási ötlet

10 további kreatív vállalkozási ötlet

Piaci trendek 2022 aug. 23

Egy vállalkozó számára kinyílhat a világ az üzleti élet mellett az önmegvalósítás terén is. A jó ötlet nem minden, de szükséges előfeltétel. Nem is olyan régen már készítettünk egy cikket 10 javaslattal, hogy milyen kisvállalkozást érdemes elindítani Magyarországon. Elérkezett az idő, hogy folytassuk ezt a sort további 10 kreatív ötlettel, segítve azokat, akik nem tudják, hogy merre induljanak el, ha vállalkozni szeretnének.

Értsük meg együtt: a SEO 3 alappillére

Értsük meg együtt: a SEO 3 alappillére

Piaci trendek 2022 aug. 12

Az online marketingben az egyik legjelentősebb dolog a keresőoptimálás, azaz a SEO – az a tevékenység, amellyel elérjük, hogy a weboldalunk minél előkelőbb helyen szerepeljen az olyan keresőmotorokban, mint a Google. Hogyan lehetséges ez? Cikkünkben annak járunk utána, mi az a három alapvető tényező, amely szükséges ahhoz, hogy kihozzuk a maximumot a keresőoptimálásból: következzenek a SEO alappilérei.

Hogyan és mire használd a LinkedIn fiókodat?

Hogyan és mire használd a LinkedIn fiókodat?

Piaci trendek 2022 aug. 03

Messze nem rendelkezik annyi felhasználóval, mint a TikTok vagy az Instagram, és nem érhetünk el olyan széles rétegeket rajta, mégis rengeteget invesztálnak az üzleti élet képviselői az itteni jelenlétükbe – ez a felület a LinkedIn, amely Magyarországon is egyre népszerűbb, ugyanakkor nagyon kevesen használják ki az általa nyújtott lehetőségeket. Cikkünkben röviden összefoglaljuk, hogyan és mire érdemes használni a LinkedIn fiókunkat, abban bízva, hogy segíthetünk olvasóinknak kiaknázni a lehetőségeket, amit „az üzleti Facebook” kínál.

A közösségi média automatizálása – így legyél hatékony!

A közösségi média automatizálása – így legyél hatékony!

Piaci trendek 2022 júl. 12

A közösségi média marketinget vállalkozóként sokszor a hátunk közepére sem kívánjuk. A rengeteg egyéb üzleti feladat és a magánéletünk mellett sokszor úgy érezhetjük, még egy ember kellene ahhoz, hogy a vállalkozásunk online jelenléte megfelelően tudjon működni. Épp az idő- és energiaspórolás miatt fontos, hogy a különböző közösségi felületeket a lehető leghatékonyabban kezeljük. Cikkünkben annak járunk utána, hogyan automatizálható a közösségi média kommunikáció.

Alapvető hibák, amelyekre érdemes ügyelnünk a közösségi médiában

Alapvető hibák, amelyekre érdemes ügyelnünk a közösségi médiában

Piaci trendek 2022 jún. 21

Rohamosan fejlődő világunk egyik alapköve, hogy láthatóak, elérhetőek legyünk az online térben. Nincs ez másképp vállalkozásunk esetében sem, ezért érdemes rászánni az időt a professzionális és üzleti céljainkat támogató online megjelenés kiépítésére. Mivel a különböző platformok népszerűsége évről évre változik, ezért ajánlatos nekünk is a legfrissebb trendeket követni, persze nem megfeledkezve az egyes felületek sajátosságairól.

10 ötlet kisvállalkozásra

10 ötlet kisvállalkozásra

Piaci trendek 2022 jún. 17

Ha úgy érezzük, hogy nem tudunk kiteljesedni a munkánk során, esetleg frusztrál minket az alkalmazotti lét, érdemes elgondolkodnunk saját vállalkozás indításán. Ahhoz, hogy sikeres legyen, szükségünk van egy jó ötletre, rengeteg munkára és szenvedélyre, amelyek anyagi és erkölcsi megbecsülést hozhatnak el számunkra.