Navigáció

Női szemmel

Női szemmel című rovatokban vállalkozó vagy a vállalkozások világát jól ismerő hölgy vállaltan szbubjektív gondolatait tesszük közzé üzletről, kommunikációról, életről.

Inspiráló könyvek vállalkozó nőknek

Inspiráló könyvek vállalkozó nőknek

Női szemmel 2019.06.06

Szeretnéd magad vállalkozóként továbbfejleszteni, vagy még csak most gyűjtesz motivációt vállalkozási ötleted megvalósításához? Az alábbi könyvek segítséget nyújthatnak mindkét esetben.

Így kerüld el vállalkozóként a kiégést

Így kerüld el vállalkozóként a kiégést

Női szemmel 2019.02.12

Azt hihetnénk, hogy amikor valaki saját vállalkozását egyengeti, nem fenyegeti a kiégés, de a túlzott stressz és a hatalmas elvárások hatására az egyéni vállalkozókat is utolérheti ez a veszély. Mit tehetünk, hogy ezt megelőzzük? És mit csináljunk akkor, ha magunkon, vagy valaki máson észleljük a tüneteket?

Nézz és láss! A szemtorna áldásos hatásai.

Nézz és láss! A szemtorna áldásos hatásai.

Női szemmel 2018.07.17

Szemünk romlása elsősorban az egészségtelen életmódra és a felgyorsult életritmusra vezethető vissza. A hosszantartó számítógépes munka, az okostelefonunk folytonos használata, az órákon át tartó vezetés, a rosszul megvilágított környezet, valamint a stressz mind-mind közrejátszanak látásunk romlásában. Ennek azonban nem szükséges így lennie: napi 20 perc ráfordítással sokat segíthetünk szemeink állapotán, sőt, kitartó munkával látásunkat is élesebbé tehetjük.

Mindenkinek megvan a maga feladata

Mindenkinek megvan a maga feladata

Női szemmel 2017.01.10

Egy vállalkozás működésébe számos hiba csúszhat: betegség, felmondás, emberi mulasztások, de akár olyan is előfordulhat – természetesen mindig a legváratlanabb helyzetekben – hogy a gépek hibás működése okoz zavart a rendszerben, és ezzel jelentős kieséseket a termelésben. Ezekre a váratlan helyzetekre válságterveket készíthetünk ugyan, minden hibalehetőségre felkészülni azonban teljesen lehetetlen, így nem árt, ha a spontaneitás is része a problémamegoldó eszközkészletünknek, főleg akkor, ha vállalkozást vezetünk.

Hogyan mondjam el nekik?

Hogyan mondjam el nekik?

Női szemmel 2016.10.13

A munkaerőhiánnyal küzdő magyar gazdaságban egyre nehezebb egy vállalkozásnak megtartani a dolgozóit. Hirschler Judit e havi blogjában azon töpreng, hogy egy ilyen környezetben hogyan lehet elvárásokat és követelményeket támasztani, és azokat kommunikálni.

Legyen-e a gyerekem az utódom?

Legyen-e a gyerekem az utódom?

Női szemmel 2016.09.07

Egyre több első generációs vállalkozónak kell szembenéznie azzal, hogy valamikor át kell majd adnia a céget egy fiatalabb vezetőnek. Hirschler Judit, a soproni Hirschler Glas vezetője blogjában azt boncolgatja, hogy milyen érzés saját gyerekét „nevelni” erre a feladatra.