Navigáció

Női szemmel

Női szemmel című rovatokban vállalkozó vagy a vállalkozások világát jól ismerő hölgy vállaltan szbubjektív gondolatait tesszük közzé üzletről, kommunikációról, életről.

Ez nem a tökéletesség, hanem az „elég jó” időszaka!

Ez nem a tökéletesség, hanem az „elég jó” időszaka!

Női szemmel 2020.04.17

A Dobbantó Program első online eseményén, az áprilisi Dobbantó Klubon a női szerepekről beszélgettünk a jelen időszak kihívásai szempontjából. Fodor Maksai-Anna és Steigerwald Zsuzsi, a VALUETEAM szakmai közösségében dolgozó szervezetfejlesztési tanácsadók számos tippet osztottak meg azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudjuk egyensúlyunkat megteremteni, a stresszt és a kialakult helyzet nehézségeit kezelni.

Kikapcsolódás a home office idején

Kikapcsolódás a home office idején

Női szemmel 2020.04.09

A tartós távmunka és önkéntes karantén ideje alatt sem kell lemondanunk a különféle kikapcsolódást nyújtó programokról. Bár egy-egy színházi előadás, teltházas koncert vagy csoportos sporttevékenység személyes élményét pótolni igen nehéz, az online világnak köszönhetően számos lehetőségünk van arra, hogy színesebbé, tartalmasabbá tegyük az otthon eltöltött időt. Cikkünkben összeszedtünk jó néhány lehetőséget az otthoni rekreációra.

Online kurzusok és tanfolyamok otthoni tanuláshoz

Online kurzusok és tanfolyamok otthoni tanuláshoz

Női szemmel 2020.04.03

Az elmúlt időszakban legtöbbünk kizárólagos élettere az otthonunk lett. Saját kis kuckónkban dolgozunk, és itt töltjük szabadidőnket is, hiszen halasztásra kerül valamennyi kültéri, közösségi programunk. A felszabadult időnkben olvasunk, gyermekeinkkel játszunk, vagy éppen tanulunk. Ez utóbbi jegyében összeszedtünk néhány online tanfolyamot, hogy megmutassuk, lehetőségeink tárháza széleskörű, és otthonunkban is fejleszthetjük magunkat.

Nőként a válság idején

Nőként a válság idején

Női szemmel 2020.04.01

Áprilisban folytatódik a Dobbantó Klub! A Dobbantó Program történetében először online előadással jelentkezünk, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt. Az áprilisi Dobbantó Klubon arról beszélgetünk, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben hogyan tudjuk egyensúlyunkat megőrizni és erőt meríteni.

Home office és önismeret - mit adhat nekünk ez az időszak?

Home office és önismeret - mit adhat nekünk ez az időszak?

Női szemmel 2020.03.25

A koronavírus-járvány hatására az eddig megszokott életvitelünk gyökeresen megváltozott. Többségünk home office-ban végzi munkáját, a gyerekek is otthon tanulnak, és korlátozott lehetőségekkel kell számolnunk arra vonatkozóan, hogy hová mehetünk, kikkel találkozhatunk, illetve hogyan tölthetjük szabadidőnket.

5 mítosz a munka-magánélet egyensúlyról

5 mítosz a munka-magánélet egyensúlyról

Női szemmel 2019.08.22

Tengernyi tanulmányt és cikket olvashatunk a munka és magánélet egyensúlyáról hasznos tippekkel és trükkökkel. Sokszor tanácsolják például, hogy határoljuk el egymástól a két területet, és egyenlő időt szánjunk rájuk. De vállalkozóként valójában mennyire tudunk az egyensúlyra törekedni? Cikkünkben összeszedtünk 5 mítoszt a munka-magánélet egyensúlyról.

Kapcsolatépítés a nyaralás alatt

Kapcsolatépítés a nyaralás alatt

Női szemmel 2019.08.01

A nyaralás arról szól, hogy végre kikapcsolódhatunk a hétköznapokból, és egy időre elfelejthetjük a munkánkat is. Ugyanakkor sosem tudhatjuk, kivel sodor össze az élet, ha a pihenés alatt is nyitott szemmel járunk. Cikkünkből kiderül, hogyan tehetünk szert ilyenkor értékes ismeretségekre!