Navigáció

Női szemmel

Női szemmel című rovatokban vállalkozó vagy a vállalkozások világát jól ismerő hölgy vállaltan szbubjektív gondolatait tesszük közzé üzletről, kommunikációról, életről.

Frissítsd fel magad! – 10 nagyhatású üzleti és önfejlesztő könyv a forró napokra

Frissítsd fel magad! – 10 nagyhatású üzleti és önfejlesztő könyv a forró napokra

Női szemmel 2021.07.06

A nyár legmelegebb hónapjában járunk, megérkezett a minden eddigit felülmúló, igazi forróság. Nem meglepő, hogy mindenki igyekszik hideg italok társaságában vízpartra vagy a lakás hűsébe húzódni. Kikapcsolódásképp pedig ezen tevékenységek mellé jobbnál jobb könyvek közül válogathatunk, ha elménket is szeretnénk kicsit felfrissíteni. Összeszedtünk néhány olvasnivalót, amelyek garantáltan kamatoztathatják az önmagunkra szánt időt.

Hatékonyabbak vagyunk, ha munka közben zenét hallgatunk?

Hatékonyabbak vagyunk, ha munka közben zenét hallgatunk?

Női szemmel 2021.06.29

Megoszlanak a vélemények arról, hogy produktívabbá tesz-e a munka közbeni zenehallgatás vagy inkább csak hátráltat minket a feladatok elvégzésében. Ha hallgatunk is valamit, mi legyen az, melyik stílus a leghatásosabb? Most megnézzük, mit mond erre a tudomány.

Győzzük le a munkával járó stresszt!

Győzzük le a munkával járó stresszt!

Női szemmel 2021.06.22

Vállalkozóként különösen ki vagyunk téve a stressz negatív hatásainak, ha pedig hosszú távon túlhajszoljuk magunkat, akár a kiégésig is eljuthatunk. Annak érdekében, hogy elkerülhessük a munka miatt kialakuló fizikai, érzelmi és mentális kimerülést, ajánlunk néhány módszert, amely segít megbirkózni a megterhelés okozta feszültséggel.

Mi az a munkaalkoholizmus?

Mi az a munkaalkoholizmus?

Női szemmel 2021.05.25

Az utóbbi időben egyre gyakrabban találkozhatunk az angol nyelvből átvett workaholic kifejezéssel, amit már magyarra fordítva – munkaalkoholizmus – is használ a pszichológia. A fogalom hallatán sokan valami pozitívra asszociálhatnak, tévesen összekeverve a munkaalkoholizmust az alázatos és kitartó munkával. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat erről az egyre elterjedtebb függőségről, amiket érdemes szem előtt tartani.