Navigáció

Női szemmel

Női szemmel című rovatokban vállalkozó vagy a vállalkozások világát jól ismerő hölgy vállaltan szbubjektív gondolatait tesszük közzé üzletről, kommunikációról, életről.

Kritika megfogalmazása – csakis építő jelleggel!

Kritika megfogalmazása – csakis építő jelleggel!

Női szemmel 2022.02.08

Vállalatvezetőként időnként kénytelenek vagyunk negatív kritikákat is megfogalmazni, ellentétes véleményünket kifejezni. Ez sok esetben rendkívül nehéz lehet, hiszen nem szeretnénk, ha megromlana a viszonyunk partnereinkkel, beosztottainkkal. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány módszert, amelyekkel effektív módon adhatunk visszajelzéseket.

Önismeret, vagyis a vállalkozói lét mozgatórugója

Önismeret, vagyis a vállalkozói lét mozgatórugója

Női szemmel 2022.01.07

Egy vállalkozás beindítása előtt számtalan dolognak alaposan utánajárunk – miből áll össze egy üzleti terv, melyik a legpraktikusabb adózási forma, milyen marketingeszközöket érdemes használni. Azt azonban sokan elfelejtik, hogy önmagunk feltérképezése épp annyira fontos, mint a technikai tudás elsajátítása.

Konfliktus nélkül nincs változás – beszámoló a novemberi Dobbantó klubról

Konfliktus nélkül nincs változás – beszámoló a novemberi Dobbantó klubról

Női szemmel 2021.12.03

Az idei év utolsó Dobbantó klubjának központi témája a közösen vezetett vállalkozások és az ezzel járó konfliktusok kezelése volt. Vendégeink, Szabó Eszter Judit a Pszichoforyou alapító-főszerkesztője és Herendi Kata, az online magazin vezető főszerkesztője szerint kiemelten fontos a konfliktuskezelési képességünkön dolgozni, hiszen ezáltal fejlődhetnek kapcsolataink és vele együtt a vállalkozásunk is.

A multitasking árnyoldalai

A multitasking árnyoldalai

Női szemmel 2021.10.19

Több feladat egyidejű végzése, a teendők közötti oda-vissza ugrálás egyre gyakoribb jelenség az életünkben. A mindennapjaink során számtalan felületen keresztül zúdul ránk az információ, munka közben folyamatosan lessük a közösségi médiás oldalakat, e-mailezünk, ügyeket intézünk. Sokan praktikusnak tartjuk a multitasking képességét, ezzel szemben a szakemberek jelentős része a negatív hatásait hangsúlyozza – cikkünkben utána jártunk, mik ezek.

Mi áll a halogatás mögött és hogyan küzdhetjük le?

Mi áll a halogatás mögött és hogyan küzdhetjük le?

Női szemmel 2021.09.23

Tisztában vagyunk vele, hogy a saját életünket nehezítjük meg vele, mégis szinte mindannyian hajlamosak vagyunk a teendőink elnapolására. Vajon miért tesszük ezt? Cikkünkben erre keressük a választ, illetve össze is gyűjtöttünk néhány módszert, amelyekkel sikeresebben küzdhetjük le a halogatást.

Munkakezdés nyaralás után, egyszerűbben

Munkakezdés nyaralás után, egyszerűbben

Női szemmel 2021.09.07

A szabadság után komoly kihívást jelenthet egyik napról a másikra visszatérni az irodába, az első napok legtöbbször lehangoltsággal telnek, és sokkal nehezebb lehet produktív munkavégzésre ösztönözni magunkat. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tanácsot, amelyek megkönnyíthetik a visszarázódást.

Hogyan fogadjuk el, ha hibáztunk?

Hogyan fogadjuk el, ha hibáztunk?

Női szemmel 2021.08.27

Mindannyian szeretnénk a legjobb formánkat hozni a mindennapok során, ezért sokszor nehéz belátni, ha hibáztunk. Ilyenkor gyakori, hogy inkább tagadásba, racionalizálásba menekülünk, ezek viszont hosszútávon nem nyújtanak valódi megoldást. Léteznek ennél egészségesebb leküzdési stratégiák is, cikkünkben ezek közül mutatunk be néhányat.

Miért fontos, hogy a hétvégét pihenéssel töltsük?

Miért fontos, hogy a hétvégét pihenéssel töltsük?

Női szemmel 2021.08.18

Sokunk számára a hétvége is munkával telik, ugyanis ezt a két napot használjuk ki a házimunka elvégzésére, valamint arra, hogy utolérjük magunkat az elmaradt teendőkkel. Cikkünkben utánajártunk annak, miért fontos, hogy a hétvégét valóban pihenéssel töltsük, továbbá tippeket adunk arra, hogyan érdemes a szabadidőnket eltölteni, ha kikapcsolódásra vágyunk.

A tökéletes élmény megélése munka közben

A tökéletes élmény megélése munka közben

Női szemmel 2021.08.03

A flow-élmény olyan állapotot jelent, amikor az ember teljesen elmélyül abban a tevékenységben, amit éppen csinál. Ilyenkor megszűnik az idő, a külvilág. Ebben az állapotban az emberek jól teljesítenek, de nem erőlködnek, mintha egy áramlat – flow– vinné őket. Cikkünkben utána jártunk, hogyan érhetjük el az áramlat élményét a munkánk során.

A perfekcionizmus sok vállalkozót érint – miért baj ez?

A perfekcionizmus sok vállalkozót érint – miért baj ez?

Női szemmel 2021.07.20

Természetes, hogy a munkahelyi környezetben igyekszünk a legjobbat kihozni magunkból, azonban a folyamatos tökéletességre való törekvés nagyon kimerítő és megterhelő lehet. Amellett, hogy a perfekcionizmus könnyen egészségtelen mértéket ölthet, sok esetben kontraproduktív hatással is bír, hiszen a maximalisták nehezen fékezik meg igyekezetüket, emiatt gyakori, hogy halogatásokba kezdenek, kicsúsznak a határidőkből. Cikkünkben utánajártunk, mit mond a pszichológia a perfekcionizmusról, és miként különbözteti meg annak hasznos, illetve káros fajtáját.