Navigáció

Női szemmel

Női szemmel című rovatokban vállalkozó vagy a vállalkozások világát jól ismerő hölgy vállaltan szbubjektív gondolatait tesszük közzé üzletről, kommunikációról, életről.

Mik a női vállalkozókat érintő legnagyobb kihívások?

Mik a női vállalkozókat érintő legnagyobb kihívások?

Női szemmel 2022 máj. 27

Ahány vállalkozónő, annyi sors, így tehát a karrierünk során átélt kihívások is eltérhetnek a mások által tapasztaltaktól. Vannak azonban olyan áthidalandó akadályok, amelyekkel a legtöbben kénytelenek vagyunk megbirkózni. Cikkünkben megnéztük, melyek ezek a kihívások, és hogyan reagálhatunk rájuk az üzleti élet elismert női szereplői szerint.

Bevált tippek – sikeres nőktől

Bevált tippek – sikeres nőktől

Női szemmel 2022 máj. 10

Mindannyian a sikerhez vezető utat keressük. Egyéni céljainkhoz igazítva megpróbáljuk kialakítani a tökéletes működést, ami hozzájárul vágyaink eléréséhez, pl. megtervezzük a napi rutinunkat, bizonyos gyümölcsök, zöldségek fogyasztását rendszeresítjük, vagy klasszikus zenét hallgatunk sport közben. Cikkünkben híres nők bevált receptjei közül mutatunk be párat, amelyek inspirálóan hathatnak.

Küzdd le az önbizalomhiányt!

Küzdd le az önbizalomhiányt!

Női szemmel 2022 ápr. 19

Oldalunkon visszatérő téma az önértékelési probléma és annak leküzdése, ami nem meglepő, hiszen szinte mindenkit érint így vagy úgy. Habár önbizalmat nem lehet csettintésre nyerni, és sokszor a legmegfelelőbb megoldás az, ha szakemberhez fordulunk a problémáinkkal, mégis vannak olyan „praktikák”, amiket mi magunk is el tudunk végezni és segíthetnek az önértékelés megerősítésében.

Beszéljünk arról a tabu témáról, hogy a nők hamarabb égnek ki, mint a férfiak!

Beszéljünk arról a tabu témáról, hogy a nők hamarabb égnek ki, mint a férfiak!

Női szemmel 2022 márc. 29

Egyre nagyobb problémát jelent az átlagosnál nagyobb stressz, ami már mindennapjaink részévé vált és észrevétlenül munkálkodik, míg nem kiégésig is elfajulhat. Helyt kell állnunk a munkában és a magánéletünkben egyaránt, ami a koronavírus-járvány begyűrűzésével és a home office lehetőségével még komplikáltabbá vált. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miként lehet felismerni a kiégést és tanácsokat adunk az elkerüléséhez.

Így tervezd a reggeled, hogy hatékonyan teljen a napod!

Így tervezd a reggeled, hogy hatékonyan teljen a napod!

Női szemmel 2022 márc. 16

Sokunkat foglalkoztatja a kérdés, hogy miképpen hozhatnánk ki a legtöbbet a napunkból. Rohanó világunkban sajnos megszokott, hogy nem marad elég időnk önmagunkra. Lefekvés előtt is még a telefonunkat nyomkodjuk, hogy a napközben mellettünk elhaladó világot beérjük.

Hogyan lépjünk fel az ülőmunka káros hatásai ellen?

Hogyan lépjünk fel az ülőmunka káros hatásai ellen?

Női szemmel 2022 febr. 25

A szakemberek egyöntetűen vélekednek arról, hogy a tartós ülőmunka a belső- és mozgásszervekre egyaránt ártalmas. Sajnos teljesen elkerülni nem tudjuk, manapság már azok is sokat ülnek a monitor előtt, akik alapvetően nem irodai munkát végeznek. Ugyanakkor van néhány dolog, amit bevethetünk a szervezetünk védelméért – ezeket mutatjuk most be.

Kritika megfogalmazása – csakis építő jelleggel!

Kritika megfogalmazása – csakis építő jelleggel!

Női szemmel 2022 febr. 08

Vállalatvezetőként időnként kénytelenek vagyunk negatív kritikákat is megfogalmazni, ellentétes véleményünket kifejezni. Ez sok esetben rendkívül nehéz lehet, hiszen nem szeretnénk, ha megromlana a viszonyunk partnereinkkel, beosztottainkkal. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány módszert, amelyekkel effektív módon adhatunk visszajelzéseket.

Önismeret, vagyis a vállalkozói lét mozgatórugója

Önismeret, vagyis a vállalkozói lét mozgatórugója

Női szemmel 2022 jan. 07

Egy vállalkozás beindítása előtt számtalan dolognak alaposan utánajárunk – miből áll össze egy üzleti terv, melyik a legpraktikusabb adózási forma, milyen marketingeszközöket érdemes használni. Azt azonban sokan elfelejtik, hogy önmagunk feltérképezése épp annyira fontos, mint a technikai tudás elsajátítása.

Konfliktus nélkül nincs változás – beszámoló a novemberi Dobbantó klubról

Konfliktus nélkül nincs változás – beszámoló a novemberi Dobbantó klubról

Női szemmel 2021 dec. 03

Az idei év utolsó Dobbantó klubjának központi témája a közösen vezetett vállalkozások és az ezzel járó konfliktusok kezelése volt. Vendégeink, Szabó Eszter Judit a Pszichoforyou alapító-főszerkesztője és Herendi Kata, az online magazin vezető főszerkesztője szerint kiemelten fontos a konfliktuskezelési képességünkön dolgozni, hiszen ezáltal fejlődhetnek kapcsolataink és vele együtt a vállalkozásunk is.

A multitasking árnyoldalai

A multitasking árnyoldalai

Női szemmel 2021 okt. 19

Több feladat egyidejű végzése, a teendők közötti oda-vissza ugrálás egyre gyakoribb jelenség az életünkben. A mindennapjaink során számtalan felületen keresztül zúdul ránk az információ, munka közben folyamatosan lessük a közösségi médiás oldalakat, e-mailezünk, ügyeket intézünk. Sokan praktikusnak tartjuk a multitasking képességét, ezzel szemben a szakemberek jelentős része a negatív hatásait hangsúlyozza – cikkünkben utána jártunk, mik ezek.