Navigáció

Női szemmel

Női szemmel című rovatokban vállalkozó vagy a vállalkozások világát jól ismerő hölgy vállaltan szbubjektív gondolatait tesszük közzé üzletről, kommunikációról, életről.

Előny, kihívás és lehetőség – mi rejlik egy nőben az üzleti életben?

Előny, kihívás és lehetőség – mi rejlik egy nőben az üzleti életben?

Női szemmel 2023.01.20

Az üzleti életben rengeteg kihívással találhatjuk szembe magunkat nőként. Nemcsak szakmai, hanem társadalmi szempontból is, hiszen a férfiak foglalkoztatottsági aránya mai napig magasabb, mint a nőké. A történelmünknek és a sztereotípiáknak köszönhetjük azt, hogy a legtöbb üzleti területen manapság is jobban megbíznak a férfi munkaerőben, pedig megannyi lehetőség rejlik a nőkben is.

Három lépés, ami segít túllendülni az imposztorszindrómán

Három lépés, ami segít túllendülni az imposztorszindrómán

Női szemmel 2023.01.10

Mindannyiunk számára ismerős az a gondolat, hogy nem vagyunk elég jók, hogy az elért eredményeink nem érdemelnek ünneplést, vagy éppen az, hogy mások életéhez képest a miénk lemaradásban van. A szakirodalom ezt az érzést imposztorszindrómának hívja, és sokkal gyakoribb, mint azt gondolnánk. Azonban ahhoz, hogy visszanyerjük az önbizalmunkat, másképpen kell látnunk a világot. A folyamat elindításához három lépést kell megtennünk – cikkünkben összegyűjtöttük őket, hogy ezzel könnyebbé tegyük minden sikeres nő helyzetét, aki ebben a típusú önbizalomhiányban szenved.

Hogyan fogadjuk el a tévedéseinket?

Hogyan fogadjuk el a tévedéseinket?

Női szemmel 2023.01.03

Mindannyian éreztük már magunkat kényelmetlenül attól, hogy tévedtünk valamivel kapcsolatban. Különösen akkor, ha valami olyasmiről volt szó, amiről tudtuk, hogy már korábban megtanultuk, vagy amit „tudnunk” kellett volna. Azonban a sikerhez vezető út első lépése az, hogy megtanuljuk elfogadni, ha hibáztunk valamiben. Ezért összegyűjtöttünk nektek négy fontos lépést, amit érdemes alkalmazni, amikor azt érezzük, hogy megrémültünk a kudarctól.

Hogyan éljük túl a karácsonyt?

Hogyan éljük túl a karácsonyt?

Női szemmel 2022.12.16

Vállalkozóként meglehetősen nagy felelősség nyomja a vállunkat, több dologra kell egyszerre odafigyelnünk, miközben folyamatosan jól akarunk teljesíteni a sikerességünk érdekében. Nem csoda, ha néha összegyűlnek a felhők a fejünk felett és elhatalmasodik rajtunk a stressz. Ez az érzés a karácsony közeledtével pedig hatványozottan felerősödik, holott ennek az ünnepnek pont a nyugalomról és a meghittségről kellene szólnia. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot arra vonatkozóan, hogyan éljük túl - sőt, élvezzük - a karácsonyt.

A katari VB az első, ahol női játékvezetők is lesznek

A katari VB az első, ahol női játékvezetők is lesznek

Női szemmel 2022.12.06

A labdarúgó-világbajnokság mindannyiunk számára ismerős, ám azt kevesen tudják, hogy az elmúlt 22 alkalommal mindegyik meccset férfi játékvezető vezette. Idén, a 23. alkalommal megszervezett futballvébén azonban megtörik ez a hagyomány és három női játékvezető és szintén ennyi női vonalbíró felel majd a játék tisztaságáért. Ezzel a változással az esemény, valamint a játékvezetők is beírják magukat a futballtörténelembe.

Gyermekem az utódom – Családi vállalkozások és a vezetés

Gyermekem az utódom – Családi vállalkozások és a vezetés

Női szemmel 2022.11.25

A rendszerváltás idején alapított családi vállalkozások többsége a közeljövőben olyan problémával fog találkozni, amellyel a néhány éve indítottak nem: az utódlás kérdésével. Az ezzel foglalkozó kutatások alapján a generációváltás kiemelt kockázatot jelenthet majd a cégek számára. Ennek okát főként a felkészületlen utódok jelentik – derült ki a Budapesti Gazdasági Egyetem által vezetett, speciális vállalatcsoportnak jellegzetességeit feltáró felmérésből.

Öt kézmozdulat, amitől meggyőzőbbek leszünk

Öt kézmozdulat, amitől meggyőzőbbek leszünk

Női szemmel 2022.11.22

Csak kevesen tudják, hogy a kommunikációnk 75 százaléka nonverbális formában, vagyis kimondott szavak helyett egyéb jelzések segítségével történik. Éppen ezért olyan fontos, hogy megtanuljuk használni ezt az eszközt az üzleti életben is. A munkahelyi megbeszélések alkalmával is nagy hasznát vehetjük, ha tudjuk, hogyan gesztikuláljunk és beszéd közben mit csináljunk a kezünkkel. Megmutatunk öt olyan kézmozdulatot, amelyek garantáltan nagy benyomást tesznek másokra.

Fókuszban a válsággal szembeni ellenálló képesség – beszámoló az októberi Dobbantó klubról

Fókuszban a válsággal szembeni ellenálló képesség – beszámoló az októberi Dobbantó klubról

Női szemmel 2022.10.18

Az idei év első Dobbantó Klubján a stratégiai hozzáállás és a válsággal szembeni ellenállóképesség volt fókuszban. A budapesti Scruton V.P. kávézóban megrendezett eseményen Dr. Porkoláb Imre, az MCC Flow Kutatóintézet igazgatója, a vezető- és szervezetfejlesztés kiemelkedő szakértője tartott előadást. A program kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott, ahol az előadó a Magyar Bankholding két üzleti szakértőjével és egy vállalkozásvezetővel beszélgetett a vállalkozások számára nélkülözhetetlen rezilienciáról.

7 lépés a hatékonyság növelésére

7 lépés a hatékonyság növelésére

Női szemmel 2022.10.07

Mindenkinek 24 óra áll rendelkezésére egy nap, viszont rajtunk múlik, hogy azt hogyan töltjük ki. Több tanulmány is kimutatta, hogy azok az emberek a legsikeresebbek, akik minden nap a maximumot hozzák ki magukból, legyen szó munkáról, emberi kapcsolatokról, vagy éppen a pihenésről. Ebben viszont több tényező is közrejátszhat – ezeket mutatjuk be most nektek.

Élményfestés - így is kiszakadhatunk a tennivalóktól sűrű hétköznapokból

Élményfestés - így is kiszakadhatunk a tennivalóktól sűrű hétköznapokból

Női szemmel 2022.09.16

Közhely, hogy a mai világban minden gyorsan történik, mégis muszáj reflektálunk arra, hogy – különösen az üzleti szférában – olyan életet élünk, amely rossz hatással lehet az egészségünkre akkor, ha nem adunk teret a kikapcsolódásnak. Sokszor mondjuk, de igaz: fontos, hogy nyugodt pillanatokkal ajándékozzuk meg magunkat. Alkalmas erre az élményfestés? Cikkünkben megnéztük, mit tud adni ez a tevékenység a mindennapi életünkben.