Navigáció

Női szemmel

Női szemmel című rovatokban vállalkozó vagy a vállalkozások világát jól ismerő hölgy vállaltan szbubjektív gondolatait tesszük közzé üzletről, kommunikációról, életről.

7 lépés a hatékonyság növelésére

7 lépés a hatékonyság növelésére

Női szemmel 2022 okt. 07

Mindenkinek 24 óra áll rendelkezésére egy nap, viszont rajtunk múlik, hogy azt hogyan töltjük ki. Több tanulmány is kimutatta, hogy azok az emberek a legsikeresebbek, akik minden nap a maximumot hozzák ki magukból, legyen szó munkáról, emberi kapcsolatokról, vagy éppen a pihenésről. Ebben viszont több tényező is közrejátszhat – ezeket mutatjuk be most nektek.

Élményfestés - így is kiszakadhatunk a tennivalóktól sűrű hétköznapokból

Élményfestés - így is kiszakadhatunk a tennivalóktól sűrű hétköznapokból

Női szemmel 2022 szept. 16

Közhely, hogy a mai világban minden gyorsan történik, mégis muszáj reflektálunk arra, hogy – különösen az üzleti szférában – olyan életet élünk, amely rossz hatással lehet az egészségünkre akkor, ha nem adunk teret a kikapcsolódásnak. Sokszor mondjuk, de igaz: fontos, hogy nyugodt pillanatokkal ajándékozzuk meg magunkat. Alkalmas erre az élményfestés? Cikkünkben megnéztük, mit tud adni ez a tevékenység a mindennapi életünkben.

Dolgok, amiket a sikeres nők elkerülnek

Dolgok, amiket a sikeres nők elkerülnek

Női szemmel 2022 szept. 09

A siker több tényezőn múlhat – kitartáson, tehetségen, jó megérzésen, csak hogy párat mondjunk. Mindenkinek másra és másra van szüksége ahhoz, hogy sikeresnek érezze magát. Ugyanakkor a sikerhez vezető úton sokan megbotlanak, mert csupán a gazdaság és státusz iránti vágy vezeti őket, nem pedig az alázat és a munka, amin sosem szabad spórolni. Cikkünkben összeszedtünk pár tanulságot, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy diadalt arassunk.

Milyen kihívásokkal néznek szembe a női vezetők?

Milyen kihívásokkal néznek szembe a női vezetők?

Női szemmel 2022 júl. 22

Nem kérdés, hogy az utóbbi években, évtizedekben haladás történt az üzleti világban a nők önmegvalósítási lehetőségei szempontjából. Egyre több nő kerül vezetői pozícióba a vállalati szférában, és egyre több sikeres vállalkozónőről hallhatunk. Ugyanakkor bizonyos problémák, amelyek a múltban meghatározták a nemi egyenlőtlenségeket ezen a téren, nem tűntek el nyomtalanul. Rengeteg beidegződés, szokás megmaradt, amelyek gátolják a nőket abban, hogy feljebb lépjenek a céges ranglétrán. Cikkünkben ezekből a klasszikus női vezetőket érintő kihívásokból sorolunk fel néhányat.

Hogyan dolgozzunk inkább okosan, mint keményen?

Hogyan dolgozzunk inkább okosan, mint keményen?

Női szemmel 2022 júl. 07

„A kemény munka a siker kulcsa” – hányszor halljuk ezt különböző motivációs szövegekben, és való igaz, nem is áll távol a valóságtól az, hogy a befektetett energia mennyiségétől függhet a siker mértéke. Ugyanakkor fontos megtanulnunk, hogy ez nem minden esetben szerencsés. Visszaüthet, ha pusztán a munka volumenére összpontosítunk annak minősége és észszerűsége helyett. Cikkünkben arra adunk tippeket, hogyan működik a „többet ésszel, mint erővel” hozzáállás az üzleti világban.

Sikeres nők leggyakoribb szokásai

Sikeres nők leggyakoribb szokásai

Női szemmel 2022 jún. 03

A meghatározó karriert futó nőket rendszerint azokról a tulajdonságaikról, cselekvéseikről kérdezik, amelyek szorosan kapcsolódnak az üzleti sikereikhez. Habár embere válogatja, mégis előkerülnek visszatérő tippek, amikre a legtöbb női vállalkozó esküszik. Cikkünkben összegyűjtöttük ezeket a szokásokat, amelyeket mindenkinek érdemes lehet rendszeresíteni a siker útjának kikövezéséhez.

Mik a női vállalkozókat érintő legnagyobb kihívások?

Mik a női vállalkozókat érintő legnagyobb kihívások?

Női szemmel 2022 máj. 27

Ahány vállalkozónő, annyi sors, így tehát a karrierünk során átélt kihívások is eltérhetnek a mások által tapasztaltaktól. Vannak azonban olyan áthidalandó akadályok, amelyekkel a legtöbben kénytelenek vagyunk megbirkózni. Cikkünkben megnéztük, melyek ezek a kihívások, és hogyan reagálhatunk rájuk az üzleti élet elismert női szereplői szerint.

Bevált tippek – sikeres nőktől

Bevált tippek – sikeres nőktől

Női szemmel 2022 máj. 10

Mindannyian a sikerhez vezető utat keressük. Egyéni céljainkhoz igazítva megpróbáljuk kialakítani a tökéletes működést, ami hozzájárul vágyaink eléréséhez, pl. megtervezzük a napi rutinunkat, bizonyos gyümölcsök, zöldségek fogyasztását rendszeresítjük, vagy klasszikus zenét hallgatunk sport közben. Cikkünkben híres nők bevált receptjei közül mutatunk be párat, amelyek inspirálóan hathatnak.

Küzdd le az önbizalomhiányt!

Küzdd le az önbizalomhiányt!

Női szemmel 2022 ápr. 19

Oldalunkon visszatérő téma az önértékelési probléma és annak leküzdése, ami nem meglepő, hiszen szinte mindenkit érint így vagy úgy. Habár önbizalmat nem lehet csettintésre nyerni, és sokszor a legmegfelelőbb megoldás az, ha szakemberhez fordulunk a problémáinkkal, mégis vannak olyan „praktikák”, amiket mi magunk is el tudunk végezni és segíthetnek az önértékelés megerősítésében.

Beszéljünk arról a tabu témáról, hogy a nők hamarabb égnek ki, mint a férfiak!

Beszéljünk arról a tabu témáról, hogy a nők hamarabb égnek ki, mint a férfiak!

Női szemmel 2022 márc. 29

Egyre nagyobb problémát jelent az átlagosnál nagyobb stressz, ami már mindennapjaink részévé vált és észrevétlenül munkálkodik, míg nem kiégésig is elfajulhat. Helyt kell állnunk a munkában és a magánéletünkben egyaránt, ami a koronavírus-járvány begyűrűzésével és a home office lehetőségével még komplikáltabbá vált. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miként lehet felismerni a kiégést és tanácsokat adunk az elkerüléséhez.