Navigáció

Menedzsment

Teszteljük vállalkozási ötletünket!

Teszteljük vállalkozási ötletünket!

Menedzsment 2021 szept. 28

Egy új vállalkozás indítása előtt érdemes megvizsgálni, mennyire életképes az ötletünk, hiszen hiába adott egy jó elképzelés, a megvalósítás nem mindig válthatja jövedelmezővé terveinket. Cikkünkben bemutatunk néhány lépést, amivel letesztelhetjük, mennyire lenne működőképes az üzleti koncepciónk.

Ez egy e-mail is lehetett volna…

Ez egy e-mail is lehetett volna…

Menedzsment 2021 szept. 21

Mindannyian vettünk már részt olyan megbeszéléseken, amelyekről csalódottan, vagy akár bosszúsan távoztunk, úgy érezve, hogy a találkozó nem volt több mint idő- és energiapazarlás. A megoldásra váró feladatokkal nem jutottunk előrébb, az elhangzott információt esetleg praktikusabb lett volna egy e-mail formájában megosztani a résztvevőkkel. Cikkünkben most arra adunk tippeket, hogyan kerülhetjük el mindezt, hogyan szervezhetünk hatékonyabb megbeszéléseket.

Tanuljunk a versenytársainktól!

Tanuljunk a versenytársainktól!

Menedzsment 2021 szept. 10

Egy alaposan elkészített versenytárs elemzés hasznos információkkal szolgálhat a vállalkozásunk számára. Segítségével megtudhatjuk, kik a konkurenseink, mik az erősségeik és gyengeségeik, milyen stratégiát folytatnak, ezáltal pedig tisztább képet alkothatunk arról, hogy melyek azok a területek, ahol a cégünknek fejlődnie kell. Cikkünkben bemutatjuk, mikor és hogyan érdemes elvégeznünk a versenytársaink átvilágítását.

Hogyan fordítsuk javunkra az uborkaszezont?

Hogyan fordítsuk javunkra az uborkaszezont?

Menedzsment 2021 aug. 19

Sok vállalkozás számára a nyár egyet jelent az uborkaszezonnal, ilyenkor a lecsökkent forgalom következtében a bevételeink is visszaesnek, azonban ha tudatosan használjuk ki ezt az időszakot, akkor akár profitálhatunk is belőle a későbbiekben. Cikkünkben utána járunk, hogyan érdemes eltölteni ezeket a csendesebb időszakokat.

Hogyan szüneteltethetjük vállalkozásunkat?

Hogyan szüneteltethetjük vállalkozásunkat?

Menedzsment 2021 aug. 13

Előfordulhat, hogy cégünk nehéz helyzetbe kerül, esetleg hosszabb szabadságra szeretnénk elmenni: ezekben az esetekben pedig érdemes lehet elgondolkodni a vállalkozásunk szüneteltetésén. Cikkünkben bemutatjuk, erre milyen módon van lehetőségünk.

Ősszel ismét tanteremben zajlik majd a Dobbantó tréning

Ősszel ismét tanteremben zajlik majd a Dobbantó tréning

Menedzsment 2021 júl. 29

Már lehet jelentkezni a 2021. szeptember 6-án induló Dobbantó tréningre, ami két online szemeszter után ismét tanteremben, személyes találkozások formájában valósul meg. Várunk minden a vállalkozói kompetenciáit fejleszteni vágyó vállalkozónőt, legyen szó még csak cégalapításon gondolkozó jelentkezőről vagy már működő vállalkozás tulajdonosáról.

Digitális nomádság, ez az új átlagos?! – Egyre népszerűbbek a coworking irodák

Digitális nomádság, ez az új átlagos?! – Egyre népszerűbbek a coworking irodák

Menedzsment 2021 júl. 13

A coworking, azaz a közösségi munkatér pár évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, mint a munkavégzés egyre népszerűbb formája. Akkor jellemzően startupok, kezdő vállalkozók körében volt elterjedt, mint költséghatékony megoldás, de azóta tovább bővült a kör és mára már számos iparágban hódít. Kinek és miért hasznosak a közösségi irodák? Cikkünkben bemutatjuk a coworkinget.

Hogyan tudunk szállítani Magyarországon?

Hogyan tudunk szállítani Magyarországon?

Menedzsment 2021 júl. 09

Vállalkozóként arra törekszünk, hogy minél szélesebb körű vásárlói réteget szolgálhassunk ki termékeinkkel. Ha növekedni szeretnénk, egy idő után elkerülhetetlenné válik az online rendelés lehetőségének megteremtése, amelyhez ideális szállítási portfóliót kell kialakítanunk. Milyen szállítási módok vannak jelen Magyarországon, és ezek közül melyik lehet a legmegfelelőbb cégünk számára? Cikkünkben ezeket a kérdéseket válaszoljuk meg.

Ezért érdemes kézzel jegyzetelni

Ezért érdemes kézzel jegyzetelni

Menedzsment 2021 máj. 17

Habár úgy tűnhet, hogy ez csupán egy, a laptopok előtti korból visszamaradt attitűd, a valóságban a kézzel való jegyzetelés bizonyítottan hasznosabb a számítógépesnél.