Navigáció

Menedzsment

Hogyan találj vissza a lelki békédhez?

Hogyan találj vissza a lelki békédhez?

Menedzsment 2023.02.21

Rengeteg váratlan és olykor kellemetlen dolog van az életben, ami kizökkenthet minket a békés mindennapokból. Van, hogy könnyedén átsiklunk a problémák felett és el tudjuk engedni őket, de akadhat olyan szituáció is, amikor már addig nő a baj, hogy csak a negatív dolgokat vesszük észre és ekkor kezdünk el egyre lejjebb csúszni, abban a bizonyos gödörben. Azonban van megoldás a nehézségekre, csak egy kis tudatosság kell hozzá.

Márkairányelvek – Mik ezek, és miért van szükségünk rájuk a vállalkozásunkban?

Márkairányelvek – Mik ezek, és miért van szükségünk rájuk a vállalkozásunkban?

Menedzsment 2023.02.17

Nem számít hol tartunk a vállalkozásunkban, hogy már egy ideje építjük vagy még csak most kezdünk bele, a márkairányelveket leíró dokumentum az egyik legfontosabb anyag, amelyet újra és újra használnunk kell majd. Azt gondolhatjuk, hogy ezekre csak a nagyvállalkozóknak van szüksége, de ez nem így van – az alábbiakban megmutatjuk, miért fontos, hogy rendelkezzünk vele a saját cégünk építése és vezetése során!

Hét egyszerű lépés a célunk megtalálásához

Hét egyszerű lépés a célunk megtalálásához

Menedzsment 2023.02.07

Időről-időre mindannyian érezhettük már magunkat kimerültnek és demotiváltnak a karrierünk folyamán. Ez valószínűleg azért fordulhat elő, mert valamiben elakadtunk, például még nem tudjuk, hogy mi lehet a valódi célunk akár az életben, akár a munkánk során. Bármivel kapcsolatban is érezzük ezt, fontos, hogy minél hamarabb rátaláljunk és rá is lépjünk az utunkra. Ebben lehet segítségünkre ez a hét egyszerű lépés, amivel könnyebben eljuthatunk a célunkig.

Három indok, amiért muszáj piackutatást végeznünk

Három indok, amiért muszáj piackutatást végeznünk

Menedzsment 2023.01.24

Képzeljük el, hogy többé nem kell azon gondolkodnunk, hogy mit várnak el az ügyfeleink a vállalkozásunktól, hanem egyszerűen tudjuk. Ez azonban nem csak egy álomkép: a kulcs a piackutatás, amit minden esetben be kell építenünk az általános üzleti stratégiánkba. Ahhoz, hogy a termékünk vagy szolgáltatásunk sikeres legyen, meg kell tennünk bizonyos lépéseket. Cikkünkben összefoglaltuk tehát, hogy miért elengedhetetlen feladat adott időközönként kutatnunk a piacot.

Hogyan mondj nemet a halogatásra?

Hogyan mondj nemet a halogatásra?

Menedzsment 2023.01.13

Sokunknak megannyi feladattal kell szembenéznünk nemcsak a munkánk, hanem a magánéletünk során is. Próbálunk mindent időben elvégezni ahhoz, hogy sikerrel zárjuk a napot, de mégis előfordul, hogy bizonyos tennivalókat halogatunk. Tologatjuk őket egyik napról a másikra, jó esetben a határidő előtt elkészülünk velük, legrosszabb esetben pedig meg sem csináljuk őket. Vajon mi lehet ennek az oka? Cikkünkben összegyűjtöttünk pár hasznos módszert, amelyekkel elkerülhető a nem kedvelt feladatok folyamatos elhalasztása.

Három kritikus kérdés, mielőtt piacra lépnénk

Három kritikus kérdés, mielőtt piacra lépnénk

Menedzsment 2022.12.27

Rengeteg tervezéssel jár belekezdeni egy új vállalkozásba, ilyenkor számtalan dolog jár az ember fejében egyszerre. Aggódunk amiatt, hogy a potenciális ügyfeleink kedvelni fogják-e a szolgáltatásunkat, és kétellyel tölt el minket az, hogy a jövőben sikeresek leszünk-e abban, amibe most belevágunk. Cikkünkben három kérdéssel segítünk, amelyek megválaszolásával leküzdhetjük vállalkozással kapcsolatos kezdeti bizonytalanságunkat.

Négy kérdés, amit fel kell tennünk magunknak, mielőtt munkát váltanánk

Négy kérdés, amit fel kell tennünk magunknak, mielőtt munkát váltanánk

Menedzsment 2022.12.23

A munka meghatározó eleme a mindennapoknak, hiszen a hetünkből negyven órát ezzel töltünk, ezért nagyon fontos, hogy olyan helyen dolgozzunk és olyan feladatot végezzünk, ami feltölt minket. A munkahelyi boldogtalanság hosszútávon negatív hatással lehet a testi és lelki egészségre, így nem érdemes olyan helyen sokáig maradni, ahol nem érezzük jól magunkat. Mindannyian megérdemeljük, hogy élvezzük és szenvedéllyel végezzük a munkánkat, így ha ez nem teljesül, merjünk váltani. Most összegyűjtöttük azokat a legfontosabb kérdéseket, amelyek megválaszolásával el tudjuk dönteni, hogy megérett-e az idő a munkahelyváltásra.

Hogyan szoríts időt a mindennapi munkád mellett vállalkozásodra?

Hogyan szoríts időt a mindennapi munkád mellett vállalkozásodra?

Menedzsment 2022.11.15

Az elmúlt években folyamatosan nő az érdeklődés a saját vállalkozás indítása iránt, főleg a fiatalabbak körében. Ennek számos oka van pl. extrakereset megteremtése, az átlagos, napi nyolcórás munkaviszony leváltása és az ezzel járó nagyobb szabadság lehetősége. A váltás azonban nem történik meg egyik napról a másikra. A komoly eredmények eléréséhez elengedhetetlen egy jó időbeosztás és egy nagy adag elszántság – segítségül ezekhez gyűjtöttünk össze néhány hasznos tippet.

Milyen alkalmazásokra van szüksége egy vállalkozónak?

Milyen alkalmazásokra van szüksége egy vállalkozónak?

Menedzsment 2022.11.04

Sokunktól távol áll, hogy az élet minden területén a számítógépünket vagy okostelefonunkat hívjuk segítségül. Ha lehet, jegyzetíró alkalmazások helyett inkább tollat és noteszt ragadunk, talán vagyunk, akik még a számlázásnál is a papíralapút preferáljuk. Teljesen érthető, hiszen sokszor fárasztóbbnak tűnhet lépést tartani az informatikai fejlődéssel, mint a megszokott módszereket választani ügyeink intézésére. Mégis, rengeteg olyan alkalmazás van, amely kizárólag előnyünkre válhat, és sokat segíthet a vállalkozói lét mindennapjaiban. Cikkünkben összeszedtük, milyen alkalmazástípusokra lehet szüksége egy vállalkozónak, és ezeken belül mely applikációkat ajánljuk leginkább.

Szükséges 2022-ben a személyes találkozó?

Szükséges 2022-ben a személyes találkozó?

Menedzsment 2022.10.14

Számtalan lehetőségünk van arra, hogy kapcsolatba lépjünk ügyfeleinkkel, leendő klienseinkkel. Sok esetben egy-egy élő találkozónak továbbra is fontos szerepe lehet vállalkozásunk sikeressége szempontjából. A kommunikációs technológiák fejlődése, a koronavírus-járvány okozta társadalmi távolságtartás miatt mégis háttérbe szorultak a személyes találkozók, legyen szó magán- vagy üzleti életről.