Navigáció

Pénzügyek

Elektronikus fizetési módok és előnyeik - ezekkel fejleszd vállalkozásod!

Elektronikus fizetési módok és előnyeik - ezekkel fejleszd vállalkozásod!

Pénzügyek 2022 júl. 26

Minden cég számára fontos az internetes jelenlét. Ha nincs weboldalad, akkor potenciális ügyfeleid sokkal nehezebben tudnak megtalálni és jelentős bevételektől eshetsz el. Ha már megvan a weboldal, akkor pedig érdemes ezen a felületen közvetlenül értékesíteni termékeidet vagy szolgáltatásaidat, ehhez pedig elengedhetetlen az elektronikus fizetés. Nézzünk meg közelebbről néhány fizetési példát, amit beépíthetsz weboldalad működésébe.

Fontos tisztázandó kérdések vállalkozásindítás előtt

Fontos tisztázandó kérdések vállalkozásindítás előtt

Pénzügyek 2022 jún. 07

Egy ponton mindannyian elérkezünk oda az életünkben, hogy szeretnénk a saját kezünkbe venni az irányítást. Egy ötlet, tulajdonképpen ennyi kell az önmegvalósításhoz. Ha ez már megvan, akkor pedig sorra meg kell találjuk a válaszokat a mi célunk elérése szempontjából leginkább relevánsabb kérdésekre. Nézzünk is meg pár alapvető kérdéskört, amely minden induló vállalkozásnak hasznos lehet.

Hogyan hozd ki a maximumot az online értékesítéseidből

Hogyan hozd ki a maximumot az online értékesítéseidből

Pénzügyek 2022 máj. 17

Ahhoz, hogy te is magas szinten tudd gyakorolni az online marketing művészetét, nem árt pár területre kiemelt figyelmet fordítanod és a megfelelő fejlesztéseket eszközölve optimalizálni a működésedet. Mutatunk is pár ötletet, amelyek mentén érdemes elindulni az újítások bevezetésével.

Alaptőke nélkül vállalkoznál? Hoztunk néhány tippet!

Alaptőke nélkül vállalkoznál? Hoztunk néhány tippet!

Pénzügyek 2022 máj. 06

Pénz nélkül vállalkozásba fogni igencsak nehéz feladat. Amikor azt mondjuk, hogy „pénz nélkül”, nem megélhetési gondokra gondolunk, hanem a többmillió forintos kezdőtőke hiányára, hiszen optimális esetben elég magas megtakarított összeget igényel egy vállalkozás elindítása. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár ötletet, amelyek segítenek egy tőkenélküli vállalkozás elindításában.

5 mobilapp, amivel időt és pénzt spórolhatunk vállalkozásunknak

5 mobilapp, amivel időt és pénzt spórolhatunk vállalkozásunknak

Pénzügyek 2022 ápr. 26

Olyan sokat hallunk a digitalizáció fontosságáról, hogy egy idő után minden kütyü- vagy szoftverajánlóra már gyanakodva tekintünk vállalkozóként: „Aha, és mibe fog ez nekem kerülni?” Ebben az összeállításban kifejezetten olyan telefonos applikációkat igyekeztünk összeválogatni, amik éppen a spórolásban segítenek.

Védd meg a szellemi tulajdonod! – Itt a segítség

Védd meg a szellemi tulajdonod! – Itt a segítség

Pénzügyek 2022 ápr. 14

A vállalkozások életében ritka az a fajta tudatosság, hogy már a legelső teendők listáján szerepel a szellemi tulajdon levédetése. Mindez érthető, hiszen olyan „teherről” beszélünk, amely egy induló kisvállalkozó számára anyagilag és kapacitás tekintetében sem biztos, hogy vállalható. Az EUIPO pályázata pont ebben nyújt segítséget kkv-k számára. Cikkünkben ezt mutatjuk be, de előtte nézzük meg, miért fontos a szellemi tulajdon védelme.

Hogyan árazzuk be a termékeinket?

Hogyan árazzuk be a termékeinket?

Pénzügyek 2022 ápr. 05

Sokak számára komoly problémát jelenthet a vállalkozás egyes termékeinek beárazása. Vajon mennyit ér az én szolgáltatásom, mekkora összeget kérhetek érte? – hangzik el gyakran a kérdés. Piacra lépés előtt érdemes körültekintően megvizsgálni, hogy milyen módokon szabhatjuk meg termékeink árát, ugyanis ez a döntés kardinálisan meghatározza vállalkozásunk sikerességét.

Terjeszkedés külföldi piacon – pályázat indult kezdő exportőröknek

Terjeszkedés külföldi piacon – pályázat indult kezdő exportőröknek

Pénzügyek 2022 márc. 08

Szerencsére ma már számos pályázati támogatás segíti a hazai kkv-k fejlődését és növekedését. A jelenleg futó „Fit For Export” projekt remek lehetőséget kínál azoknak a vállalkozóknak, akik termékeiket, szolgáltatásaikat határon túli piacokon is megjelentetnék. Cikkünkben röviden összefoglaljuk a felhívás részleteit, illetve a regisztráció menetét.

Így növelheted céged hitelképességét

Így növelheted céged hitelképességét

Pénzügyek 2022 febr. 18

A hitelek bár sokakban elsőre negatív érzéseket ébresztenek, kulcsfontosságú eszközét jelenthetik az innovatív, jelentős potenciállal rendelkező vállalatok növekedésének. A kisvállalkozások nincsenek egyszerű helyzetben, hiszen a szektor diverzitása miatt a nekik való hitelezés nagy kockázatokat hordoz magában, emiatt a legtöbb pénzintézet valamivel óvatosabban közelíti meg őket. Azonban minden vállalat megtehet bizonyos lépéseket, melyek nagyban képesek növelni a hitelhez jutás esélyét. Most ezek közül mutatunk be párat!

Tippek sikeres pályázatíráshoz

Tippek sikeres pályázatíráshoz

Pénzügyek 2022 febr. 11

Évről évre számos pályázat kerül kiírásra, amelyekkel a vállalatunk akár vissza nem térítendő támogatásokhoz is hozzájuthat. Ha fejlesztésen, bővítésen gondolkozunk érdemes nekünk is körbenézni és jelentkezni. Sok vezetőnek ez még teljesen idegen terep lehet – cikkünkben összegyűjtöttünk néhány pályázatírással kapcsolatos alapvető tudnivalót.