Navigáció

Pénzügyek

Alaptőke nélkül vállalkoznál? Hoztunk néhány tippet!

Alaptőke nélkül vállalkoznál? Hoztunk néhány tippet!

Pénzügyek 2022 máj. 06

Pénz nélkül vállalkozásba fogni igencsak nehéz feladat. Amikor azt mondjuk, hogy „pénz nélkül”, nem megélhetési gondokra gondolunk, hanem a többmillió forintos kezdőtőke hiányára, hiszen optimális esetben elég magas megtakarított összeget igényel egy vállalkozás elindítása. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár ötletet, amelyek segítenek egy tőkenélküli vállalkozás elindításában.

5 mobilapp, amivel időt és pénzt spórolhatunk vállalkozásunknak

5 mobilapp, amivel időt és pénzt spórolhatunk vállalkozásunknak

Pénzügyek 2022 ápr. 26

Olyan sokat hallunk a digitalizáció fontosságáról, hogy egy idő után minden kütyü- vagy szoftverajánlóra már gyanakodva tekintünk vállalkozóként: „Aha, és mibe fog ez nekem kerülni?” Ebben az összeállításban kifejezetten olyan telefonos applikációkat igyekeztünk összeválogatni, amik éppen a spórolásban segítenek.

Védd meg a szellemi tulajdonod! – Itt a segítség

Védd meg a szellemi tulajdonod! – Itt a segítség

Pénzügyek 2022 ápr. 14

A vállalkozások életében ritka az a fajta tudatosság, hogy már a legelső teendők listáján szerepel a szellemi tulajdon levédetése. Mindez érthető, hiszen olyan „teherről” beszélünk, amely egy induló kisvállalkozó számára anyagilag és kapacitás tekintetében sem biztos, hogy vállalható. Az EUIPO pályázata pont ebben nyújt segítséget kkv-k számára. Cikkünkben ezt mutatjuk be, de előtte nézzük meg, miért fontos a szellemi tulajdon védelme.

Hogyan árazzuk be a termékeinket?

Hogyan árazzuk be a termékeinket?

Pénzügyek 2022 ápr. 05

Sokak számára komoly problémát jelenthet a vállalkozás egyes termékeinek beárazása. Vajon mennyit ér az én szolgáltatásom, mekkora összeget kérhetek érte? – hangzik el gyakran a kérdés. Piacra lépés előtt érdemes körültekintően megvizsgálni, hogy milyen módokon szabhatjuk meg termékeink árát, ugyanis ez a döntés kardinálisan meghatározza vállalkozásunk sikerességét.

Terjeszkedés külföldi piacon – pályázat indult kezdő exportőröknek

Terjeszkedés külföldi piacon – pályázat indult kezdő exportőröknek

Pénzügyek 2022 márc. 08

Szerencsére ma már számos pályázati támogatás segíti a hazai kkv-k fejlődését és növekedését. A jelenleg futó „Fit For Export” projekt remek lehetőséget kínál azoknak a vállalkozóknak, akik termékeiket, szolgáltatásaikat határon túli piacokon is megjelentetnék. Cikkünkben röviden összefoglaljuk a felhívás részleteit, illetve a regisztráció menetét.

Így növelheted céged hitelképességét

Így növelheted céged hitelképességét

Pénzügyek 2022 febr. 18

A hitelek bár sokakban elsőre negatív érzéseket ébresztenek, kulcsfontosságú eszközét jelenthetik az innovatív, jelentős potenciállal rendelkező vállalatok növekedésének. A kisvállalkozások nincsenek egyszerű helyzetben, hiszen a szektor diverzitása miatt a nekik való hitelezés nagy kockázatokat hordoz magában, emiatt a legtöbb pénzintézet valamivel óvatosabban közelíti meg őket. Azonban minden vállalat megtehet bizonyos lépéseket, melyek nagyban képesek növelni a hitelhez jutás esélyét. Most ezek közül mutatunk be párat!

Tippek sikeres pályázatíráshoz

Tippek sikeres pályázatíráshoz

Pénzügyek 2022 febr. 11

Évről évre számos pályázat kerül kiírásra, amelyekkel a vállalatunk akár vissza nem térítendő támogatásokhoz is hozzájuthat. Ha fejlesztésen, bővítésen gondolkozunk érdemes nekünk is körbenézni és jelentkezni. Sok vezetőnek ez még teljesen idegen terep lehet – cikkünkben összegyűjtöttünk néhány pályázatírással kapcsolatos alapvető tudnivalót.

Íme, a kkv-k rendelkezésére álló finanszírozási formák

Íme, a kkv-k rendelkezésére álló finanszírozási formák

Pénzügyek 2022 febr. 01

A kkv szektor mindig igényelte az előrejutását segítő tényezők jelenlétét, hiszen a gazdaság egy rendkívül sokszínű, igényeiben és tulajdonságaiban is nagyon változatos szegmenséről van szó, amely segítség nélkül nehezen képes elérni a maximális potenciálját. Ebben a posztunkban a kkv-k rendelkezésére álló finanszírozási formákat mutatjuk be röviden

Milyen költségeket számolhatunk el vállalkozásunkban?

Milyen költségeket számolhatunk el vállalkozásunkban?

Pénzügyek 2022 jan. 21

A vállalkozási tevékenységünk érdekét szolgáló – azaz a termékeink, szolgáltatásaink előállításához, értékesítéséhez szükséges – költségekről kérhető számla, és ezek adózási mód függvényében el is számolhatóak. Cikkünkben röviden összegeztük, hogy mit is jelent ez pontosan a gyakorlatban.

Hogyan könnyítheti meg a nyílt bankolás a vállalatok életét?

Hogyan könnyítheti meg a nyílt bankolás a vállalatok életét?

Pénzügyek 2021 dec. 21

A nyílt bankolás azaz open banking egyik legfőbb célja, hogy növelje a bankszektor szereplői közötti verseny élességét, ami kedvez az ügyfeleknek, így a vállalkozóknak is. Rögtön egy példával élve, a BUPA elsőként tette elérhetővé a vállalkozások számára a nyílt bankolásra épülő számlainformációs és fizetés-kezdeményezési szolgáltatásokat együttesen, így használatával jelentősen csökkenthetők a számlázással kapcsolatos adminisztrációs teendők.