Navigáció

"sikeres nők" címke találatok

Találatok cikkekben

Összesen 21 találat

Így ünnepeltük közösen a vállalkozónőket az első DoboGo eseményen

Így ünnepeltük közösen a vállalkozónőket az első DoboGo eseményen

Sikeres nők 2023.03.14

Az idei évben új elemmel bővült a Dobbantó Program: a március 8-án, nemzetközi nőnapon megtartott „DoboGO – A sikeres Dobbantósok emelvénye” eseménnyel. A rendezvény létrejöttének az volt a célja, hogy lehetőséget teremtsen a résztvevőknek vállalkozói kapcsolataik ápolására, egymás üzleti történetének megismerésére, valamint a fejlődésre. Minden Dobbantó esemény fontos eleme, hogy szakmailag is hozzáadjon a vállalkozónők tudásához, így a napot egy gazdasági témájú stand-up zárta.

Képességek, amiket nőként elsajátíthatunk a sakkból

Képességek, amiket nőként elsajátíthatunk a sakkból

Sikeres nők 2022.12.30

A sokak által kedvelt logikai játék, a sakk története a legendák koráig nyúlik vissza, az első hivatalos sakkvilágbajnokságra azonban csak 1886-ban került sor. Ahogy sok más sport esetében, ezen is kizárólag férfiak vehettek részt, a nőknek közel ötven évig kellett várniuk, hogy 1927-ben ők is megkapják saját világbajnokságukat. A munka világához hasonlóan a sportokat is gyakran kategorizáljuk, hogy melyek számítanak férfiasnak és melyek nőiesnek. A sakk is egy „férfias” tevékenységnek számít, pedig a munkánk során mi nők is hasznát vehetjük a stratégiai lépéseknek.

Híres női feltalálók

Híres női feltalálók

Sikeres nők 2022.11.18

Ha feltalálókról van szó, sokaknak többnyire férfiak jutnak először az eszükbe – pedig számos innováció köthető híres női feltalálók nevéhez, akik forradalmasították a világot a mindennapi életet megkönnyítő találmányaikkal. Többen közülük sajnos nem élhették meg vívmányaik sikerességét, és életük során semmilyen anyagi vagy eszmei elismerésben sem részesültek – holott az általuk létrehozott eszközök nélkül ma már el sem tudnánk képzelni az életünket.

Miért raknak címkét a sikeres nőkre?

Miért raknak címkét a sikeres nőkre?

Sikeres nők 2022.11.11

A közösségi oldalakon már megszokhattuk a különböző címkék, hashtagek használatát, az utóbbi években azonban ezek közül is feltűnően sokszor találkozhatunk a #girlboss, #bossbabe, #powerwoman kifejezésekkel. Ezeket elsősorban az ambiciózus, sikeres nőkkel kapcsolatban használják, de vajon milyen üzenetet közvetítenek a külvilág felé és valóban szükségesek-e ezek?