Navigáció

"női vállalkozók" címke találatok

Találatok cikkekben

Összesen 18 találat

Így ünnepeltük közösen a vállalkozónőket az első DoboGo eseményen

Így ünnepeltük közösen a vállalkozónőket az első DoboGo eseményen

Sikeres nők 2023.03.14

Az idei évben új elemmel bővült a Dobbantó Program: a március 8-án, nemzetközi nőnapon megtartott „DoboGO – A sikeres Dobbantósok emelvénye” eseménnyel. A rendezvény létrejöttének az volt a célja, hogy lehetőséget teremtsen a résztvevőknek vállalkozói kapcsolataik ápolására, egymás üzleti történetének megismerésére, valamint a fejlődésre. Minden Dobbantó esemény fontos eleme, hogy szakmailag is hozzáadjon a vállalkozónők tudásához, így a napot egy gazdasági témájú stand-up zárta.

Elengedhetetlen dolgok, amelyekkel egy kisvállalkozónak rendelkeznie kell

Elengedhetetlen dolgok, amelyekkel egy kisvállalkozónak rendelkeznie kell

Sikeres nők 2023.01.27

A saját üzlet megalapítása mindig nagyon izgalmas folyamat, és számos olyan alapvető dolog akadhat, amire szükségünk van, ha vállalkozásba kezdünk vagy egy már meglévő céget vezetünk. Azonban előfordulhatnak olyan kérdések, amikről akaratlanul is, de megfeledkezünk, amikor egy sok témát érintő tervezésben veszünk részt. Az alábbiakban összegyűjtöttük azt az öt dolgot, amire minden kisvállalkozásnak szüksége van.

Hogyan éljük túl a karácsonyt?

Hogyan éljük túl a karácsonyt?

Női szemmel 2022.12.16

Vállalkozóként meglehetősen nagy felelősség nyomja a vállunkat, több dologra kell egyszerre odafigyelnünk, miközben folyamatosan jól akarunk teljesíteni a sikerességünk érdekében. Nem csoda, ha néha összegyűlnek a felhők a fejünk felett és elhatalmasodik rajtunk a stressz. Ez az érzés a karácsony közeledtével pedig hatványozottan felerősödik, holott ennek az ünnepnek pont a nyugalomról és a meghittségről kellene szólnia. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot arra vonatkozóan, hogyan éljük túl - sőt, élvezzük - a karácsonyt.

Hogyan legyél az ügyfelek első gondolata?

Hogyan legyél az ügyfelek első gondolata?

Piaci trendek 2022.12.02

Minden iparágnak megvannak a maga ikonjai, azok a személyek, akikre mindenki felnéz és akik mindig elsőként jutnak eszünkbe, ha egy bizonyos termékről vagy szolgáltatásról van szó – ők a siker tökéletes megtestesítői. Ki mondja, hogy nem válhat belőlünk is egy hasonló példakép, akit a saját szakterületén a fogyasztók a legjobbnak tartanak? Cikkünkben elmondjuk, mik azok a fontos teendők, amelyekre megéri odafigyelni, ha ezt a célt tűztük ki.

Gyermekem az utódom – Családi vállalkozások és a vezetés

Gyermekem az utódom – Családi vállalkozások és a vezetés

Női szemmel 2022.11.25

A rendszerváltás idején alapított családi vállalkozások többsége a közeljövőben olyan problémával fog találkozni, amellyel a néhány éve indítottak nem: az utódlás kérdésével. Az ezzel foglalkozó kutatások alapján a generációváltás kiemelt kockázatot jelenthet majd a cégek számára. Ennek okát főként a felkészületlen utódok jelentik – derült ki a Budapesti Gazdasági Egyetem által vezetett, speciális vállalatcsoportnak jellegzetességeit feltáró felmérésből.

7 lépés a hatékonyság növelésére

7 lépés a hatékonyság növelésére

Női szemmel 2022.10.07

Mindenkinek 24 óra áll rendelkezésére egy nap, viszont rajtunk múlik, hogy azt hogyan töltjük ki. Több tanulmány is kimutatta, hogy azok az emberek a legsikeresebbek, akik minden nap a maximumot hozzák ki magukból, legyen szó munkáról, emberi kapcsolatokról, vagy éppen a pihenésről. Ebben viszont több tényező is közrejátszhat – ezeket mutatjuk be most nektek.

Tippek a női munkavállalók, vezetők kihívásaira

Tippek a női munkavállalók, vezetők kihívásaira

Menedzsment 2022.09.20

A női vezetők számának növekedésével lassan, de biztosan egyre jobban szűkülnek a nemek között fennálló egyenlőtlenségek. Ennek ellenére az elmúlt évek pozitív változásait követően is látványos a különbség abban a tekintetben, hogy mennyi nő foglal el vezetői pozíciót, illetve a fizetésük mennyivel alacsonyabb az ugyanazt a feladatot ellátó férfiak jutalmazásához képest. Jó ideje elindult a törekvés ezen különbségek csökkentésére, de hosszú az út a teljes megoldásig. Cikkünkben hozunk pár konkrét tanácsot arra, hogy nőként mi magunk hogyan vehetjük fel a küzdelmet a kettős mérce ellen.

Mik a női vállalkozókat érintő legnagyobb kihívások?

Mik a női vállalkozókat érintő legnagyobb kihívások?

Női szemmel 2022.05.27

Ahány vállalkozónő, annyi sors, így tehát a karrierünk során átélt kihívások is eltérhetnek a mások által tapasztaltaktól. Vannak azonban olyan áthidalandó akadályok, amelyekkel a legtöbben kénytelenek vagyunk megbirkózni. Cikkünkben megnéztük, melyek ezek a kihívások, és hogyan reagálhatunk rájuk az üzleti élet elismert női szereplői szerint.