Sikeresen zárult a 2022-es őszi Dobbantó tréning

Véget ért a program történetének 24. Dobbantó tréningje, amelynek köszönhetően újabb vállalkozónők gyarapíthatták vállalkozással kapcsolatos ismereteiket. A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal közösen tartott képzésünkön résztvevők a már meglévő, vagy még tervezett vállalkozásuk működtetéséhez szükséges ismereteket sajátíthatták el és részesévé váltak egy szorosan összetartó női üzleti közösségnek, ezzel is bővítve kapcsolati hálójukat.

Mit érdemes tudni a Dobbantó tréningről?

A képzés egy 6 héten át tartó, 12 napos képzési program, amelyen keresztül a már vállalkozó vagy vállalkozásindítást fontolgató hölgyek olyan gyakorlatias tudásra tesznek szert, amely nélkülözhetetlen az üzleti életben. A tréning tananyaga változatos elemekből épül fel, a résztvevők tanulhatnak többek között marketingről, vállalkozásmenedzsmentről, különféle finanszírozási lehetőségekről, üzleti tervezésről és prezentációs technikákról is – ezen kulcsfontosságú területek megismerésével megalapozva a vállalkozásfejlesztéssel, vagy -indítással kapcsolatos ismereteiket. Emellett nagy hangsúly kerül az önismeretre és személyiségfejlesztésre is, hogy a résztvevők magabiztosan, felkészülten vághassanak neki a mindennapok kihívásainak.

Az idei képzés tananyagát némileg kiegészítettük és a fenntarthatóság kérdéskörének körbejárása mellett a jelenlegi gazdasági környezet okozta nehézségekre történő reagálásra egyaránt hangsúlyt fektettünk annak érdekében, hogy a résztvevő hölgyek felkészültek lehessenek a turbulens makrogazdasági környezet változásaira. Az őszi Dobbantó tréningre a résztvevők mindegyike valamilyen vállalkozási ötlettel jelentkezett, amelyhez a tréning üzleti ötletük pontosításában, termékeik, szolgáltatásaik célcsoportjának azonosításában, valamint az ehhez igazodó üzleti modell kidolgozásában nyújtott segítséget.

Ez alkalommal is egy igazán változatos, különböző kompetenciákkal és tapasztalatokkal rendelkező vállalkozónőkből álló csoport állt össze. Az idei Dobbantós hölgyek között volt adótanácsadó, étterem tulajdonos, kozmetikus, lakberendező, bőrdíszműves, meddőségi tanácsadó, és gyerekeknek online képességfejlesztést kínáló vállalkozás is, hogy csak néhányat említsünk. A változatos háttérrel rendelkező hölgyek nemcsak tárgyi tudással gazdagodtak, de a közösen eltöltött tréningnapoknak köszönhetően megoszthatták egymással saját tapasztalataikat és értékes szakmai kapcsolatokra tettek szert. A tréning végére pedig mindenkinek elkészülhetett egyéni üzleti terve, amelyet a zárónapokon bemutattak.

Aki nem jutott be az őszi Dobbantó tréning csapatába, ne csüggedjen, jövő tavasszal is indulnak vállalkozónőket célzó szakmai képzések a program keretein belül. Az információkért kövessétek nyomon a Dobbantó Program Facebook oldalát!