Sikeres nők leggyakoribb szokásai

Sikeres nők leggyakrabb szokásai

A meghatározó karriert futó nőket rendszerint azokról a tulajdonságaikról, cselekvéseikről kérdezik, amelyek szorosan kapcsolódnak az üzleti sikereikhez. Habár embere válogatja, mégis előkerülnek visszatérő tippek, amikre a legtöbb női vállalkozó esküszik. Cikkünkben összegyűjtöttük ezeket a szokásokat, amelyeket mindenkinek érdemes lehet rendszeresíteni a siker útjának kikövezéséhez.

Mik azok a közös vonások, amelyek a sikeres nőket jellemzik? Alábbiakban felsoroljuk azokat a szokásokat, amelyeket Beyoncé-tól Meg Whitmanig a legtöbb sikeres nő a sajátjának mond.

1. Valós célok kitűzése

Nem kérdés, hogy nagyot álmodni fontos! Mindemellett azonban nem szabad elfelejteni, hogy a nagy sikerhez kis lépéseken át vezet az út, ha ezekbe kemény munkát fektetünk, akkor a rendkívül magasra tett léc is átugorható. Fontos azonban, hogy maradjunk a realitásnál, hiszen miért akarnánk kitenni magunkat egy komolyabb csalódásnak?

 

2. Tanulás, nem kis mennyiségben

Az ember akaratlanul is élete végéig tanul – a sikeres ember viszont élete végéig tanulni akar! Sosem elégedhetünk meg azzal, amit éppen tudunk, hiszen a világ változik körülöttünk, nekünk pedig képezni kell magunkat – ebben minden sikeres nő egyetért.

 

3. Legyőzhetetlen kommunikátorok

Megegyezhetünk abban, hogy nem magától értetődő, hogy az adott területen legtehetségesebb vagy legrutinosabb ember éri el a legnagyobb sikereket – hiszen lehet, hogy a legjobb szakember nem a legjobb a kommunikációban. Anélkül azonban nem tud vezető szerepet vállalni, nem tud irányítani egy saját vállalkozást, és lehetetlen, hogy folyamatosan feljebb kerüljön a karrierjében. A kommunikáció valahol tehetség kérdése, de egész biztos, hogy fejleszthető, ma már rengeteg lehetőség van erre.

 

4. Folyamatos networking

Megszámlálhatatlan cikket írtunk már arról, mennyire fontos a kapcsolatépítés, ebben pedig egyetértenek velünk a legsikeresebb nők is. Minden rendezvényen vagy közösségi média platformon úgy kell hozzáállnunk az idegenekhez, hogy abból egy mindkét fél számára gyümölcsöző szakmai kapcsolat jöhessen létre. Felesleges ismeretség nem létezik.

 

5. Munka-magánélet egyensúly

A sikeres nők erre rendkívül odafigyelnek, hiszen tudják, ahhoz, hogy megóvják magukat a kiégéstől, boldog és teljes magánéletre van szükségük. Figyeljünk rá, hogy a munka ne menjen ennek a rovására! És akkor még nem is beszéltünk az úgynevezett énidőről, amit mindenképpen bele kell illesztenünk a napirendünkbe.

 

6. Figyelnek az öltözködésre

Persze, könnyű annak, akinek minden komolyabb esemény előtt egy stylist segít összerakni a megfelelő ruhaszettet a neki felajánlott tervezői ruhákból, de szó sincs róla, hogy nekünk hozzájuk kellene mérni magunkat. Egyszerűen arról van szó, hogy minden alkalomhoz meg kell találnunk a megfelelő öltözéket, mindezt persze anélkül, hogy a saját egyéniségünket kizárnánk belőle. Vannak helyzetek, ahova a farmer illik, máshova egy elegáns ruha, a lényeg, hogy megtanuljunk a kontextusnak megfelelően öltözködni.

 

7. A kedvesség

Furcsán hangzik, de a sikeres nők hisznek abban, hogy a sikerük egyik titka az, hogy mindenkivel kedvesek. Sokaknak nem marad energiája erre, amikor egy vállalati környezetben próbálnak feljebb jutni, de a legsikeresebbek egyetértenek abban, hogy az igazán jó vezető kedves és empatikus, ennél hasznosabban nem is tudnánk kihasználni azt, hogy nők vagyunk. Természetesen itt is bejön a networking, hiszen sokkal hatékonyabban tudunk kapcsolatokat építeni, ha az emberek jól érzik magunkat körülöttünk.

 

Forrás: colore.hu