Pörgesd fel vállalkozásod az ünnepek előtt! – Tippek karácsonyi kampány indítására

Az ünnepi időszakban jelentősen megnő a vásárlási kedv, az emberek folyamatosan különleges ajándékok és speciális ajánlatok után kutatnak. Épp ezért érdemes lehet összeállítanunk egy karácsonyi kampányt, ha szeretnénk felkelteni ügyfeleink érdeklődését – cikkünkben összegyűjtöttünk néhány egyszerű eszközt, ami növelheti ennek sikerességét.

Karácsonyi szettek és dekoráció

Válogassuk össze egy csomagba az egymáshoz illő termékeket, majd árusítsuk ezeket kedvezményes formában. Fontos, hogy a szettet feldobjuk valamilyen kellemes karácsonyi díszítéssel.

Weboldalunk és közösségi média felületeink megjelenéséről se feledkezzünk meg, ezeket is öltöztessük ünnepi köntösbe.

Ünnepi kiadás

Érdemes ilyenkor egy olyan speciális terméket vagy szolgáltatást bevezetni, ami kizárólag az ünnepi időszakban, korlátozott ideig elérhető. Ha cukrászdát vezetünk, készíthetünk különleges, fahéjas süteményeket, ha ruhákkal foglalkozunk, áruljunk karácsonyi pulcsikat – persze, ilyen szempontból nekik könnyű dolguk van, de szinte biztos, hogy minden területen meg lehet találni azokat a limitált kiadású termékeket, amelyek feldobhatják a karácsonyi palettánkat.

Adventi kalendárium – virtuálisan

Küldjünk feliratkozóinknak, követőinknek naponta egy-egy új ajánlatot. Az online adventi kalendárium remek módszer arra, hogy 24 napon keresztül fenntartsuk vásárlóink érdeklődését és a webáruházunkra tereljük őket.

Ajándékcsomagolás

Extra szolgáltatásként felajánlhatjuk, hogy mi magunk csomagoljuk be a megrendelt terméket, akár egy személyes üdvözlőkártya kíséretében – ez  a fajta személyesség rendkívüli módon növelheti a fogyasztói hűséget, és mikor lehet a legközelebb hozni magunkhoz az embereket, ha nem karácsony ünnepén?

Ajándékutalvány

A szabadon felhasználható ajándékutalvány klasszikus visszatérő, ugyanakkor mindig népszerű választás azoknak, akik tanácstalanok az ajándék vásárlásban. Érdemes tehát a saját termékeinkre vagy szolgáltatásunkra beváltható ajándékutalványt elérhetővé tenni a célközönségünk számára.

E-mail értesítések

Tájékoztassuk vásárlóinkat, hogy mi az az utolsó rendelési időpont, amikor még biztosan megérkezik időben a termékük. Ezt ne csak a honlapon, hanem e-mailben is jelezzük feléjük. Esetleg „last-minute” ajánlatokat is összeállíthatunk azoknak, akik még az utolsó pillanatban kétségbeesve keresik a tökéletes ajándékokat. Ilyenkor, amikor kicsit mindenki tart attól, hogy nem érkezik meg az ajándéka a fa alá, plusz pont, ha biztosítjuk az embereket arról, hogy a rendelésük az ünnepek előtt megérkezik.

Kuponok

Kínáljunk fel vásárlóinknak későbbi időszakra érvényes akciós kuponokat, ezzel ösztönözhetjük őket, hogy az ünnepi időszak lezárta után is visszatérjenek hozzánk.

Jótékonykodás

Az adakozókedv az ünnep közeledtével egyre erősödik, az emberek szívesebben támogatnak jótékonysági kezdeményezéseket. Vegyük fel a kapcsolatot egy szervezettel, ezt követően pedig tegyük lehetővé vásárlóink számára, hogy valamilyen formában támogathassák őket, például a rendelés végösszegét egy kisebb összeggel megtoldva. Nem is kell kifejtenünk, milyen értéke van vállalkozásunk imázsa számára, ha nyitottak vagyunk ilyen kezdeményezésekre.

Karácsonyi üdvözlet

A nagy készülődésben ne feledkezzünk meg vásárlóinkról, követőinkről sem – egy kedves e-mail vagy közösségi média bejegyzés formájában juttassuk el hozzájuk is karácsonyi üdvözletünket, a megrendelt termékeik mellé pedig küldhetünk mi magunk is egy apró meglepetést.
 

Forrás: Webshippy Blog