Öt online vállalkozásötlet nőknek

Manapság a legegyszerűbb módja annak, hogy belevágjunk valamilyen saját vállalkozás ötletbe, ha az online térben indítjuk el. Ennek előnye, hogy könnyen végezhető otthonról, és akár a teljes munkaidős állásunk mellett is elkezdhetjük építeni a cégünket, hála az digitális technológia adta lehetőségeknek. Összegyűjtöttünk tehát néhány olyan online végezhető munkát, amikbe nőként is bátran belekezdhetünk és hamar sikereket érhetünk el.

A távmunka maga a jövő – különösen női vállalkozóként –, hiszen a család és a gyereknevelés mellett remek lehetőséget nyújthat számunkra, hogy elkezdjük építeni a saját vállalkozásunkat. Rengeteg olyan állás létezik, amelyet egyszerű wifi használattal elérhető és idővel ezek a munkák olyan fizetést hozhatnak, hogy akár teljes munkaidőben is foglalkozhatunk velük. Kemény munkával és elhivatottsággal az online vállalkozások számunkra is meghozhatják a régen várt sikert.  

BLOGOLÁS

A legtöbben, akiket mi magunk is ismerünk és követünk, ma már híres influenszerként tevékenykednek a közösségi médiában, azonban a leghíresebbeknek is kezdenie kellett valahol, és bizony a legtöbbjük bloggerként kezdte pályafutását. A blogolás, legyen szó divatról, szépségápolásról, ételekről, utazásról - és őszintén szólva bármi másról, ami csak eszünkbe jut – az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy online vállalkozást indítsunk. Mindössze egy számítógépre, wifire és egy olyan dolog iránti szenvedélyre van szükségünk, amit az emberek szívesen követnek.

KÖZÖSSÉGI MÉDIA INFLUENSZER

Az influenszerek manapság közel hét számjegyű összeget keresnek pusztán a megfelelő tartalmak közzétételével. Ne higgyük, hogy befolyásuk csak a közösségi médiában van, hiszen sok influencer ezt a platformot kapuként használja a közszereplői karrier beindítására, például a modell vagy a színészi karrierjéhez. A legjobb abban, ha influenszerek leszünk, hogy nincs szükségünk több millió követőre ahhoz, hogy elkezdjenek észrevenni és elkezdjenek beszélni rólunk.

TANÁCSADÓ

Ha az emberek szívesen fordulnak hozzánk tanácsért, mi pedig pontosan tudjuk, mit kell mondani, hogy enyhítsük a stresszt az életükben, akkor talán az a hivatásunk, hogy életvezetési tanácsadók legyünk – ami nem mellesleg egy fantasztikus online munka lehet. Mindössze annyit kell tennünk, hogy képesítést szerzünk, létrehozunk egy weboldalt, és elkezdjük értékesíteni és népszerűsíteni a szolgáltatásainkat azon a területen, amelyre specializálódtunk.

NYISSUNK ONLINE ÁRUHÁZAT

Akár a saját házi készítésű termékeinket áruljuk, akár affiliate termékeket adunk el (az affiliate marketing során egy magánszemély, vagy ritkábban cég blogjáról vagy webhelyéről a forgalmat egy cég, általában egy webáruház webhelyére terelik speciális hivatkozások segítéségével), egy online áruház a legjobb módja a kiegészítő jövedelem megteremtésének.

A saját üzlet létrehozása az olyan weboldalakon, mint azEtsy, remek lehetőséget ad a házi készítésű termékek értékesítésének megkezdésére. Ha azonban affiliate termékeket szeretnénk értékesíteni, akkor egy olyan tárhelyszolgáltató webhelyre lesz szükségünk, amely lehetővé teszi, hogy külön „boltot” hozzunk létre affiliate termékek számára, amelyre a legjobb platform lehet a Shopify.

GRAFIKUS

Ha grafikusként dolgozunk mai gazdaságban, akkor szuper nagy piaca lesz a szolgáltatásainknak. Dolgozhatunk szabadúszóként, vagy létrehozhatjuk a saját vállalkozásunkat egy olyan hihetetlen portfólióval, amely az összes tehetséges tervünket és vázlatunkat tartalmazza. Az olyan eszközök használata, mint a Canva, nagyszerű kiindulópont lehet, valamint munkáink feltöltése a személyes és szakmai közösségi média fiókjainkra, elindíthat minket a sikerhez vezető úton.

Ha van egy szenvedélyünk, akkor az abszolút teljes munkaidős haszonná alakítható – csak tudnunk kell, milyen lépéseket kell megtennünk, hogy eljussunk oda. Végezzünk piackutatást, hallgassunk podcast-epizódokat, olvassuk el a megfelelő könyveket és tegyük fel a megfelelő kérdéseket. Miért? Mert egy lépésre vagyunk attól, hogy beteljesítsük az álmainkat.

 

Forrás: BossBabe