Online kurzusok és tanfolyamok otthoni tanuláshoz

Az elmúlt időszakban legtöbbünk kizárólagos élettere az otthonunk lett. Saját kis kuckónkban dolgozunk, és itt töltjük szabadidőnket is, hiszen halasztásra kerül valamennyi kültéri, közösségi programunk. A felszabadult időnkben olvasunk, gyermekeinkkel játszunk, vagy éppen tanulunk. Ez utóbbi jegyében összeszedtünk néhány online tanfolyamot, hogy megmutassuk, lehetőségeink tárháza széleskörű, és otthonunkban is fejleszthetjük magunkat. 

Ivy League (Borostyán Liga) online kurzusai

A Borostyán Liga az Egyesült Államokbeli elit magánegyetemek szövetségét jelenti. Tagjai között szerepel a Harvard, a Yale és a Columbia University is. Közel 500 online kurzus érhető el az említett egyetemeknek köszönhetően olyan szakterületeken, mint az üzleti tudományok, a természettudomány, az orvostudomány, a társadalomtudomány vagy a programozás. Az angol nyelvű kurzusok ingyenesek és igen magas színvonalúak. Az órák listája ezen a linken tekinthető meg.

A Google Digital Workshop ingyenes tanfolyamai

Vállalkozásunk számára nagyon hasznos témakörökben érhetünk el rövid tanfolyamokat, úgy, mint a digitális marketing alapjai, online jelenlét kiépítése, online biztonság növelése, munkavégzés hatékonyságának erősítése. Mindezek teljesen ingyenesek, továbbá mindenki számára közérthetők. Az oktatóvideó lejátszása után rövid kvíz kitöltésére kér minket a rendszer, amelyet elvégezve további gyakorlati tippeket ismerhetünk meg az adott témában. A modulok gyorsan teljesíthetők, az anyagok magyar nyelvűek, és a videókhoz is be lehet állítani magyar feliratot. A tanfolyamok listája innen érhető el.

Skillshare – hogyan készítsünk YouTube-tartalmat?

A Skillshare művészetekre és a kreativitásra fókuszáló online kurzusokat szolgáltató platform. Az oldalon fellelhetőek UX-dizájn és webfejlesztő tanfolyamok, de az illusztrátorok is megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő tartalmakat. Emellett számos életmódváltással foglalkozó videó, sőt még nyelvtanfolyamok is elérhetőek az oldalon. A videók nagy része regisztrációval ingyenesen elérhető, ha pedig prémium csomagra váltanánk, akkor pedig havi 15 vagy évi 100 dollárért megtehetjük. A képzések ezen a felületen is angol nyelvűek.

Kultúra az otthonunkban

Az Élő közvetítések koronavírus idején  Facebook csoport azért jött létre, hogy tagjai – még ha virtuálisan is - a legszélesebb körben részesei lehessenek a különféle koncerteknek és bábszínházi előadásoknak, de akár virtuális tárlatokat is felfedezhetünk. Sőt, ha táncórákat iktatnánk be munka előtt vagy után, a nappalink közepén is könnyűszerrel megtehetjük, ha csatlakozunk a csoporthoz.

Festészettel a kreativitásunkért

Ha kreativitásunkat szeretnénk kiélni, erre is van lehetőségünk. A FessNeki kezdeményezésével ugyanis az otthon töltött idő rendkívül színesen, élménydúsan telhet, ha csatlakozunk a közösségi oldalukon is elérhető, online streamelt eseményekhez. Mindezek alatt instruktoraik egy-egy festményt segítenek számunkra megalkotni, ami kiváló kikapcsolódást jelenthet gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Online jóga díjtalanul

Az otthon töltött idő alatt testi-lelki megújulásunkhoz kevés jobb programot választhatunk, mint a jógát. Számos stúdió tart ebben az időszakban ingyenes óraközvetítést. Például a YogaArt Műhely minden nap 18.00-19.00 közvetít ingyenes jógaórát Facebook oldalán.
Akár gyermekünkkel, akár a házi állatunkkal jógázunk, egy biztos: azt követően biztosan felfrissülve állunk a másnapi kihívások elé.