Mit tanulhatunk a Dobbantó tréningen?

Még lehet jelentkezni a 2021. április 6-án induló Dobbantó tréningre, amely hasonlóan a tavaly őszihez, most is online térben kerül megrendezésre, így az ország bármely tájáról lehet regisztrálni az oktatásra. Kedvcsinálónak részletesen bemutatjuk, milyen modulokból is áll a vállalkozói kompetenciafejlesztő képzés.

A képzés hat modulból épül fel, melyek célja, hogy átfogó képet adjanak a vállalkozási ismeretekről, azon belül is a vállalkozás tervezéséről, elindításáról, működéséről, pénzügyeiről, marketingjéről, bemutatásáról és üzleti tervének elkészítéséről. A tréning változatos formában zajlik, az önálló tanulástól az előadásokon és a szituációs játékokon keresztül a kiscsoportos munkákig sok mindent kipróbálhatnak a résztvevők.

1. modul: ismerkedés, a bizalom megalapozása, a vállalkozói készségek fejlesztése

Az első két nap a résztvevők személyiségéről, terveikről, vállalkozásukról szól. Megismerkednek egymással, és a második nap végére kialakítanak egy biztonságot adó bizalmi légkört.

2. modul: marketing, online marketing

A résztvevők áttekintést kapnak  a tréning szakértői segítségével a nemzetközi és hazai marketing alapjairól és esettanulmányairól, valamint lehetőség nyílik számukra a saját vállalkozásukra vonatkozó aktuális marketingkérdések megvitatására.
3. modul: vállalkozásindítás és üzleti tervezés

Különböző üzleti modellek közös elemzése után mindenki a saját üzleti tervén dolgozik szakmai irányítással.

4. modul: kisvállalkozói pénzügyek, tervezés, kimutatások, adózás, finanszírozás

A modul segít a sokak számára mumusnak számító pénzügyi témában. Pl.: Milyen adózási és pénzügyi környezetben épül fel egy vállalkozás, hogyan kell egy költségvetést tervezni, és mire kell figyelni anyagilag egy vállalkozásban?
5. modul: vállalkozások menedzsmentje, felkészítés prezentációra

A modul első napján egy vállalkozásfejlesztési szakértővel mélyülhetnek el a résztvevők a vállalkozások működtetésének rejtelmeiben, a másodikon pedig prezentációs tréner mutatja meg, a diasor elkészítésének menetét, kezdve azzal, hogy milyen felüllet bizonyulhat jó választásnak egy prezentációhoz.

6. modul: üzleti tervek prezentációja

A képzés utolsó megmérettetése a résztvevők számára, hogy a többiek és a trénerek előtt élesben prezentálják vállalkozásukat, milyen az üzleti tervük, illetve milyen irányban fejlesztik tovább terveiket.

Amennyiben te is hasznosnak éreznéd, hogy elvégezd a Dobbantó tréninget, ezen az oldalon jelentkezhetsz 2021. március 25-ig.