Konfliktus nélkül nincs változás – beszámoló a novemberi Dobbantó klubról

Az idei év utolsó Dobbantó klubjának központi témája a közösen vezetett vállalkozások és az ezzel járó konfliktusok kezelése volt. Vendégeink, Szabó Eszter Judit a Pszichoforyou alapító-főszerkesztője és Herendi Kata, az online magazin vezető főszerkesztője szerint kiemelten fontos a konfliktuskezelési képességünkön dolgozni, hiszen ezáltal fejlődhetnek kapcsolataink és vele együtt a vállalkozásunk is.

Gyakran vágnak élettársak, családtagok, barátok, vagy üzlettársak közös vállalkozás indításába, ami számos nehézséget és összetűzést hozhat magával. Különösen igaz ez, ha a két fél között érzelmi kötődés is jelen van – ilyenkor egy nézeteltérés során könnyebben megbántódunk és nagyobb eséllyel aktiválódnak gyermekkorunkból hozott mintáink, kötődési sérüléseink is.

Sokan gyerekként nem tanultuk meg, hogyan lehet (és érdemes) konfrontálódni, illetve rengeteg negatív kritikát és rossz tapasztalást cipelünk magunkkal a múltunkból – ezért természetes, hogy egy konfliktus során sok nehéz érzés áraszt el minket, amelyek aztán a munkakapcsolatainkba is beszivárognak.

Első lépésként fontos, hogy dolgozzunk az önismeretünkön, vizsgáljuk meg, miből gyökereznek szorongásaink és félelmeink. Ha úgy érezzük, hogy elárasztanak a negatív érzelmek, próbáljunk meg hátralépni és kívülről megnézni, hogy mi zajlik le bennünk és mit tehetünk azért, hogy feldolgozzuk korábbi sérelmeinket.

„A konfliktusnélküliség egyben kommunikációnélküliséget, kapcsolatnélküliséget is jelent. Nem a konfliktusnélküliség, hanem az azzal való méltó, megfelelő megküzdés az, amire törekednünk érdemes.” (Popper Péter)

A negatív érzelmek hatására legtöbbször elkerülő magatartásba kezdünk és nem állunk ki magunkért, a számunkra fontos dolgokért, vagy épp ennek az ellentéte történik meg és úthenger stílusban átgázolunk a másikon. Mindkettőnek ugyanaz a végeredménye – hátráltatjuk kapcsolataink és vállalkozásunk fejlődését. Hajlamosak vagyunk a konfrontációra egy győztes-vesztes harcként tekinteni, azonban a szakértők szerint ideális esetben a közös válasz és megoldás keresése a cél, őszintén kifejezve saját igényeinket.

Milyen tényezők állhatnak útjába a fejlődésnek?

1. Konfliktuskerülés

Sokan igyekeznek elkerülni a konfliktust és megtartani a folyamatos harmóniát. Az említett kötődési minták mellett ennek okai lehetnek a törékeny önbecsülés, vagy a dependens személyiségjegyek, amikor túlságosan a másik jóllététől tesszük függővé a sajátunkat.

2. Ego

Komoly problémát okozhat, ha túlságosan ragaszkodunk a saját munkánkhoz és véleményünkhöz, hiszen ezáltal a hiányosságainkra kisebb fókusz kerül, és nem ismerjük fel azokat a dolgokat, amikben fejlődnünk kellene. Ameddig nincs bennünk alázat és nyitottság a másik véleménye felé, addig pozitív kimenetelű konfliktus sincs.

3. Forgatókönyvek

Nehéz helyzetben előjöhetnek a kétségek a képességeinkkel és munkánkkal kapcsolatban, ilyenkor pedig automatikusan elindíthatunk egy saját magunk által kreált történetet a fejünkben. Ez a forgatókönyv gyakran átveszi az irányítást a gondolataink és érzéseink felett és végül teljesen eltávolít a valóságtól.

Milyen módszerek segíthetik közös vállalkozásunkat?

1. Transzparencia

Szánjunk időt annak feltérképezésére, hogy a társunk mivel foglalkozik, és hogyan érzi magát. Fontos, hogy rálássunk egymás feladataira, ezáltal könnyebben elkerülhetjük a félreértéseket.

2. Asszertív kommunikáció

A szakértők szerint kardinális, hogy a másikat és annak gondolatait, érzéseit is figyelembe vegyük, miközben saját érdekeinket próbáljuk érvényesíteni. Érdemes előre felkészülni az adott konfrontációra: vizsgáljuk meg, mit hozott ki belőlünk a nézeteltérés és mit szeretnénk most kommunikálni, majd válasszuk meg az alkalmas időpontot és helyszínt ennek megosztására. Fontos, hogy a véleményünkről kizárólag E/1 személyben, „énközlésben” beszéljünk, közben őrizzük meg a higgadtságunkat és maradjunk nyitottak a másik felé.

3. Határok

Amikor nagyon közeli a kapcsolat (pl. családi, párkapcsolati) és emiatt szabadidőnket is együtt töltjük, gyakran a konfliktusok, teendők kibeszélésének folyamatos halogatásába esünk. Szabjunk határidőket, állítsunk fel egyértelmű kereteket.
 

Az esemény során Eszter és Kata saját történeteikkel tették még színesebbé a beszélgetést, az online előadás végén pedig „20 önismereti kérdés és válasz a kapcsolatokról” című könyvüknek 3 példánya is ki lett sorsolva a hallgatók között. A szerencsés nyertesek: Nemes Krisztina, Hegedüs Melinda és Zàm-Dorgai Marianna. A kötetet érdemes a kezünkbe venni, ugyanis a fent említett tényezőkről, tanácsokról, valamint más hasznos gondolatokról is részletesebben olvashatunk.