Kikapcsolódás a home office idején

MÜPA Médiatár

A MÜPA virtuális kínálatát áttekintve jelentős kulturális élményekkel gazdagodhatunk. Regisztráció nélkül, több mint száz koncert és előadás érhető el honlapjukon. Közülük is az egyik legkiemelkedőbb a Digitális Irodalom gyűjtemény, amelyben zenészek és művészek közreműködésével létrejött irodalmi estek találhatók. Ha esténként olyan kikapcsolódásra vágyunk, amely a munkavégzést követően szellemi felfrissülést nyújt számunkra, itt biztosan megtaláljuk.

Első Magyar Karantén Színház

Egy igazán különleges, egyedülálló programsorozatnak lehetünk részesei otthonunkban a TRIP csapatának jóvoltából, akik megalkották az Első Magyar Karantén Színházat. Olyan klasszikusokat mutatnak be, mint például az Ember Tragédiája, de ha könnyedebb, szórakoztatóbb tartalomra vágyunk, akkor erre kiváló választás a hétköznapokat feldolgozó, Jelenetek egy háztartásból drámasorozatuk.  A darabokat többek között Láng Annamária, Tenki Dalma és Rába Roland előadásában láthatjuk Facebook oldalukon keresztül.

Nemzeti Cirkuszművészeti Központ

Igazán izgalmas és meglepő tartalmakkal találkozhatunk, ha a Fővárosi Nagycirkusz Facebook oldalára látogatunk. Nem szeretnék műsor és szórakozás nélkül hagyni a közönséget, így kulisszatitkokkal, riportokkal és érdekességekkel bővített online tudósításokkal, valamint a Fővárosi Nagycirkusz korábbi, rögzített műsorainak levetítésével várják az érdeklődőket.

Szépművészeti Múzeum és tagintézményei

A Szépművészeti Múzeum és intézményei, a Magyar Nemzeti Galéria, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Vasarely Múzeum sem látogathatók, de számos digitális tartalommal jelentkeznek. A Magyar Nemzeti Galéria Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című kiállítása például virtuálisan bejárható, amely során az egyes képekről széleskörű ismeretanyagot, háttér információkat is olvashatunk. Szintén elérhető már a Remekművek az oktatásban című aloldal is, ahol számos képzőművészeti alkotást találhatunk, jelentős történelmi háttéranyaggal körítve.

Edzésre fel!

A rekreáció fontos része a testmozgás. Jelentős szerepe van a stresszkezelésben, erősít minket fizikailag és szellemileg egyaránt, valamint segítségével felfrissülve állhatunk a másnapok kihívásai elé. Számos online edzésen részt vehetünk díjtalanul. Extra motivációért a Runner’s World által indított Facebook csoporthoz érdemes csatlakozni, ahol hivatásos edzők és lelkes amatőrök osztják meg egymással az edzéstippjeiket. Live videók formájában pedig különböző erősítés technikákat is bemutatnak, amelyek 24 órán keresztül visszanézhetők.

Meditáció

Az intenzív kikapcsolódási forma gyakorlására a One Drop Zen közösség online kurzusain kiváló lehetőségünk nyílik. Az órák között megtalálhatók a kifejezetten kezdőknek szólók, ahol az alapoktól kezdve tudjuk megismerni a meditáció lépéseit, valamint a már  haladóknak szólók is. Úgy tartják, hogy napi 20 perc szakszerű meditálással akár néhány óra alvást is kiválthatunk, így mindenképp érdemes megismerkednünk a pihenés e módjával.