Ketyeg az óra, május 31-ig lehet elkölteni a SZÉP kártyán maradt összegeket

Május 31-ig használhatják fel a SZÉP-kártyások azt az összeget, amelyet a munkáltatók 2015-ben töltöttek fel a kártyáikra. Nem árt tisztában lenni azzal, hogy a határidő lejárta után többé nincs lehetőségünk arra, hogy a kártyán maradt összeghez hozzáférjünk, így amit nem költünk el, azt elveszítjük.

A 2015-ben SZÉP kártyákra utalt kifizetéseket tehát 2017. május 31-ig kell elkölteni. A kártyán maradt pénzt a határidő letelte után a kártyát kibocsátó intézmény automatikusan visszautalja a munkáltatónak, ezt követően nincs lehetőség a felhasználásra.

Összesen nagyjából 3 milliárd forint  van még a számlákon, a bankok tapasztalatai szerint a munkavállalók általában az utolsó pillanatban költik el a rendelkezésre álló összegeket. Tavaly körülbelül egymilliárd forint maradt felhasználatlanul abból a forrásból, amit még 2014-ben utaltak a munkaadók a SZÉP kártyákra, két évvel ezelőtt valamivel kevesebbet hagytak elveszni a kedvezményezettek, akkor „csak” 900 millió forint körül volt a fel nem használt összeg.

Talán szükségtelen tippeket adnunk arra vonatkozóan, hogy mire is lehet elkölteni a kártyán levő pénzt, ám akinek életmentő ötletekre van szüksége, most figyeljen: azon kívül, hogy múzeumokban, szállodákban és vendéglátóhelyeken is fizethetünk SZÉP kártyával, érdemes az egészségünket szem előtt tartva olyan szolgáltatásokat választani, amelyeknek kifizetésére egyébként nehezen szánnánk rá magunkat.

Hasznos lehet egy régen halogatott szemüvegcserét vagy a magánorvosi vizsgálatokat ebből finanszírozni, de azt is megtehetjük, hogy a nyaralásra fordítjuk a kártyán maradt összeget, a fennmaradó részt pedig saját forrásból rendezzük. Egy a lényeg, még másfél hét van arra, hogy indokolt költekezésbe kezdjünk! Ha pedig vállalkozóként SZÉP-kártyát is elfogadunk, érdemes intenzív marketinggel maximálisan kihasználni a hátralévő pár napot.