Interjú Pigler Annával és Robogány Veronikával, az Élettükör Mentálhigiénés Műhely alapítóival

Őszi interjúsorozatunkkal olyan vállalkozónőket mutatunk be, akik korábban elvégezték a Dobbantó tréninget, ma pedig sikeres vállalkozást vezetnek. Minden héten jelentkezünk egy villáminterjúval, ahol egy vállalkozó hölgy mesél saját cégének vezetéséről és a Dobbantó Programmal kapcsolatos tapasztalatairól. Ez alkalommal Pigler Annával és Robogány Veronikával, az Élettükör Mentálhigiénés Műhely alapítóival beszélgettünk.

Az Élettükör Mentálhigiénés Műhely alapítói, Pigler Anna és Robogány Veronika elkötelezetten hisznek abban, hogy a lelki egészség megőrzése mindannyiunk lételeme és erőforrása. Hivatásuknak tekintik azok támogatását, akik munkahelyi, életvezetési vagy kapcsolati nehézségekkel küzdenek. Küldetésüknek tartják, hogy a lelki rugalmasság védelme és támogatása a vállalati kultúrában értékké váljon. Fő szolgáltatásuk a Soul At Work elnevezésű munkavállalói jól-lét programjuk, amely a munkavállalók lelki egészségének támogatását és a vállalatok munkaerő-megtartását célozza.

Mi indított el benneteket a vállalkozói pályán?

Együtt végeztünk a Semmelweis Egyetem Közszolgálati Kar Mentálhigiéné Intézet mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember képzésén. Mivel mindketten édesanyák vagyunk (Veronikának 4, Annának 3 gyermeke van), a rugalmas munkaidő, és hogy mi legyünk a munkaidőnk elsődleges gazdái, nagyon fontos számunkra; ezért a vállalkozói lét mellett döntöttünk.

Miért éppen a mentálhigiéné területét választottátok?

Anna: Három gyermekem születése után karrierváltóként saját utamat kezdtem el járni. A sokéves tanári munka után többedmagammal felépítettünk egy nonprofit mentálhigiénés szolgálatot, majd annak vezetője lettem. Ezzel a háttérrel és a több mint száz óra egyéni klienskísérés tapasztalatával úgy vélem: mindenkiben megvan az erőforrás, hogy megtalálja saját megoldásait és válaszait a kérdéseire. A lelki egészség megőrzése és visszaszerzése minden ember életszükséglete, én pedig hiszek abban, hogy ennek a munkahelyen is teret lehet biztosítani.

Veronika: Közgazdászként végeztem, majd évekig a nonprofit szférában dolgoztam. Projektek menedzselésével, európai uniós pályázatokkal foglalkoztam Brüsszelben és itthon is, amíg Ausztráliába nem szólított az élet. Két évig egy ausztrál informatikai cég munkatársa voltam. 2002 óta foglalkozom mentálhigiénével. Gyermekeim felcseperedése, 2015 óta dolgozom aktívan, mint szervezetfejlesztő és mentálhigiénés szakember, és ebben találtam meg az igazi hivatásomat.

Mi volt eddig a legnagyobb sikeretek vállalkozóként? Szerintetek minek volt köszönhető?

2019. május 21-én mutattuk be a Soul At Work elnevezésű munkavállalói jól-lét programunkat a HVG Egészségtudatos Munkahely Konferencián. Egy kerekasztal-beszélgetés keretében ismertettük programunkat és tapasztalatainkat a MOL Nyrt. HR Business Partner képviselőjével közösen. Több okból tartjuk ezt eddigi legnagyobb sikerünknek. Egyrészt a konferencián elismert szakmai előadók között kaphattunk lehetőséget, hogy kilépjünk a szélesebb nyilvánosság elé. A közönség soraiban is számos nagyvállalat HR szakemberei és munkatársai ültek. Végül, de nem utolsósorban programunk egyik “kipróbálója”, a MOL Nyrt. validálta a programunk működését. Szakmai cikkünk, amit a témában írtunk, itt olvasható, a program és a felvezető, valamint Pigler Anna bemutatása pedig itt.

Mi az, amit nőként, női vállalkozóként előnyként, illetve kihívásként éltek meg a szakmában?

Női intuícióink révén sokszor megvan az az előnyünk, hogy egy-egy tárgyalás során megérezzük a másik fél apró rezdüléseit is, jobban rá tudunk hangolódni az ügyfélre. Egyúttal arra is rá tudunk érezni, mi az igénye, mit szeretne és mit vár el tőlünk és a szolgáltatásunktól. Kihívásként pedig ugyanazt éljük meg, amit szinte minden dolgozó nő: a munka és a család, a hivatás és a magánélet összehangolásának nehézségeit.

Miben tudott nektek a tréning elvégzése leginkább segíteni?

Megtapasztaltuk, mennyire fontos a tervezés, legyen szó pénzügyi, marketing vagy a mindent átfogó üzleti tervről (utólag nem is értjük, hogyan mertünk belevágni a vállalkozásba ilyen kidolgozott tervek nélkül). Megtanultunk gondolkodni a célcsoport fejével, illetve azt is, hogy nem kell mindenhez értenünk. Ki lehet (vagy kell) szervezni, delegálni a feladatokat, de egyúttal tisztában kell lennünk vele, mi a célunk, hová szeretnénk eljutni.

Mi volt számotokra a három legemlékezetesebb része a Dobbantó tréningnek?

Az egyik a pénzügy, adózás elnevezésű modul. Itt átbeszéltük a vállalkozás pénzügyi és finanszírozási tervét, tisztáztuk a felmerülő kérdéseket. A másik a prezentációs ismeretek modul volt, itt kamerák előtt mutattuk be a vállalkozásunkat, majd meghallgattuk a visszajelzéseket, és visszanéztük a prezentációt. A harmadik, számunkra hasznos elem pedig a marketing, online modul volt; ennek során a honlapunkat szakértő szemmel vizsgáltuk át. Ekkor ismertük fel, hogy a honlap megújításra szorul, ami azóta meg is történt.

Kiknek ajánljátok a tréninget?

Minden vállalkozónőnek, aki szeretné górcső alá venni a vállalkozását és kipróbálni, hogy milyen elkötelezett szakértők segítségével, egy támogató, de minőséget elváró csapatban segítséget kérni kérdéseinek megválaszolásához. Itt olyan közösség alakul ki, ahol minden kérdés feltehető a vállalkozással kapcsolatban, és a bennünk lévő bizonytalanság hatékonyan csökkenthető.

Melyik az az álom, amit már sikerült megvalósítanotok, és mi az, ami még várat magára? (Nem feltétlenül a vállalkozásra gondolunk.)

Az üzleti terv alapján, amelynek elkészítése a Dobbantó tréning befejezésének feltétele volt, kijelöltük a vállalkozás fejlesztési irányait. Az első lépéseink sikeresnek bizonyultak, új ügyfeleket szólítottunk meg, és reméljük, tartóssá válik a kapcsolatunk velük. Egy bemutatkozó tárgyalásra ma már nagyobb magabiztossággal ülünk le, mint korábban. Szeretnénk, ha a Soul at Work programunk eddigi vállalati ügyfelei rendszeres és folytonos megrendelőink lennének a továbbiakban.

A vállalkozásról további információkat, illetve elérhetőségeket (webcím, Facebook oldal stb. linkje) alább találhatunk: