Inspiráló könyvek (nem csak) vállalkozóknak

Egy kis motivációra lenne szükséged terveid megvalósításához? Esetleg év végére kezd elfogyni a lelkesedésed? Cikkünkben most néhány olyan olvasmányt ajánlunk, amelyek sikeres nők történetein és praktikus üzleti tanácsokon keresztül segíthetnek inspirálódni, egy-egy nehéz élethelyzeten túljutni, vagy éppen kikapcsolódni.

Fodor Marcsi, Neset Adrienn: 50 elszánt magyar nő

Fodor Marcsi és Neset Adrienn könyve 50 olyan magyar nő történetét meséli el, akik a történelem során mertek valamiben az elsők lenni, fellázadni az előre elrendelt szerepük és a társadalmi elvárások ellen. Olyan nők, akik kimagasló sikereket értek el, akikről utcákat és tereket neveztek el, akiknek többségét azonban a tankönyvek meg sem említik. A történetek példaértékűek lehetnek vállalkozóknak, hiszen olyan nőket mutatnak be, akik egytől egyig a kitartásuknak és leleményességüknek köszönhetően érték el céljaikat. A kötetben többek között bepillantást nyerhetünk Zrínyi Ilona, Teleki Blanka, Fischer Annie vagy Polgár Judit életútjába is.

Pataki Ági: Nyitottan a világra - Utam a kifutótól a vörös szőnyegig

Nemrég jelent meg Pataki Ági önéletrajzi könyve, aki igen izgalmas utat járt be: országosan ismert modellként, később sikeres ruhaüzlet-tulajdonosként, majd nemzetközileg is díjazott filmproducerként dolgozott. Idén a hetvenedik születésnapját ünnepelte, azonban még mindig fáradhatatlanul tevékenykedik, nemrég például a Helia-D reklámarcaként is találkozhattunk vele. Pataki Ági portréjából megtudhatjuk, hogyan volt képes sorozatosan megújulni, több területen is sikereket elérni.

Shawn Anchor: A boldogság mint versenyelőny

Sokakban erősen él az az elképzelés, miszerint akkor leszünk boldogok, ha sikeresek vagyunk. Ezzel szemben Shawn Anchor kutatásai azt mutatták, hogy valójában pont fordítva történik: a munkahelyi boldogság az, ami elvezethet a sikerhez. A nagysikerű könyv a pozitív pszichológia hét alapelvén keresztül mutatja be, hogyan lehetünk kreatívabbak, motiváltabbak és eredményesebbek. Az író kutatásokkal támasztja alá mondanivalóját, konkrét tippekkel segíti az olvasót, amiket a személyes példái még hitelesebbé tesznek.

Dobbantó Sztorik – 30 inspiráló vállalkozónő

A programunk 10 éves jubileumának alkalmából összeállítottuk ünnepi kiadványunkat, amelyben 30 olyan sikeres vállalkozónő személyes történetét mutatjuk be, akik velünk alapozták meg vállalkozással kapcsolatos ismereteiket. Az inspiráló sztorikból megtudhatjuk, hogy a vállalkozónők mikor, milyen élethelyzetben váltak vállalkozókká, miért éppen az adott foglalkozást választották, mit tartanak karrierjük legnagyobb sikerének, és hogy mit adott mindehhez nekik a Dobbantó.

A kötet az oldal alján található "kapcsolódó dokumentumok" alatti linken letölthető.

Kapcsolódó dokumentumok

/home/dobbanto/public_html/site/assets/files/2756/dobbanto_sztorik.pdf5 MB (pdf)