Hozd létre saját weboldalad a WordPress segítségével!

Manapság gyakran felmerül a kérdés, hogy a megfelelő közösségi média platformok mellett szükségünk van-e saját weboldalra. Bizonyos esetekben a válasz igen, hiszen webshopokra, fontos céginformációkra, hírekre még mindig ez lehet a legmegfelelőbb felület. A saját lap gyártásához az egyik legkedveltebb eszköz a WordPress nevű program. Ebben a cikkben arról olvashatsz, mit érdemes tudni a szoftverről, és hogyan vágj bele az oldal elkészítésébe.

A WordPress egy igazi, megbízható „háttérember”. Sosem látszik ugyan kívülről, viszont óriási munkát végez azért, hogy a weboldalunk megfelelően működni tudjon. Egy tartalomkezelő rendszerről van szó, tehát azért felel, hogy az oldalunk több legyen, mint egy egyszerű, statikus honlap. A működése bonyolult, így a munka is az, amit elvégez, minket pedig megment attól, hogy meg kelljen tanulnunk programozni.

A programnak rengeteg előnye van, hiszen teljesen ingyenes, egyszerűen kezelhető, ráadásul magyar nyelven is használhatjuk. A WordPress szolgáltatásai folyamatosan bővülnek, a programot gyakran fejlesztik. A keresőoptimalizálás funkciója nagyon fontos, hiszen ez segít abban, hogy a Google-keresőben megjelenjen a vállalkozásunk weboldala. Rengeteg kiegészítőjével és nyílt forráskóddal pedig egyszerűen testre szabhatjuk egyedi honlapunkat.

A WordPress-t könnyen kezelhetősége és sablonszerűsége miatt kritizálják a webszerkesztők, de az igazság az, hogy arra, hogy egy vállalkozó blogoljon, céges honlapot vagy webshopot készítsen, ez a legmegfelelőbb, hiszen a program úgy a legszínvonalasabb tartalomkezelő, hogy közben ingyenes.

A kezdéshez szükségünk van domainre és tárhelyre, aztán ingyenesen letölthetjük a szoftvert. Ezután – leegyszerűsítve – egy ftp-program segítségbe vételével és a megfelelő beállítások után kész is a weboldalunk, amit később rengeteg különböző funkció által testre szabhatunk. Egy óra alatt már összerakható egy megfelelően funkcionáló weboldal. Igaz, ez még nem lesz egyedi és látványos, ahhoz sokkal többet kell tanulni és dolgozni is egyaránt.

Érdemes tehát elgondolkodni azon, hogy belekezdjünk vállalkozásunk weblapjának elkészítésébe. Erre minden bizonnyal az egyik legjobb megoldás lesz a WordPress, amely egyszerű, gyors, olcsón (vagy ingyen) kivitelezhető, és mindenki számára kezelhető szoftver.