Hol érdemes stock fotókat keresni?

Manapság már nem kell minden esetben grafikushoz fordulni, ha vizuális tartalomra van szükségünk, ugyanis számos online képszerkesztő áll rendelkezésünkre, amelyek alkalmasak egy-egy képi elem elkészítésére. Ebben az esetben is fontos, hogy minőségi alapanyagból dolgozzunk – cikkünkben összeszedtünk néhány oldalt, ahonnan érdemes fotókat gyűjteni.

A vizuális tartalom nagyon fontos egy vállalat online felületein, hiszen ez az, amivel először találkozik az ügyfél, ez alapján alakul ki az első benyomás a cégünkről. A képi illusztrációkkal nyomatékosíthatjuk az üzeneteinket, vállalatunk értékeit, felkelthetjük a figyelmet és érzelmeket is generálhatunk velük.

A könnyen használható online képszerkesztő programok mellett számos stockfotó gyűjtemény érhető el, így profi fotóst sem kell felbérelnünk, ha valamilyen képi anyagra van szükségünk. Ingyenesen letölthető és díjfizetős tartalmak közül is válogathatunk. Ha gyakran van szükségünk fotókra, akkor érdemes előfizetni, így sokkal nagyobb választékból és jobb minőségű képek közül találhatjuk meg a nekünk megfelelőeket.

Getty Images

Az egyik legnépszerűbb és legnagyobb gyűjtemény található a Getty Images oldalán. A vállalat ügynökségektől is vásárol fel és digitalizál képeket, valamint szolgáltatásokat is kínál vállalati ügyfelek számára. A képek ára a felbontástól és a jogok típusától függően változik.

Shutterstock

A Shutterstock weboldalán több mint 300 millió vizuális tartalom található, a képek mellett videók, zenék és sablonok is vannak. A portál magyar nyelven is elérhető, ráadásul szerkesztői felülettel is rendelkezik.

Adobe Stock

Az Adobe gyűjteményét az első hónapban ingyenesen igénybe vehetjük. Ebben az időszakban összesen 10 tartalom érhető el, köztük képek, hanganyagok, tervsablonokok és animáltgrafikai sablonok, valamint 3D kellékek.

iStock

Az első olyan oldal, amelyen szakmabeliek, azaz fotósok, tervezők anyagai találhatóak meg. Exkluzív vizuális tartalmakat kínálnak olyan nemzetközi művészektől, akik kizárólag velük dolgoznak.

Az előbb felsorolt források mellett olyan weboldalak is vannak, amelyekről ingyenesen tölthetünk le jogtiszta képeket. Ezek kisebb adatbázissal rendelkeznek, mégis érdemes lehet lefuttatni egy keresést rajtuk:

A Google keresőjét is felhasználhatjuk, azonban nagyon fontos, hogy állítsuk be a szűrőt úgy, hogy csak újrafelhasználási licensszel rendelkező képek jelenjenek meg.

 

Forrás: webergoline