Hogyan fordítsuk javunkra az uborkaszezont?

Hogyan fordítsuk javunkra az uborkaszezont?

Sok vállalkozás számára a nyár egyet jelent az uborkaszezonnal, ilyenkor a lecsökkent forgalom következtében a bevételeink is visszaesnek, azonban ha tudatosan használjuk ki ezt az időszakot, akkor akár profitálhatunk is belőle a későbbiekben. Cikkünkben utána járunk, hogyan érdemes eltölteni ezeket a csendesebb időszakokat.

 

Értékelés

A mindennapok pörgésében egyik feladat következik a másik után, így ritkán adódik lehetőség a visszatekintésre. Az uborkaszezon azonban tökéletes alkalom arra, hogy áttekintsük és értékeljük az elmúlt időszakot. Nézzük meg, mi az, ami igazán működött és nyertünk vele, és mi volt az, ami kevésbé volt jövedelmező, melyek azok a területek, ahol elvesztegettük az erőforrásainkat.

Arculat

Egy-egy ilyen időszak remek alkalom a megjelenésünk átalakítására. Tekintsünk a vállalkozásunkra külső szemmel és vizsgáljuk meg mennyire van a weboldal, az üzlet és a közösségi média profil összhangban a tevékenységünkkel. A vizuális tartalom rendkívül fontos, hiszen ezzel találkoznak először az ügyfeleink, így akár apró változások és átalakítások is sokat lendíthetnek a cégünk sikerén.

Adminisztráció

Minden vállalat életében vannak kevésbé sürgős, háttérbe szoruló feladatok, itt az idő, hogy ezekkel is utolérjük magunkat. Ezen kívül érdemes egy pillantást vetni munkafolyamatainkra, megvizsgálni mennyire hatékony a jelenlegi dokumentációnk, adminisztrációnk. Amennyiben hajlandóak vagyunk ezeket újratervezni, átalakítani, rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg magunknak a későbbiekben. 

Tervezés

Nem csak a vissza, de az előre tekintésre is kiváló alkalmat nyújt az uborkaszezon. Új célok és projektek kitűzésére vagy akár a meglévő termékeink, szolgáltatásaink újratervezésére is sort keríthetünk ilyenkor.

Önfejlesztés

Önmagunk fejlesztése elengedhetetlen feltétele vállalkozásunk sikerének, ezért érdemes ilyenkor nagy hangsúlyt fektetni a tudásunk elmélyítésére is. Sajátítsunk el új készségeket, végezzünk el egy rövid kurzust, olvassunk szakmai könyveket és tájékozódjunk az aktuális piaci trendekről, változásokról.

Feltöltődés

Nem csak a testi-lelki egészségünk, de a hatékonyságunk szempontjából is kulcsfontosságú a feltöltődés. Korábbi cikkünkben részletesebben is írtunk arról, hogy milyen pozitív változásokat hozhat az életünkbe a pihenés, valamint tippeket is adtunk arra vonatkozóan, hogyan érdemes eltölteni a szabadidőnket, ha valódi kikapcsolódásra vágyunk.

 

Forrás: Női sikertréner