Figyelem! Nagy változás jön a Facebooknál!

A Facebook nemrég jelentette be, hogy elkezd egy új oldal verziót publikálni a közszereplők és márkák számára, amelynek a legnagyobb újdonsága az, hogy nem mutatja többé a rajongók számát. De mi lesz ezután az oldalakkal lájkok nélkül?

A Facebook üzemeltetői hosszabb ideje tervezik, hogy kivezessék a rajongói szám mutatóját. 10 éve még jó rendszernek tűnt, hogy a márkák, közszereplők a kedvelések száma alapján ismerjék meg, mennyien szeretik őket, hiszen ez mutatta, hogy a feltöltött tartalmak mennyire fontosak valójában. Az algoritmus változások és a piaci félreértések viszont egyre nehezebbé tették ennek az értelmezését, a követők számának megjelenésével pedig végleg zavaros lett az egész helyzet. Ezért folyamatosan zajlanak változtatások, először a lájkok számának méretét, majd a helyét is csökkentették, de a cél a teljes kivezetése a kedveléseknek.

Mi lesz ezután?

A techvállalat azzal magyarázta a döntést, hogy ezentúl a követőkre szeretnének koncentrálni. A lájkokkal ellentétben az oldalak követői kapnak frissítéseket az adott oldaltól. Ez pedig jobban segít a közszereplőknek, márkáknak megismerni a saját rajongótáborukat. A lájkok eltűnése mellett egyéb változások is várhatóak.

Megújul az oldal elrendezése, könnyebb lesz a váltás a személyes profil és az oldal között, új Kérdés&Válasz poszt formátum érkezik, és erősebben jelennek majd meg a hitelesített oldalak. Emellett elindul egy dedikált hírfolyam, amivel az oldalak által követett egyéb oldalakkal lehet beszélgetni. Frissülnek a feladat alapú admin beállítások is, amivel könnyebben lehet kisebb részekhez hozzáféréseket adni és erősebb védelmi funkciók jönnek a spamek és a támadó profilok ellen.

A változásokat a Facebook fokozatosan vezeti be a felhasználók között. Te várod az újdonságokat?