Fiatalok, nők és példaképek – sikeres 25 év alatti énekesnők

Sok minden megváltozott a zeneiparban az utóbbi években, de a legfontosabb érték régen és ma is ugyanaz volt: az egyéniség. Sőt, mostanra olyan könnyűzenei előadók érkeztek a legfiatalabb korosztályból, akik tágítják a határokat, felrúgják a szabályokat, mégis széles körben népszerűek és a slágerlisták élére tudnak kerülni. Cikkünkben öt sikeres fiatal énekesnőt mutatunk be, akik még a 25-öt sem töltötték be, mégis jó példát mutatnak fiatal lányok, illetve minden nő számára.

Mit ad a nőknek egy-egy sikeres popsztár? Talán Madonna óta tudjuk, hogy egy adott kor sikeres énekesnői meghatározzák azt, hogy a társadalomban mik a nőkkel szembeni elvárások, milyen ízlésvilág jellemzi a döntéseinket, a megjelenésünkkel az életmódunkkal kapcsolatban. A cikkünkben szereplő fiatal nők a 25. életévüket sem töltötték be, mégis nagy hatást gyakorolnak ránk, kiemelten az imént említett témakörök tekintetében.

Billie Eilish

Nem kérdés, hogy a listán helye van napjaink egyik legnépszerűbb előadójának, aki még mindig csak 20 éves, de már most több hullámban hatást gyakorolt a fiatal lányok stílusára, önképére – természetesen pozitív irányban. A 2001-es születésű Billie Eilish bő ruháival hívta fel magára a figyelmet, amelyekkel szembe ment az énekesnő-dívákra jellemző, a hagyományos női jegyeket kiemelő megjelenés szabályaival. Ezzel rengeteg fiatal számára azt üzente: vállald fel önmagad! Billie Eilish mindemellett zeneileg is kiemelkedő, fiatalkora ellenére már hétszeres Grammy-díjas és a legnagyobb fesztiválok kiemelt fellépője.

Olivia Rodrigo

Ahogy Billie Eilish, úgy Olivia Rodrigo is „sztárnak készült”, és már gyerekként sorozatokban szerepelt. Ennek ellenére óriási médiavisszhangja volt, amikor 17 évesen befutott első saját slágerével, amellyel tulajdonképpen megalapozta a zeneipar jelenlegi működésének lényegét: hogyan lehet kihasználni a TikTokot? Ékes példája annak, hogyan válhat üzletileg sikeressé egy produkció a művészi igényesség megtartásával. Persze, komoly produceri háttérrel érte el mindezt, ettől függetlenül az elmúlt évben ő lett az arca minden olyan kurzusnak, ahol zeneipari marketinget oktatnak a jövő menedzsereinek.

Holly Humberstone

Hazánkban talán kevésbé ismert, de az idei Sziget Fesztiválon is fellépő Holly Humberstone olyannyira önálló és autentikus zenész, hogy egyedül lép fesztiválok színpadára, ráadásul több hangszeren is ő maga játszik. A 22 éves énekesnő többmilliós megtekintéseknél jár, és a jövő egyik nagy sztárjaként tartják számon, mindezt úgy, hogy nem tartozik a már említett, klasszikus „Madonna-típusú” énekesnők közé. Sokkal inkább a természetességével bűvöli el a nagyérdeműt, ami mindenképpen inspiráló lehet az őt követő nők számára.

Emily Bear

Kicsit más zenei világ, mint az eddigiek, mégis helye van a felsorolásban: a 20 éves Emily Bear már 5 évesen fellépett zongoristaként a Ravina Festival-on, az utóbbi években pedig arról lett ismert, hogy Abigail Barlow-val közösen megírták a The Unofficial Bridgerton Musical-t, amellyel Grammy-díjat nyertek. Emily, aki idén tölti a 21-et, a 2022-es Forbes 30 Under 30 listán is szerepelt, igaz, ez nem meglepő olyantól, aki már 12 évesen a Carnegie Hall-ban lépett fel.

WILLOW

Willow Smith, művésznevén WILLOW tagadhatatlanul előnyökkel indult, miután a szórakoztatóipar egyik legismertebb családjába született. Eddigi zenei karrierje során azonban mindent megtett azért, hogy több legyen a „Will Smith lánya” titulusnál. Zeneileg és megjelenésében egy nagyon eredeti, különleges karakter, aki afrikai-amerikai előadóként rengeteg ember számára példakép. Zenei karrierje tíz éves korában indult a Whip My Hair című slágerével, azóta pedig töretlenül halmozza a sikereket, állandóan megújítva zenei stílusát.

 

Forrás: Ranker.com

Képek forrása: Wikipédia

Kapcsolódó fotók