Eszközberuházás támogatására pályázhatnak a Pest megyei vállalkozók

A Pénzügyminisztérium 4,5 milliárd forint keretösszeggel meghirdette a „Mikro-, kis-, és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén”című pályázatot, amelynek keretében 10-60 millió forint (kisléptékű fejlesztésre fordítható) és 60-300 millió forint (nagyléptékű fejlesztésre fordítható) összegű támogatást igényelhetnek a mikro-, kis-, és középvállalkozások. A cégek új eszközök beszerzésére fordíthatják a támogatást.

Kik pályázhatnak a támogatásra?

A támogatás elnyeréséhez természetesen meg kell felelni néhány követelmények. Csak azok a korlátolt felelősségű társaságok vagy részvénytársaságok jogosultak pályázni, amelyek Pest megyei székhelyen rendelkeznek már legalább egy lezárt üzleti évvel. Budapesti székhelyű vállalkozások nem jogosultak pályázni és budapesti megvalósítási helyszínnel sem nyújtható be pályázat, továbbá konzorciumi formában sincs lehetőség pályázat benyújtására.

Milyen eszközök beszerzésére használhatják fel a vállalkozások a pályázati támogatást?

A cégek például gyártósor, gépsor, informatikai eszköz vásárlására, valamint termékek tárolására, és anyagmozgatásra szolgáló tárgyi eszközök beszerzésére fordíthatják az elnyert összeget. Továbbá gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, valamint információs technológia-fejlesztések is elszámolhatók.

A pályázati kiírásra a támogatási kérelmeket 2019. február 20-án reggel 8 órától nyújthatják be a vállalkozások az Államkincstár oldalán. Érdemes sietni a jelentkezéssel, ugyanis, ha a beérkező igénylések elérik a forráskeret 200 százalékát, a Pénzügyminisztérium automatikusan felfüggeszti a pályázatot!

A pályázati kiírást itt olvashatjátok.