Dolgok, amiket a sikeres nők elkerülnek

A siker több tényezőn múlhat – kitartáson, tehetségen, jó megérzésen, csak hogy párat mondjunk. Mindenkinek másra és másra van szüksége ahhoz, hogy sikeresnek érezze magát. Ugyanakkor a sikerhez vezető úton sokan megbotlanak, mert csupán a gazdaság és státusz iránti vágy vezeti őket, nem pedig az alázat és a munka, amin sosem szabad spórolni. Cikkünkben összeszedtünk pár tanulságot, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy diadalt arassunk.

Mielőtt rátérnénk a tippekre, összefoglaltuk, hogy mit is jelent sikeresnek lenni!

Nem másokhoz mérjük magunkat! Örök igazság, hogy saját múltunkhoz hasonlítsuk a teljesítményünket. Felgyorsult világunkban nagyon nehéz koncentrálni a milliónyi lehetőség tengerében – hiszen mindig van egy jobb munka, lakás vagy telefon. Korunk sajátossága, hogy nehéz elégedettnek lenni, hiszen a közösségi médiában is az jön velünk szembe, hogy ki okosabb, szebb vagy tehetségesebb nálunk. Legtöbbször ez nincs feltétlenül így, de a kifelé mutatott képből a többség sajnos ezt szűri le. Reflektáljunk önmagunkra, hiszen mi vagyunk az egyedüli támpont ahhoz, hogy előrébb lépjünk saját életünkben.

Azt csináljuk, amit szeretünk – azt szeretjük, amit csinálunk. Ha otthon szeretünk dolgozni pizsamában, akkor ne végezzünk irodai munkát, ha kicsi, családias légkörben vagyunk hatékonyak, akkor kerüljük a nagy szervezettel rendelkező cégeket. A sikeres emberek közös tulajdonsága az, hogy kitartóak. Nem hullott senkinek az ölébe az eredmény, vagyis minél több erőfeszítést teszünk érte, annál nagyobb esélyünk van arra, hogy bevonzzuk azt. Nem szabad feladni az álmainkat, bár érdemes a helyükön kezelni azok megvalósíthatóságát.

A bukás természetes – és ezt méltósággal elfogadjuk. A bukás mindenki számára kódolva van. Kinek hamar, kinek később jön el. Céljaink elérésének szerves részét képezi, viszont rajtunk múlik, hogy előnyünkre fordítjuk azt vagy sem. Malcolm Forbes magvas gondolata egészen nagyszerűen írja ezt le: „A bukás siker, ha tanulunk belőle”. Építsük be ezt, használjuk gyengeségünket arra, hogy fejlődjünk.

Alább pedig következzen az az 5 dolog, amit érdemes elkerülni, ha sikeresek szeretnénk lenni:

Ne ellenőrizzük az üzeneteket, e-maileket reggel!

Ébredés után a testünknek szüksége van a kezdeti nyugodt időszakra. Pihenjünk eleget, indítsuk fokozatosan a napunkat.

Ne fussunk el a konfliktusok elől!

A konfliktusok számos formában álcázhatják magukat – legyünk figyelmesek és szűrjük ki azokat a viselkedéseket, amelyeknek az a célja, hogy manipuláljon minket. Ha felismerjük, akkor készüljünk fel, járjuk körbe a problémát, hogy a legmegfelelőbb választ tudjuk adni.

Ne beszéljük ki a magánéletünket!

Nincs azzal semmi gond, ha mesélünk a családunkról, de az érzékenyebb adatokat tartsuk meg magunknak. Munka szempontjából a privát információk nem segítik a hatékonyságot, csak további pletykákat, felesleges szóbeszédet szíthatnak. Jobb ezért, ha nem mossuk össze a magánéletünket a munkánkkal.

Ne kapkodjunk!

Egy sikeres nő nem rohan. Hosszú távon sokkal kifizetőbb, ha megtervezzük a napjainkat, hiszen így nem érhet minket semmilyen meglepetés.

Ne hagyjuk figyelmen kívül a félelmeinket!

Ha az a célunk, hogy egyre sikeresebbek legyünk, akkor szembe kell nézni a félelmeinkkel. Ha túl sok időt töltünk ezen érzések elfojtásával, azzal csak lelassítjuk, hátráltatjuk saját magunkat. Ne pazaroljuk feleslegesen az energiánkat szükségtelen dolgokra.

Forrás: Womanentrepreneur