Dobbantó Sztorik IV. – Szolgáltató vállalkozások

Elérkeztünk a „Dobbantó Sztorik – 30 inspiráló vállalkozónő” c. jubileumi kiadványunkban szereplő hölgyeket felvonultató cikksorozatunk utolsó részéhez – ezúttal olyan vállalkozónőket mutatunk be, akik valamilyen praktikus szolgáltatást vagy kellemes kikapcsolódást biztosítanak foglalkozásukkal.

Csábrági Marianna – Forevermanna

Marianna fodrászmesterként és sminkesként épp olyan lelkesen várja vendégeit, mint a pályája kezdetén, és hisz a folyamatos megújulásban. A pandémia alatt újabb szakmát tanult ki: most már vegán szakácsként is találkozhatunk vele, aki rendszeresen osztja meg receptjeit az interneten az olvasókkal és a vendégeivel. Marianna szerint a szépség, a testi és lelki egészség kéz a kézben járnak - ennek az elvnek megfelelve később akár az összes szakmáját egyszerre is gyakorolhatja majd.

Görgényi Ágnes – Kálium vendégház

Ágnes mert nagyot váltani azzal, hogy 23 év banki munkatapasztalatot cserélt le a vendéglátásra. Férjével korán eldöntötték, hogy szeretnének egy ingatlant a Balatonon, a vendéglátás ötlete azonban csak akkor jött, amikor Ágnes úgy érezte, alkalmazottként már nem tudott kiteljesedni. Így nyitotta meg kapuit 2018 júliusában a három apartmannal és ma már kültéri szaunával büszkélkedő Kálium Vendégház Mindszentkállán. A visszatérő vendégek és a pozitív visszajelzések egyértelműen arról árulkodnak, hogy jó úton járnak.

Kalmár Anna – AdniJóga

Az AdniJóga társadalmi vállalkozás, amely egyszerre nyújt karitatív szolgáltatást az arra rászorulóknak és piaci alapú irodai jóga lehetőséget cégeknek. Anna korábban menekült nőknek tanított jógát Görögországban, Kiosz szigetén – ez annyira jó élménynek bizonyult, hogy végül itthon is elkezdte felmérni az igényeket. Az AdniJóga először társadalmi alapon, majd rövidesen – hiszen bevétel nélkül lehetetlen lenne fenntartani – vállalkozásként is beindult. A két célt úgy ötvözi, hogy az AdniJóga csapata az irodai és céges jógaoktatásból befolyt pénzből jótékonysági jógaórákat is tart.

Sarus-Zsivicza Diána – Lollipop Reklám és Nyomda

Diána korábban egy reklámügynökségnél dolgozott alkalmazottként, de a 2008-ban kirobbant válság hatására a cég ügyfelei megfogyatkoztak. Ekkor határozta el, hogy a saját kezébe veszi sorsa irányítását és megpróbálkozik egy saját ügynökség alapításával. A vállalkozásba végül férje is beszállt, az ő ösztönzésére ma már nyomdai szolgáltatásokat is nyújtanak. Diána büszke arra, hogy rendkívül gyorsan fejlődik a cége: 5 év alatt sikerült oda eljutni, ahova másoknak négyszer annyi ideig vezet az út.

Sohan Zsuzsi – Asszisztensed.com

Zsuzsi mindig is kereste a kihívásokat és idővel felismerte, hogy van piaca az otthonról végezhető, alkalomszerű, de adott esetben periodikusan is működő munkavégzésnek, valamint arra, hogy egy jó asszisztens aranyat ér. Ezek mentén született meg az asszisztensed.com, amely „külsős” és „beugrós” asszisztens szolgáltatást biztosít. Zsuzsi büszke arra, hogy önerőből valósította meg ötletét, ahogy arra is, hogy egyedülálló anyaként is sikeresen helyt áll.

Szinay Ildikó – Upsoo (Jobleasing for food industry)

Ildikó élelmiszeripari vállalatok számára betanított, felkészített fizikai munkaerő kölcsönzésével lépett a piacra. Habár a név akár egy tech startup cégre is utalhatna, az Upsoo Kft. a gépek helyett az emberekben látja a jövőt. Elsődlegesen nem is munkaerő kölcsönzéssel, sokkal inkább hiánypótlással foglalkoznak, amely tevékenységet idővel egy, a HR-es kollégák munkáját segítő saját fejlesztésű platform működtetésével bővítettek. Ildikó férje élelmiszergyártó, ebből kiindulva fogalmazódott meg bennük az üzleti ötlet, és végül egy piaci rést is felfedeztek: rájöttek, hogy néhány speciális ágazatban a fizikai dolgozók esetében is egyedi szaktudásra van szükség. Az Upsoo Kft. jelenleg az ország legnagyobb agrárcégeivel áll kapcsolatban, fejlesztendő platformjaikat pedig az igényeikhez igazítják.

Dr. Szilágyi Magdolna – Art in English

Magdolna régész, történész, angol nyelv és irodalom szakos bölcsész, valamint szakfordító végzettségű vállalkozó Art in English néven dolgozott ki egy merőben új – és igen sikeres – nyelvtanítási módszert. A technika alapja a történetmesélés: egyszerre inspirál és oldja az idegen nyelvű kommunikációhoz fűződő szorongásokat és gátlásokat. Vállalkozása több lábon áll, ugyanis a tanítás mellett szakfordításokkal is foglalkozik. A nevéhez köthető fordítások az angolszász tudományos folyóiratokban és a nemzetközi könyvpiacon is kiválóan megállják a helyüket.

Réz Judit – Juddy Szervezés és eRGé Stúdió Produkciós Iroda   

Judit mindig is a színház szerelmese volt és a munkája révén kedvezményesen, illetve térítésmentesen járhatott színházba, majd idővel maga is jegyértékesítésbe kezdett. Végül bő nyolc év alatt sikeres vállalkozást épített egykori hobbijából, ma már közönség- és rendezvényszervezéssel foglalkozik. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján arra a legbüszkébb, hogy sok partnere, ügyfele ajánlja másoknak is, hogy vele dolgozzanak.

A cikksorozat korábbi részeit az alábbi linkeken éred el:

Dobbantó Sztorik I.

Dobbantó Sztorik II.

Dobbantó Sztorik III.