Bevált tippek – sikeres nőktől

Mindannyian a sikerhez vezető utat keressük. Egyéni céljainkhoz igazítva megpróbáljuk kialakítani a tökéletes működést, ami hozzájárul vágyaink eléréséhez, pl. megtervezzük a napi rutinunkat, bizonyos gyümölcsök, zöldségek fogyasztását rendszeresítjük, vagy klasszikus zenét hallgatunk sport közben. Cikkünkben híres nők bevált receptjei közül mutatunk be párat, amelyek inspirálóan hathatnak.

Többen több igazságban hisznek arra vonatkozóan, hogy a sikerhez vezető út mivel van kikövezve: áldozatos munkával, kudarcokkal vagy esetleg alázattal? Elcsépelt gondolat, ugyanakkor mégis meghatározó céljaink elérése szempontjából a saját belső hangunkra figyelni, hiszen mindannyian különböző szükségletekkel, motivációval, munkamorállal rendelkezünk. Ezért a saját sikereinkhez vezető úton szükséges megtalálnunk a személyes „üzemanyagunkat”, ami folyamatosan előre visz minket.

Sokunknál folyamatosan változik az a módszer, amelyet a leghatékonyabbnak ítélünk meg céljaink elérése érdekében, de ez természetes, hiszen idővel fejlődnek a célkitűzéseink is: részletgazdagabbá és egyre színvonalasabbá válnak. Teljes mértékben igaz, hogy magunknak kell megtalálni a sikerre vezető utat, ugyanakkor érdemes lehet megfogadni tapasztaltabb társaink tanácsait, lehet, hogy pont ezek az útmutatások adják meg a hiányzó lökést. Nézzünk is pár példát befutott, sikeres hölgyektől.

Beyoncé - elhivatottság

  • Az R&B koronázatlan királynője, a huszonnyolcszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő arra esküszik, hogy olyan hivatást válasszunk, amit akár ingyen is elvégeznénk. Nem mindannyiunkból lesz tehetős ember, de az apró sikerélmények, a munka szeretete egyre közelebb fognak vinni minket ahhoz a cselekvéshez, ami igazán minket igazol, legyen az a festészet, sütemények sütése vagy az irodalmi regények írása.

Kathryn Stockett – elkötelezettség

  • A The Help című bestseller szerzőjét közel félszáz kiadó utasította el, amikor már úgy volt vele, hogy feladja írói álmát a sok negatív visszajelzés miatt. Öt év írást, 3 év kikosarazást követően a 68. kiadó befogadta a kéziratát, amiből bestseller lett és mozifilmet is forgattak belőle. Kathryn azt vallja, hogy ha van egy álmunk, akkor a végsőkig küzdjünk érte, hiszen kitartással minden sikerülhet.

Aly Raisman – önbizalom

  • A hatszoros olimpiai érmes amerikai tornász szerint kulcsfontosságú, hogy ne szabotáljuk az önbizalmunkat. Minden nap tiszta lappal indulunk. Ébredés után döntsük el, hogy jó napunk lesz és magabiztosak leszünk végig, ez sokat lendíthet a közérzetünkön, felfogásunkon és nagy segítség a mentális egészségünknek. 

Nina Easton – szenvedély

  • Az újságíró szerint fontos a rugalmasság, illetve a szenvedélyünk követése. Derítsük ki, hogy mi a célunk és gyakoroljuk, tökéletesítsük. Sokan meg szeretnék tervezni az életük minden pontját, de szerinte erre nincs szükség. Lépjünk ki a komfortzónánkból, legyünk spontánabbak, hiszen nem tudhatjuk, hogy hol és mikor adódhat a következő lehetőség.

A siker sokszor egészen egyszerű dolgokon múlik. Legyünk bátrak, asszertívak, és kezdeményezzünk, ezzel is megerősítve, hogy mi vagyunk a saját életünk és szerencsénk kovácsai.

Forrás: nlc.hu