A Családbarát Vállalat cím nekünk azt jelenti: jó úton vagyunk

Családbarát Vállalat címmel jutalmazta a Budapest Bankot a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A szakmai zsűri az elismerés odaítélésekor bankunk családbarát szemléletű munkáltatói gyakorlatát vette figyelembe. Olvasd el, milyen a családokat támogató programok valósulnak meg nálunk!

A Prof. Dr. Kopp Mária által alapított Három Királyfi Három Királylány Mozgalom célja, hogy megszülethessenek a kívánt, tervezett gyermekek, és a fiatal generációk megvalósíthassák a családdal kapcsolatos elképzeléseiket. Gyermekvállalás szempontjából azonban nagy szerepet játszik a munka-magánélet egyensúlya, így a mozgalom 2013-ban létrehozta a Családbarát Vállalat díjat.

A ’Családbarát Vállalat’ cím azt is megmutatja, hogy egy vállalat mennyire áll készen a következő évek munkaerő piaci kihívásaira, mivel ma már a munkavállalók számára kulcsfontosságú a munka és a magánélet kiegyensúlyozása. A Budapest Bank elkötelezett a családbarát munkahelyi környezet kialakítása mellett, támogatja a nők karrierépítését, valamint a munka-magánélet egyensúlyának fenntartását. 2002-ben olyan  atipikus foglalkoztatási formákat kezdtünk el bevezetni, amelyeket  olyan megváltozott élethelyzetekben igényelhetnek a munkavállalók, mint például gyermek születésekor vagy egészségi állapotban bekövetkezett változáskor. 

A bankunknál dolgozó szülők számos támogatást igényelhetnek, valamint több olyan programot is szervezünk, ahol a munkavállalók családtagjaikkal közösen vehetnek részt. Több évtizedes hagyománya van például a hétvégi zánkai Családi- és Sportnapnak, ahol közösen játszanak a gyerekek és a felnőttek, de nagy népszerűségnek örvend a dinnyeevő verseny is a kicsik körében. A budapesti és békéscsabai központban 7 éve rendezik meg a Mikulás ünnepség-sorozatot, ahol sérült gyermekek is részt vesznek. Az úgynevezett Törődés Napja akciósorozatban pedig az önkéntesség szellemiségét szeretnénk minél szélesebb körben terjeszteni. Ennek keretében a dolgozók családtagjaikkal együtt tesznek a környezetükért: varázsolják szebbé, újítják fel óvodák, iskolák vagy éppen kutyamenhelyek épületeit, kerítéseit.

Nálunk nagyon sok múlik az alulról szerveződő, önkéntes alapon működő csapatokon. Egyik ilyen a Dolgozó Szülők Csapata, amely rendkívül lelkesen hoz be újabbnál újabb ötleteket, és segít a megvalósításban is. A most elnyert cím nekik is köszönhető.