25. alkalommal indul tavasszal a Dobbantó vállalkozónőket támogató tréningje

Az MKB Bank és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány együttműködésén létrejött Dobbantó Program, amely a nők vállalkozói ismereteinek és készségeinek fejlesztését tűzte ki céljául, tavasszal ismét meghirdeti a 12 napos kompetenciafejlesztő tréningjét. Mától jelentkezhetnek a már vállalkozó vagy vállalkozás indításán gondolkodó hölgyek. Újdonsággal is bővül a képzés,  a tréninget elvégző legkiemelkedőbb, szakmai zsűri által kiválasztott cégvezetői számára részvételi lehetőség nyílik a vállalkozási inkubációs programban.

Az MKB bank üzleti és társadalom-felelősségvállalási stratégiájában kiemelt jelentőséget tulajdonít az esélyegyenlőségnek, beleértve a nők karrierlehetőségeinek megteremtését. A program legfőbb célja, hogy a magyar tulajdonú női vállalkozások vezetőinek gazdasági szerepvállalását a társadalomban betöltött szerepükhöz hasonló magaslatokba emelje azáltal, hogy üzleti téren a sajátosságaiknak megfelelő támogatásban részesíti őket. Ezt az elvet követve a program minden egyes eleme úgy került finom-hangolásra, hogy egyfelől fejlessze a vállalkozói kompetenciákat, és átfogó ismereteket nyújtson a vállalkozások működtetéséhez szükséges kulcsfontosságú témakörökben, másfelől pedig lehetőséget biztosítson a szakmai kapcsolati háló bővítésére.

Dobbantó tréning

Már lehet jelentkezni a 2023. április 17-én – immár 25. alkalommal – induló 12 napos Dobbantó tréningre, ahol a résztvevő hölgyek a vállalkozásfejlesztés területén elismert, tapasztalt trénerektől tanulhatnak, többek között a vállalatok pénzügyeiről, marketingjéről, menedzsmentjéről, továbbá a saját vállalkozásukkal kapcsolatban testreszabott tanácsokat is kaphatnak. A képzés 20 fős csoportban zajlik 12 napra lebontva, hat héten át, összesen 90 órában. A résztvevők tapasztalati úton sajátíthatják el a vállalkozásvezetéshez szükséges legfontosabb készségeket. A tréning előnye, hogy a 6 hét leteltével a résztvevők szakemberek által véleményezett, kész üzleti tervekkel távozhatnak, amivel elindíthatják első vállalkozásukat vagy éppen fejleszthetik meglévő üzletüket.

A tréning oktatótermének ajtaja minden vállalkozó szándékú hölgy előtt nyitva áll, legyen szó már működő vállalkozást vezetőkről, vagy csupán olyanokról, akik fontolgatják egy vállalkozás elindítását A tavaszi Dobbantó tréningre a SEED Alapítvány honlapján keresztül lehet jelentkezni ide kattintva, 2023. április 3-ig. A képzés piaci ára 500.000 forint, amelyhez a szervezők mindössze bruttó 50.000 forint hozzájárulást kérnek a résztvevőktől, a további költségeket az MKB Bank finanszírozza.

Vállalkozói inkubációs program

A kompetenciafejlesztő tréning folytatásaképp idén új elemmel bővül a Dobbantó Program képzési palettája, amely lehetőséget nyújt az elméletben megszerzett tudást tovább mélyíteni, és a gyakorlatba átültetni. A szakmai zsűri által kiválasztott, legígéretesebb Dobbantósok inkubációs program keretein belül további 1 éven át kapnak támogatást a vállalkozás-működtetés kiemelt fókuszterületein, így részt vehetnek fejlesztő napokon – ahol feltérképezésre kerülnek az egyéni elakadások és megoldási lehetőségek –, személyre szabott mentorálást és tanácsadást kaphatnak, valamint kapcsolatteremtési lehetőséget a szervezők által meghirdetett rendezvényeken való részvétel által.