Navigáció

A Dobbantóról

A Dobbantó a nők pénzügyi ismereteinek bővítését tűzte ki céljául, és a vállalkozói ismeretek és készségek fejlesztésére helyezi a hangsúlyt.

Mi a Dobbantó program célja?

Az „MBH Bank Dobbantó – pénzügyekről nőknek” programot 2010-ben indítottuk el a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal karöltve. (A program nevében akkor még a kezdeményezést indító elődbank, a Budapest Bank szerepelt, majd később, egyesülésüktől a jogutód MKB Bank. 2023. május 1-jétől MBH Bankként működik tovább a Takarékbankot is magába olvasztó hitelintézet, így a program is felvette az egyesült bank új nevét.)
A program gazdájaként az MBH Bank továbbra is kiemelt céljának tartja a nők pénzügyi ismereteinek bővítését, és töretlenül viszi tovább az örökséget: a női vállalkozók ismereteinek és készségeinek fejlesztésére szervez aktivitásokat. A Dobbantó program legfontosabb elemei az évente kétszer szervezett, 12 napos kompetenciafejlesztő tréningek, valamint a mindenki számára nyitott klubesemények.

Mire készít fel a Dobbantó tréning?

A Dobbantó tréninget úgy alakítottuk ki, hogy az kimondottan a női vállalkozók igényeihez igazodó eszközökkel fejlessze a legfontosabb vállalkozói készségeket. A résztvevők tapasztalati úton sajátíthatják el a vállalkozásvezetéshez szükséges legfontosabb készségeket. A tréning 20 fős csoportokban zajlik, és egy hat héten át tartó, 12 napos, összesen 90 órás tematikára épül. A vállalkozást tervező vagy kezdő vállalkozó résztvevők az üzleti sikerhez fontos, marketinggel, menedzsmenttel, pénzügyi forrásteremtéssel és adózással kapcsolatos ismereteket sajátíthatnak el. A képzésen túl szemléletformálással, tanácsadással, mentorálással is segítjük a résztvevőket üzleti céljaik elérésében. Azaz a képzés nemcsak a vállalkozás elindítására és működtetésére terjed ki, hanem fejleszti az önismereti, kommunikációs és prezentációs készségeket is.

A pénzügyi modulban előad az MBH Bank kisvállalkozás-finanszírozási szakértője is, kiemelt figyelmet fordítva a tudatos bankválasztásra és a finanszírozási formák bemutatására. A képzés végén a résztvevők egymás előtt prezentálják a tréning során kidolgozott üzleti tervüket, így ez a gyakorlati tapasztalat – a csoporttársak és a trénerek építő jellegű visszacsatolásaival együtt – a résztvevők önbizalmát is megalapozza ahhoz, hogy a jövőben sikeresen szerepeljenek az ehhez hasonló prezentációs és tárgyalási helyzetekben.

A tréning előnye, hogy a 6 hét leteltével a résztvevők szakemberek által véleményezett, kész üzleti tervekkel távozhatnak, amivel elindíthatják első vállalkozásukat vagy éppen fejleszthetik meglévő üzletüket.

Dobbantó tréninget végzett vállalkozónőink visszajelzései alapján a tréningtől kapott tudás mellett a „dobbantósokból” létrejött közösség a legnagyobb érték. Személyes kapcsolatok, barátságok, üzleti partnerségek jöttek létre, kisebb közösségek alakultak ki a résztvevőkből az évek során, a közösségi média csoportok segítségével.

Legyél Te is a Dobbantó közösség része!

A Dobbantó program keretében mindenki számára nyitott klubeseményeket is szervezünk, ahol az érdeklődők szakmai vagy inspirációs előadásokat hallhatnak. A korábban érintett témák közül néhány: közösségi média üzleti célú használata, vezetői ismeretek, időgazdálkodás, tárgyalástechnika, digitális marketing, énmárka-építés, üzleti networking, üzleti protokoll és etikett. A klubok tematikájának alakításához figyelembe vesszük a résztvevők hozzánk eljutott visszajelzéseit, ötleteit is.

Meghívott előadóink között szerepelnek olyan sikeres női vállalkozók is, akik szívesen megosztják tapasztalataikat a kezdő vállalkozónőkkel, ezzel is motiválva őket a vállalkozói létre. A rendezvényen időt hagyunk a kapcsolatépítésre is, hogy a jelenlévők kötetlen beszélgetések alkalmával magánemberként és üzletasszonyként egyaránt megismerhessék egymást, ezeket a kapcsolatokat pedig a későbbiekben akár vállalkozásuk fejlesztésekor is hasznosítani tudják. Programjainkért és közösségünkhöz kövesd a Facebook oldalunkat.