Navigáció

A Dobbantóról

A Dobbantó a nők pénzügyi ismereteinek bővítését tűzte ki céljául, és a vállalkozói ismeretek és készségek fejlesztésére helyezi a hangsúlyt.

A Dobbantó a nők pénzügyi ismereteinek bővítését tűzte ki céljául

A „Dobbantó MKB Bank – pénzügyekről nőknek” program 2010-ben kezdte meg működését a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal karöltve (akkori nevén: Dobbantó Budapest Bank – pénzügyekről nőknek). A Dobbantó a nők pénzügyi ismereteinek bővítését tűzte ki céljául, és a vállalkozói ismeretek és készségek fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. A program legfontosabb elemei a 12 napos kompetenciafejlesztő tréning, valamint mindenki számára nyitott klubesemények.

A résztvevők az üzleti sikerhez fontos, marketinggel, menedzsmenttel, pénzügyi forrásteremtéssel és adózással kapcsolatos ismereteket is elsajátíthatnak.

A Dobbantó tréning kimondottan a női vállalkozók igényeihez igazodó eszközökkel fejleszti a legfontosabb vállalkozói készségeket, és a képzésen túl szemléletformálással, tanácsadással, mentorálással segíti a résztvevőket üzleti céljaik elérésében. A tréning 20 fős csoportokban zajlik, és egy hat héten át tartó, 12 napos, összesen 90 órás tematikára épül. A képzés nem csak a vállalkozás elindítására és működtetésére terjed ki, hanem fejleszti az önismereti, kommunikációs és prezentációs készségeket is. A résztvevők az üzleti sikerhez fontos, marketinggel, menedzsmenttel, pénzügyi forrásteremtéssel és adózással kapcsolatos ismereteket is elsajátíthatnak. A pénzügyi oktatói modulban előad a Budapest Bank kisvállalkozás-finanszírozási szakértője, kiemelt figyelmet fordítva a tudatos bankválasztásra és a finanszírozási formák bemutatására. A képzés végén a résztvevők egymás előtt prezentálják a tréning során kidolgozott üzleti tervüket, így ez a gyakorlati tapasztalat – a csoporttársak és a trénerek építő jellegű visszacsatolásaival együtt – a résztvevők önbizalmát is megalapozza ahhoz, hogy a jövőben sikeresen szerepeljenek az ehhez hasonló prezentációs és tárgyalási helyzetekben.

A Dobbantó keretében az MKB Bank mindenki számára nyitott klubeseményeket is szervez, ahol az érdeklődők szakmai előadásokat hallgathatnak. A rendezvények szerves része a kapcsolatépítés, hiszen a jelenlévő vállalkozónők a kötetlen beszélgetések alkalmával magánemberként és üzletasszonyként egyaránt megismerhetik egymást, ezeket a kapcsolatokat pedig a későbbiekben akár vállalkozásuk fejlesztésekor is hasznosítani tudják.

A rendezvények témái között szerepelt már többek között a közösségi média üzleti célú használata, a vezetői ismeretek, az időgazdálkodás, a tárgyalástechnika, a digitális marketing, az énmárka-építés, az üzleti networking, illetve az üzleti protokoll és etikett. Ezek mindegyike olyan ismeret, amely elengedhetetlen tartozéka a sikeres vállalkozónők kelléktárának, a klubok tematikája pedig minden esetben a résztvevők visszajelzései alapján kerül kialakításra. A klubesemények során gyakran feladatokat is kapnak a jelenlévők, amelyeket akár egyénileg, akár csoportban együttműködve kell megoldaniuk, az interaktív előadások közben pedig bármikor kérdezhetnek az előadóktól.

Az előadások során meghívott vendégként egy-egy sikeres női vállalkozó is megosztja tapasztalatait az érdeklődőkkel, ezzel is segítve az elhangzottak gyakorlati hasznosítását.