Navigáció

Női szemmel

Női szemmel című rovatokban vállalkozó vagy a vállalkozások világát jól ismerő hölgy vállaltan szbubjektív gondolatait tesszük közzé üzletről, kommunikációról, életről.

5 mítosz a munka-magánélet egyensúlyról

5 mítosz a munka-magánélet egyensúlyról

Női szemmel 2019 aug. 22

Tengernyi tanulmányt és cikket olvashatunk a munka és magánélet egyensúlyáról hasznos tippekkel és trükkökkel. Sokszor tanácsolják például, hogy határoljuk el egymástól a két területet, és egyenlő időt szánjunk rájuk. De vállalkozóként valójában mennyire tudunk az egyensúlyra törekedni? Cikkünkben összeszedtünk 5 mítoszt a munka-magánélet egyensúlyról.

Kapcsolatépítés a nyaralás alatt

Kapcsolatépítés a nyaralás alatt

Női szemmel 2019 aug. 01

A nyaralás arról szól, hogy végre kikapcsolódhatunk a hétköznapokból, és egy időre elfelejthetjük a munkánkat is. Ugyanakkor sosem tudhatjuk, kivel sodor össze az élet, ha a pihenés alatt is nyitott szemmel járunk. Cikkünkből kiderül, hogyan tehetünk szert ilyenkor értékes ismeretségekre!

Inspiráló könyvek vállalkozó nőknek

Inspiráló könyvek vállalkozó nőknek

Női szemmel 2019 jún. 06

Szeretnéd magad vállalkozóként továbbfejleszteni, vagy még csak most gyűjtesz motivációt vállalkozási ötleted megvalósításához? Az alábbi könyvek segítséget nyújthatnak mindkét esetben.

Így kerüld el vállalkozóként a kiégést

Így kerüld el vállalkozóként a kiégést

Női szemmel 2019 febr. 12

Azt hihetnénk, hogy amikor valaki saját vállalkozását egyengeti, nem fenyegeti a kiégés, de a túlzott stressz és a hatalmas elvárások hatására az egyéni vállalkozókat is utolérheti ez a veszély. Mit tehetünk, hogy ezt megelőzzük? És mit csináljunk akkor, ha magunkon, vagy valaki máson észleljük a tüneteket?

Nézz és láss! A szemtorna áldásos hatásai.

Nézz és láss! A szemtorna áldásos hatásai.

Női szemmel 2018 júl. 17

Szemünk romlása elsősorban az egészségtelen életmódra és a felgyorsult életritmusra vezethető vissza. A hosszantartó számítógépes munka, az okostelefonunk folytonos használata, az órákon át tartó vezetés, a rosszul megvilágított környezet, valamint a stressz mind-mind közrejátszanak látásunk romlásában. Ennek azonban nem szükséges így lennie: napi 20 perc ráfordítással sokat segíthetünk szemeink állapotán, sőt, kitartó munkával látásunkat is élesebbé tehetjük.

Mindenkinek megvan a maga feladata

Mindenkinek megvan a maga feladata

Női szemmel 2017 jan. 10

Egy vállalkozás működésébe számos hiba csúszhat: betegség, felmondás, emberi mulasztások, de akár olyan is előfordulhat – természetesen mindig a legváratlanabb helyzetekben – hogy a gépek hibás működése okoz zavart a rendszerben, és ezzel jelentős kieséseket a termelésben. Ezekre a váratlan helyzetekre válságterveket készíthetünk ugyan, minden hibalehetőségre felkészülni azonban teljesen lehetetlen, így nem árt, ha a spontaneitás is része a problémamegoldó eszközkészletünknek, főleg akkor, ha vállalkozást vezetünk.