Navigáció

Menedzsment

Mitől lesz sikeres egy vállalkozás?

Mitől lesz sikeres egy vállalkozás?

Menedzsment 2016 okt. 19

Vannak vállalkozások, amelyek sikeresebbek mint versenytársaik. De mi lehet az üzleti siker receptje? Az Investopedia szerzője elsősorban befektetők számára foglalta össze a gazdaságtani értelemben vett sikertényezőket, de összeállításából a kis- és közepes magyar vállalkozások is tanulhatnak.

Amikor családi az üzlet

Amikor családi az üzlet

Menedzsment 2016 okt. 12

A vállalkozások valamikor szinte kizárólag családtagokból álltak, de manapság sem ritka, hogy a cég magját családtagok alkotják. Ennek persze nemcsak pozitív oldala van, de ha az alábbi tippeket szem előtt tartjuk, nagyobb eséllyel tudunk felépíteni és sikeresen működtetni egy családi üzletet.

Miért ne lehetne az egész világ a piacod?

Miért ne lehetne az egész világ a piacod?

Menedzsment 2016 okt. 06

Aki külpiacra lépést tervez a vállalkozásával, jó ha eleve tisztában van a kockázatokkal, és azzal is, hogy milyen szövetségeseket talál elképzeléseihez. Ez volt az október 4-ei „Világ a Piacom” konferencia legfontosabb üzenete.

Ha ősz, akkor nyelvtanulás

Ha ősz, akkor nyelvtanulás

Menedzsment 2016 szept. 27

Egyre több vállalkozó számára létfontosságúak az idegen nyelvek. Az ősszel sorra indulnak a hagyományos nyelvtanfolyamok, de akár online kurzusokon vagy mobiltelefonra letölthető alkalmazásokkal is felturbózhatjuk nyelvtudásunkat.

Októberben ismét Dobbantó tréning indul

Októberben ismét Dobbantó tréning indul

Menedzsment 2016 szept. 13

Vállalkozást indítanál vagy már el is kezdted, de szeretnéd üzleti és vezetési ismereteidet bővíteni? Most itt a lehetőség, hogy hasonló cipőben járó nőkkel együtt képezd magad. Októberben ismét indul a nagy sikerű Dobbantó képzés.

Tanévkezdés – csökkentsük magunknak a stresszt!

Tanévkezdés – csökkentsük magunknak a stresszt!

Menedzsment 2016 szept. 01

Miközben a szeptember a vállalkozások számára is egyfajta újrakezdést és ezzel együtt jó adag többletmunkát jelent, a gyerekes szülő vállalkozókat ilyenkor az iskolakezdéssel járó stressz is nyomasztja, nem beszélve a jelentős anyagi terhekről. Cikkünkben arra keressük a választ, hogy ez hogyan csökkenthető.