Navigáció

Menedzsment

Mitől sikeres egy vezető?

Mitől sikeres egy vezető?

Menedzsment 2016 nov. 09

Sokan és sokféle szempontból kutatják, hogy mitől lesz egy cégvezető sikeres, legyen szó akár egy nemzetközi nagyvállalat vagy éppen egy mikrovállalkozás első emberéről. A vélemények sokszor eltérőek, azonban vannak olyan tulajdonságok és személyiségjegyek, amelyek a legtöbb sikeres vezetőre jellemzőek.

Vállalkozói blogok, blogoló vállalkozók

Vállalkozói blogok, blogoló vállalkozók

Menedzsment 2016 nov. 02

Legyünk akár kezdő vagy gyakorló vállalkozók, jó tanácsokra, vállalkozói ismeretekre mindenképpen szükségünk lehet. Ezekhez népszerű vállalkozói blogokon keresztül is hozzájuthatunk. Az alábbiakban összegyűjtöttünk belőlük néhányat.

Hogyan legyünk tudatosabb, eredményesebb előadók?

Hogyan legyünk tudatosabb, eredményesebb előadók?

Menedzsment 2016 okt. 27

Ne saját magunkról, hanem a közönségről, az ő érdeklődésüknek, problémáiknak megfelelő módon beszéljünk, ha nyilvánosan kell szerepelnünk – osztotta meg hallgatóságával a jó előadó egyik tippját Madovy Sándor, az Impact Words trénere a Dobbantó október 29-i klubestjén.

Bizalmi ABC vállalkozásoknak

Bizalmi ABC vállalkozásoknak

Menedzsment 2016 okt. 25

Vállalkozásépítésnél, a vállalkozás jó hírnevének megteremtése során alapvető fontosságú, hogy a cég bizalmat tudjon kelteni maga és szolgáltatásai, termékei iránt. Mindezeken ugyanis nem csak az múlik, hogy sikeresen el tudja-e magát vagy termékeit adni, hanem adott esetben akár a cég hitelképessége is. Íme, néhány tipp ahhoz, hogy bizalmat keltsünk.

Mitől lesz sikeres egy vállalkozás?

Mitől lesz sikeres egy vállalkozás?

Menedzsment 2016 okt. 19

Vannak vállalkozások, amelyek sikeresebbek mint versenytársaik. De mi lehet az üzleti siker receptje? Az Investopedia szerzője elsősorban befektetők számára foglalta össze a gazdaságtani értelemben vett sikertényezőket, de összeállításából a kis- és közepes magyar vállalkozások is tanulhatnak.

Amikor családi az üzlet

Amikor családi az üzlet

Menedzsment 2016 okt. 12

A vállalkozások valamikor szinte kizárólag családtagokból álltak, de manapság sem ritka, hogy a cég magját családtagok alkotják. Ennek persze nemcsak pozitív oldala van, de ha az alábbi tippeket szem előtt tartjuk, nagyobb eséllyel tudunk felépíteni és sikeresen működtetni egy családi üzletet.

Miért ne lehetne az egész világ a piacod?

Miért ne lehetne az egész világ a piacod?

Menedzsment 2016 okt. 06

Aki külpiacra lépést tervez a vállalkozásával, jó ha eleve tisztában van a kockázatokkal, és azzal is, hogy milyen szövetségeseket talál elképzeléseihez. Ez volt az október 4-ei „Világ a Piacom” konferencia legfontosabb üzenete.