NHP Hajrá: gyors segítség a vállalkozásoknak

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai érzékenyen érintik a hazai vállalkozásokat, a kereslet csökkenése bevételkiesést okoz, akár hónapokra is. Erre a problémára nyújt segítséget a Magyar Nemzeti Bank által elindított Növekedési Hitelprogram Hajrá.

A Növekedési Hitelprogramról

A Magyar Nemzeti Bank 2013-ban indította el a Növekedési Hitelprogramot, amely több ütemben és konstrukcióban hamar az egyik legnépszerűbb korszerűsítést, illetve beruházást finanszírozó eszközzé vált. 2020 áprilisában indult a legújabb etapja, az NHP Hajrá, a koronavírus-járvány negatív hatásainak enyhítésére. A járvány okozta krízishelyzetben a cégek számára kulcsfontosságú, hogy kedvező kamatozású és kiszámítható anyagi terhet jelentő eszközökkel tudják pénzügyi stabilitásukat és a munkahelyeket megőrizni, valamint a korábban eltervezett beruházásaikat megvalósítani. Az NHP Hajrá a legtöbb kihívás leküzdésében szerephez juthat, hiszen beruházások finanszírozására, lízingre, forgóeszköz (szállító, készlet, vagy akár munkabér) finanszírozásra, hitelkiváltásra és cégfelvásárlás finanszírozásra is fordítható. A Magyar Nemzeti Bank a program keretében 1500 milliárd forintos keretösszeget biztosít a kereskedelmi bankoknak hitelkihelyezésre, tehát vállalkozóként közvetlenül a kereskedelmi bankoknál igényelhetünk NHP Hajrá kölcsönt.

NHP hitelt minden olyan magyarországi székhellyel rendelkező Kft., Nyrt., Zrt., Bt., egyéni vállalkozás igényelhet, amely legalább egy teljes lezárt üzleti évvel rendelkezik, és ahol az elmúlt 6 hónapban nem volt a tulajdonosi hányadban 50%-nál nagyobb változás.

Egy szuperhitel a vállalkozásoknak

Az NHP Hajrá hitelek kedvezményes, maximum 2,5%-os, végig fix kamattal igényelhetők. A minimálisan felvehető összeg 1 millió forint, a maximum 20 milliárd forint. Az igényelhető kölcsön nagyságát a hiteligénylő cég cashflow-ja, illetve a beruházás volumene együttesen határozzák meg. A leghosszabb futamidő 20 év is lehet az ingatlanvásárlással és ingatlanfejlesztéssel kapcsolatos beruházásoknál. A forgóeszközhitel és a támogatások előfinanszírozásánál 3 év a maximális futamidő.

Az ügyintézés gyorsan zajlik, az igényléseknek 10 munkanapon belül hitelbírálatra kell kerülniük a hiánytalan kérelem beérkezésétől számítva. A hitelek lehívására a szerződéskötést követő 3 éven belül van lehetőség. Jó hír, hogy hitelbírálati díj és egyéb kezdeti költségek nincsenek, valamint előtörlesztési költséggel sem kell számolnunk. Ráadásul NHP hitelünket bármikor ingyenesen előtörleszthetjük részlegesen, vagy akár teljesen is.

Milyen célokra vehető igénybe az NHP Hajrá?

  • Új és használt tárgyi eszköz beszerzésére
  • Korszerűsítésre, fejlesztésre
  • Munkabér finanszírozására
  • Hitel kiváltására
  • Forgóeszköz finanszírozásra
  • Cégvásárlás finanszírozására