Könyvajánló az otthon töltött napokra

Habár beköszöntött a tavaszi jó idő, a szabadtéri programok és a kirándulások nagy valószínűséggel még egy jó ideig nem töltik meg élménnyel napjainkat. Ez az időszak ugyanakkor nagyon jó alkalomnak bizonyulhat arra, hogy önmagunkra több időt szánjunk, tanulhassunk és fejlődhessünk. Cikkünkben összeszedtünk néhány olyan könyvet, amelyek olvasása nagy hasznunkra válhat.

Könyvek önismereti témában

Allan és Barbara Pease: A válasz, a teljes élet titka

A világszerte nagy népszerűségnek örvendő szerzők elárulják a siker legfontosabb állomásait: hogyan határozzuk meg a pontos céljainkat, hogyan küzdjük le az elsőre megoldhatatlannak tűnő akadályokat, és hogyan függetlenítsük magunkat attól, hogy mások mit gondolnak rólunk. Bemutatják, hogy hogyan kezeljük a félelmeinket és szüntessük meg az örök aggodalmaskodást. Bevált tippeket adnak ahhoz, miként erősíthetjük meg önmagunkat. A mindenki számára érthető, élvezetes stílusban megírt fejezetek végigvezetnek az önismeret számos kérdést felvető útján.

Michelle Obama: Így lettem Michelle Obama

Őszinte vallomásokban és magukkal ragadó történetekben bővelkedő önéletrajzi könyvében Michelle Obama bepillantást enged élete legfontosabb pillanataiba. Beszámol többek között arról is, hogyan sikerült egyensúlyt teremtenie karrierje és az anyaszerep között, és hogy milyen volt az élete a Fehér Házban. Szellemes módon ír az élet minden területén megélt győzelmeiről és kudarcairól. A könyv lapjaiból a várakozásokat folyton felülmúló nő története bontakozik ki előttünk, felismerve benne önmagunk harcait.

Jonah Berger: Láthatatlan befolyás

Miért követünk másokat még akkor is, ha tudjuk, hogy nincs igazuk? Miért parkolunk rosszabbul mások társaságában? Mikor jobb a tömeget követni, és mikor célravezető a saját utunkat járni? Észre sem vesszük, de környezetünknek elképesztő hatása van szinte minden cselekedetünkre. Jonah Berger, a Wharton Üzleti Iskola marketingprofesszora bemutatja, milyen egyszerű, mégis gyakran meglepő módokon hatnak mások a viselkedésünkre. Ha azonban felismerjük a társas befolyás hatását, tudatosabb döntéseket hozhatunk, sőt, növelhetjük a saját befolyásunkat, és sikeresebb, teljesebb értékű társas kapcsolatokra tehetünk szert.

Motiváció felsőfokon

Mel Robbins: 5 másodperces szabály

Mel Robbins motivációs tréner, egyike a világ legkeresettebb előadóinak. Kötete, az 5 másodperces szabály egy tudományosan igazolt cselekvési terv, amelyet könnyű használni, megjegyezni, és valóban működik is. A könyvből megismerhetjük a módszert, amellyel sokkal nagyobb bátorsággal élhetjük a mindennapjainkat, sokszor irreális belső félelmeinket hátrahagyva.

Robert Green: A kiválóság hatalma

A kiválóság elérésének lehetősége nem a szerencsén múlik. Robert Greene közel ötven történelmi alak és kortárs kiválóság élettörténetén keresztül mutatja be a kiemelkedően sikeres emberekre jellemző tulajdonságokat és szemléletmódot. Inspiráló olvasmány mindenki számára, aki elszánta magát, hogy a sikerre tör, de még nem tudja, hogyan fogjon hozzá.

Walter Isaacson: Steve Jobs önéletrajza

Lebilincselő kötet a 21. század egyik legnagyobb hatású innovátoráról. Az információkban gazdag életrajz végig kalauzol bennünket Steve Jobs életének és karrierjének legfontosabb állomásain. Megtudhatjuk, hogy hogyan alapozta meg leleményes üzletemberként elképesztő sikereit és azt is, hogy hogyan hajtotta őt mindvégig az újítás vágya.

Menedzsment, üzleti siker

Barabási Albert-László: A képlet

Gyakran tapasztaljuk, hogy a kimagasló teljesítmény és a siker nem feltétlenül jár kéz a kézben egymással. Barabási Albert-László, a hálózatok világhírű kutatója könyvében a tudósokra jellemző logikával tárja fel előttünk a siker természetét, vagyis azt, hogy az valójában környezetünk függvénye. Azon múlik, hogy mit gondolnak rólunk mások, és hogyan reagálnak a cselekedeteinkre. Megismerhetjük a sikeresség képletét, és ezáltal választ kapunk arra is, mi magunk hogyan válhatunk azzá.

Peter Leach: Családi vállalkozások

A kötet családi vállalkozásokban dolgozók számára jelenthet nagy segítséget, hiszen ezen cégek formájának megvannak a sajátosságai és abból fakadó kihívásai. A szerző olyan témákról ír, mint a családi utódlás kérdése, vagy hogy hogyan lehet harmonizálni a vállalkozás és a család szükségleteit a mindennapi ügyvitel vagy a pénzügyi tervezés területén. Részletes magyarázatokon és jellemző esettanulmányokon keresztül ismerhetünk meg olyan megoldásokat, amelyekből garantáltan sokat tudunk hasznosítani saját működésünk területein is.

L. Carbone - Saját kezűleg: Online marketing - Facebook, Google Ads, Google Shopping, Youtube, Instagram

Manapság az egyik legfontosabb területe az értékesítésnek az online marketing. Fontos, hogy alapos ismeretekre tegyünk szert a témában, hiszen manapság egy vállalkozás sem létezhet sikeresen anélkül, hogy ne jelenjen meg a közösségi oldalakon. Ebből a kötetből a Facebook, Google Ads, Google Shopping, Youtube, Instagram felületekről tanulhatunk, és konkrét tartalom marketing tippeket is kaphatunk. Mindezek elsajátításából cégünk sokat profitálhat.