Interjú Karádi Zsófiával, a Patronlab alapítójával

Őszi interjúsorozatunkban olyan vállalkozónőket mutatunk be, akik korábban elvégezték a Dobbantó tréninget, ma pedig sikeres vállalkozást vezetnek. Cikkeinkben vállalkozó hölgyek mesélnek saját cégük vezetéséről és a Dobbantó Programmal kapcsolatos tapasztalataikról. Mostani villáminterjúnkban Karádi Zsófiát és a Patronlab történetét ismerhetjük meg.

A Patronlab alapítója, Karádi Zsófia nyáron alkotó gyerektáborokat, év közben pedig workshopokat tart férjével nagykovácsi műtermünkben (ha az idő engedi, annak kertjében), immáron 2 éve. A nevükben megjelenő patronálás (támogatás, segítés) az oktatáshoz való élményalapú hozzáállásukat tükrözi, műtermeik ajtaja pedig mindig nyitva áll minden alkotni vágyó gyermek és felnőtt előtt. A házaspár emellett a Földvirág vállalkozást is együtt vezeti. A környezetbarát ajándéktárgy, egy préselt földlabda, amiből locsolás után egy növény nő ki. Míg férje koordinálja a gyártást, Zsófi menedzseli a terméket.

Mi indított el téged a vállalkozói pályán?

Édesanyám szabadúszó művészként a délutánjait velem töltötte, így könnyen magamba szívhattam az önálló munkavégzés mikéntjeit. Egyetemi éveim óta vállaltam építészeti és belsőépítészeti tervezési munkákat egymagam vagy kisebb csapatban, illetve gimnazista korom óta tanítok valamilyen formában.

Mi vonzott ehhez a területhez?

A gyerekek.

Mi volt eddig a legnagyobb sikered vállalkozóként? Szerinted ez minek köszönhető?

Az idei nyári táborunk jóval hamarabb megtelt, és több gyerek immáron harmadszorra vett részt benne. Ez nagy örömmel tölt el. Azt a visszajelzést kaptuk, hogy szülők és gyerekek is vitték a hírünket, illetve igyekeztem a Dobbantó tréning tapasztalatait már a szervezés alatt alkalmazni, alapvetően ezeknek köszönhető a siker.

Mi az, amit nőként, női vállalkozóként előnyként, illetve kihívásként élsz meg a szakmában?

A női energia egészen más, mint a férfi. A gyerekeknek mindkettőre szükségük van, ami a mi foglalkozásainkon szerencsésen megadatott. A szervezés és kapcsolattartás hozzám áll közelebb, és a szülők, illetve a gyerekek apró-cseprő kéréseinek teljesítése is – úgy vélem – könnyebben megy nekem nőként.

Az igazi kihívást számomra a kamaszok figyelmének lekötése fogja jelenteni. Bár ez valószínű inkább személyiségbeli, mint nemi kérdés.

Miben tudott a tréning elvégzése a leginkább segíteni?

A Dobbantó legnagyobb hozománya a 20 nőtárs, illetve a felkészült trénerek megismerése volt. Megerősített abban, hogy a munka és a magánélet harmonikus egyensúlyának elérése és fenntartása valóban kemény kihívás, de ez a fő cél. Emellett több, régóta fennálló kérdésemre megkaptam a választ a pénzügy, a marketing, a jog és az üzleti tervezés területén.

Kiknek ajánlod a tréninget?

Annak, aki már vállalkozik és annak is, aki még nem mert belevágni.

Melyik az az álom, amelyet már sikerült megvalósítanod, és mi az, ami még várat magára?

A két legnagyobb álmom már megvalósult. Az egyik a családom, a másik pedig az, hogy szabadon és azzal foglalkozom, amit igazán szeretek. A Patronlabban kerekedik ez a kettő egy egésszé: a családommal együtt űzöm az általam kedvelt foglalatosságot. Itt szövődnek eggyé a számomra fontos szakterületek is: építészet, képzőművészet, zene, tánc és oktatás.

A vállalkozásról további információkat, illetve elérhetőségeket (webcím, Facebook oldal stb. linkje) alább találhatunk:

Patronlab Facebook: https://www.facebook.com/patronlab

Földvirág Facebook: https://www.facebook.com/foldviragom

Kapcsolódó fotók