Indul az első online Dobbantó tréning

Október végén kezdődik az első online Dobbantó tréning, amelyen a digitális megoldásnak köszönhetően, bárhonnan részt vehetnek a vállalkozó hölgyek. A szervezők mindazok jelentkezésére számítanak, akik már vállalkozók, és azokéra is, akik még csak gondolkoznak a cégalapításon.

A női vállalkozók a teljes vállalkozói szektorban alulreprezentáltak a társadalomban betöltött szerepükhöz képest: a hazai vállalkozások élén álló vezetők mindössze egyharmada nő. A Budapest Bank év eleji kutatása[1] szerint a nők többségét az anyagi tényezők mellett leginkább az önbizalomhiány, vagy a kapcsolatok hiánya hátráltatja a cégalapításban. A vállalkozást vezető nők 61%-a szerint jelent nehézséget mindennapjaik során az anyagi bizonytalanság, 51%-nak vannak önbizalommal kapcsolatos kételyei, 36%-uk pedig a megfelelő kapcsolatrendszer hiánya miatt késleltette a vállalkozás elindítását.

Az eredmény is jól mutatja, hogy szükség van az olyan kezdeményezésekre, mint a „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” program, amelynek 2010 óta az a célja, hogy támogassa a nőket vállalkozói ismereteik bővítésében, a kapcsolatteremtésben, segítve őket a cégalapításban és fejlesztésben.

A program részeként induló Dobbantó tréning szemléletformálással, tanácsadással és mentorálással segíti a résztvevőket üzleti céljaik elérésében. A tananyagban az üzleti sikerek eléréséhez nélkülözhetetlen marketing, menedzsment, adózási, és forrásteremtési ismeretek is szerepelnek. De a képzés nemcsak a vállalkozás elindítására és működtetésére terjed ki, hanem fejleszti az önismereti, kommunikációs és prezentációs készségeket is. Az pedig a hab a tortán, hogy a résztvevők értékes ismeretségeket köthetnek a velük hasonló élethelyzetben lévő társaikkal.

Az idei évben először története során online felületen lesz a Dobbantó tréning, ami nagy lehetőséget jelent a Budapesttől távolabb élőknek, akár külföldről is bárki jelentkezhet. Az online képzés megvalósítását egy hosszabb felkészülés előzte meg, ahol a tanterv kidolgozásában a trénerek eddigi tapasztalatai és a korábbi résztvevők visszajelzései is mérvadóak voltak, így a tréningen résztvevők széles, jól hasznosítható tudásanyaggal gazdagodnak. Az online megvalósítás során a tréningnapokat két blokkra bontják a szervezők, amelyek keddenként és csütörtökönként lesznek megtartva 3 x 1,5 órában.

A 2020. október 27-én induló Dobbantó tréningre a SEED Alapítvány honlapján keresztül ide kattintva lehet jelentkezni 2020. október 20-ig. A képzés piaci ára 300.000 forint, amelyhez a szervezők bruttó 40.000 forint hozzájárulást kérnek a résztvevőktől, a további költségeket a Budapest Bank finanszírozza. A program során a bank szakmai együttműködő partnere és a képzések megvalósítója a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány, a vállalkozásfejlesztés elismert hazai szakértője.


[1] A reprezentatív kutatást a Budapest Bank megbízásából az NRC végezte, 2020. február 25. és március 13. között, a 18-59 éves, gazdaságilag aktív célcsoportban, 1000 fős mintán. A kutatás módszere: online kérdőíves felmérés a CAWI kutatási panelje segítségével.