Ilyen lesz a munka világa 2030-ban

Egy szilícium-völgyi jövőkutató intézet – Institute For The Future, IFTF – kutatása szerint 2030-ra jelentős változásokra számíthatunk a munka világában. A jövő munkahelyeit az automatizálás és a digitalizálódás mellett számos más faktor is alakítja majd.

A kutatásban résztvevők válaszai alapján az elemzés legfontosabb megállapításai a jövő munkahelyét illetően a következők:

  • A válaszadók 73 százaléka szerint a technológiai vívmányok soha nem jutnak el a humán munkaerőt helyettesítő fejlettségi szintre, ezzel szemben a megkérdezettek 37 százaléka tart attól, hogy az automatizálás veszélybe sodorja a munkahelyét.
  • A válaszadók 56 százaléka úgy vélekedik, hogy a kormányzatoknak kellene azért lépéseket tenniük, hogy megvédjék a munkahelyeket az automatizálás okozta munkahelyvesztésektől, az ún. technológiai munkanélküliségtől.
  • A válaszadók nagy része azt vetíti előre, hogy a technológiai fejlődésnek pozitív hozadéka lesz: 65 százalékuk gondolja úgy, hogy az információs technológia fejlődése kedvezőbb foglalkoztatási kilátásokat hoz majd.
  • Az előrejelzések szerint az ember és a gép együttműködése egyre szorosabbá válik, és bármennyire is szeretnénk ebből maradni, társadalmunk és mindennapjaink összes szegmensét egyre inkább átszövi és meghatározza majd a technológia.

Mit jelent mindez a gyakorlatban?

Elsősorban a jövővel kapcsolatos különböző világképek és felfogások – optimista vs. pesszimista – egymásnak feszülését, a VR (Virtual Reality) virtuális valóság és az AR (Augmented Reality) kiterjesztett valóság térhódítását; vagyis a biológiai, fizikai és digitális világok összemosódását, egyúttal új állások, képességek, és új foglalkoztatási minták megjelenését.

Kell-e attól félnünk, hogy a digitális forradalom az emberi munka feleslegessé válásához vezet?

A válasz a megközelítéstől függ. Az ipari forradalommal járó változások is hasonló félelmeket keltettek – mi lesz, ha a gépek dolgoznak majd az emberek helyett – ugyanakkor számos új munkahelyet teremtett. Ezen az állásponton vannak azok a tudósok is, akik szerint a digitális forradalom által létrejövő, 2030-ban várható munkakörök nagy része még nem is létezik.

A jövő trendjei: új állások és képességek megjelenése:

Hogyan hatnak ezek a változások a vállalkozókra? Az oktatásban például az online oktatási formák iránti érdeklődés és a szabadúszó oktatók számának drasztikus növekedése kap majd kiemelt szerepet. Az előrejelzések szerint intenzív növekedés várható a magánkézben levő felsőoktatási intézmények alapítása terén is.

A mezőgazdaságban az informatizálódás lesz az egyik vezető trend: az egész termelés a környezetbarát megoldások felé fog tolódni.

A gyógyászatban pedig egyre nagyobb szerep jut a nanomedicinának és a személyre szabott gyógyításnak.

A virtuális és kiterjesztett valóság térhódításának köszönhetően a teljes munkaidős alkalmazottak száma előreláthatólag csökken, a munkahelyek virtualizálódása és a munka közbeni folyamatos tanulás jelentősége pedig várhatóan növekszik.

Új skillek kibontakozása egyéni szinten

A prognózis szerint egyéni szinten is új, még kiaknázatlan területeken kell majd brillírozni, és eddig nem használt készségeket gyakorolni, amilyen például a kulturális és társadalmi különbségek érzékelése, az intelligencia kontextusba helyezése, a digitális identitás kezelése, új infokommunikációs technikák gyakorlatba ültetése, valamint az ember és a gép összedolgozásának újszerű értelmezése.