Így (is) szerezhetsz pluszpénzt vállalkozásod számára

Pluszpénz kellene  vállalkozásod fejlesztésére? Vagy még indulás előtt állsz, és kezdőlökésre lenne szükséged vállalatod megalapításához? Szubjektív gyűjtésünkkel bemutatunk néhány lehetőséget az anyagi forrás előteremtéséhez.

1. Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése

A kétkomponensű program célja a fiatal álláskeresők képzése, mentorálása és anyagi támogatása. Az első komponens felkészíti a résztvevőket saját vállalkozásuk indítására. A pályázók ismeret- és készségfejlesztéssel, illetve mentorálással segítséget kapnak üzleti tervük kialakításához, valamint felkészítést kapnak a kombinált pénzügyi támogatás igénybevételére.

A képzési programokat eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező pályázók ezután második komponensként maximum 4.573.800 forint, vissza nem térítendő forrásban részesülhetnek. Emellett további visszatérítendő támogatásban is részesülhetnek a Foglalkoztatás ösztönzése célú hitelprogram keretében.

Fontos, hogy a pályázat célcsoportja ketté válik 30 év alattiakra és 30 év felettiekre. A támogatás jelentkezési határideje 2019. július 31. A további részleteket ide kattintva olvashatod.

2. „KKV Technológia” Hitelprogram

Amennyiben a már meglévő vállalkozásod technológiai fejlesztésre szorul, ezt a lehetőséget neked találták ki. A hitelprogram segítséget nyújthat korszerűsítési, vagy eszközbeszerzési céljaidhoz, még akkor is, ha csak most indult el vállalkozásod. A termék legnagyobb előnye a 0 százalékos kamat, amely iparági korlátozás nélkül, a teljes KKV szektor számára elérhető. A felvehető összeg minimum 1 millió – maximum 50 millió forint (a kezdővállalkozások számára 25 millió forint a maximálisan igényelhető összeg). Hitelkérelmet benyújtani 2018. szeptember 10-től egészen 2020. november 1-ig lehet. A részletes információkért katt ide.

3. NHP fix

A Növekedési Hitelprogram fix egy kiszámítható bevételi forrást ígér, ha bővítenéd az üzletedet, vagy lecserélnéd eszközeidet. Vállalatonként minimum 3 millió, maximum 1 milliárd forintos hitelösszeg igényelhető, csak forintban és csak új beruházásra – ami lehet ingatlan, vagy új és használt eszközök beszerzése egyaránt - ideértve a lízinget is. A fix kamat mértéke maximum 2,5% lehet, a futamidő pedig 3-tól 10 évig terjedhet. Az NHP fixet akkor is igényelhetjük, ha mellette uniós támogatást is elnyertünk beruházásunkra. Azonban forgóeszköz finanszírozásra és üzletrész megvásárlására nem használható a konstrukció.

Bővebben az NHP fixről a Magyar Nemzeti Bank oldalán olvashatsz, illetve a konstrukciót  kínáló bankfiókokban érdeklődhetsz.