Ezért éri meg diákokkal dolgozni!

Szezonális vagy kisebb kapacitást igénylő munkák elvégzésére ideális lehet a diákok alkalmazása diákszövetkezeten keresztül. És habár a diákmunka fő szezonja a nyár, az év többi részében is szívesen vállalnak munkát a főiskolások és egyetemisták, így nem kell attól tartanunk, hogy az ősz beköszöntével nem találunk majd diákmunkást.

Búcsút inthetünk az adminisztrációs terheknek és még anyagilag is jól járunk

Ha diákokat foglalkoztatunk, nagy eséllyel fiatal, dinamikus, egyszerűen és gyorsan tanítható, lelkes dolgozók fogják elősegíteni a cég hatékonyabb működését. A munkáltatói jogokat az iskolaszövetkezet gyakorolja, így amennyiben diákokat foglalkoztatnánk, nem kell a kiválasztással bajlódnunk. Nem kell álláshirdetéseket feladni, interjúztatni, és még a papírmunkával sincs nagy nyűg, csupán a jelenléti íveket kell kitölteni.

Diákok alkalmazásával nem kell felvenni egy állandó alkalmazottat. Ha néhány napot igénybe vevő részfeladatok elvégzésére van szükség, csak a ledolgozott munkaórára eső bért kell kifizetni. De nem csak egyszerűbb, hanem olcsóbb is, ha egy iskolaszövetkezethez fordulunk. A diákok nappali tagozatos jogviszonyuk alapján mentesülnek a TB-járulék befizetési kötelezettsége alól, ráadásul a tanulók havi bruttó béréből csak a 15 százalék SZJA-t kell levonni, a többi 85 százalék a nettó bérük, tehát a foglalkoztatók és a diákok is jól járnak.

Ha fontos a rugalmasság

Lehetnek olyan feladatok, amelyek nem igényelnek napi 8 óra ráfordítást. Ha csak heti 2-3 napra vagy napi 4 órára van szükségünk a kiegészítő munkaerőre, akkor is hatalmas segítség a diákmunka.  Emellett a rugalmasság abban is megnyilvánul, hogy sokkal hamarabb tud munkaerőt biztosítani egy iskolaszövetkezet, mintha magunk keresnénk valakit, így akár néhány napon belül beállhat hozzánk egy diákmunkás. Ráadásul a diákokra akkor is számíthatunk, ha csak szezonálisan van szükségünk a plusz munkára, például a nyári szezonban.

Forrás: HR Portál