Bérgyártás: sajátmárkás termékek előállítása olcsón és egyszerűen

Saját márkás terméket piacra dobni nem is olyan bonyolult, mint gondolnánk. Ráadásul az sem gond, ha nem áll rendelkezésünkre hatalmas mennyiségű kezdőtőke.

A bérgyártás előnyei

Amennyiben egy új terméket szeretnénk bevezetni, nem elég egy jó ötlet, szükség van egy pontos recept kidolgozására, egy gyárra, amely előállítja és becsomagolja a készterméket, majd végig kell járni az engedélyeztetési procedúrát. Bérgyártással ez a sok teendő viszont azonnal lekerül a vállunkról, néhány százezer forinttal megbízhatunk egy erre szakosodott céget, amely minden lépésnél segít nekünk.

Legyen szó akár édesség, kozmetikai termék, mosószer vagy bármi egyéb gyártásáról, több szakosodott céget is találhatunk, amely vállalja a megrendelő által hozott anyagok feldolgozását és a késztermékekké való előállítását. Sőt, amennyiben szükséges, a felhasználandó alapanyagok beszerzését, a késztermékek raktározását és egyéb logisztikai szolgáltatások lebonyolítását is. Így nem kell munkaerőt toboroznunk, gyárat építenünk, csomagolnunk és szállítanunk. Ráadásul sok bérgyártó segít a sajátmárkás logó és dizájn megtervezésében és a marketingben, illetve jogi tanácsokat is tudnak adni a kezdő vállalkozóknak.

További előnye a kiszervezésnek, hogy ha a termék mégsem lenne népszerű, nem bukunk akkorát, mint a saját gyár alapításánál. Sőt, egyszerűen tovább kísérletezhetünk, míg meg nem találjuk a tökéletes formulát, amelyben segítenek a bérgyártók szakemberei is.

Hogyan kezdjünk neki a kiszervezésnek?

Amennyiben van egy jó ötletünk, amelynek a megvalósítását szeretnénk kiszervezni bérgyártásba, érdemes több céget is felkeresni és tőlük ajánlatot és referenciákat kérni. Magyarországon is rengeteg cég vállal bérgyártást, általában egy bizonyos területre szakosodva, így valóban professzionális segítséget tudnak nyújtani akár a termékfejlesztésben is.

A kezdeteket akár úgy is finanszírozhatjuk, hogy az interneten előzetes megrendelőket, befektetőket keresünk, akár crowdfounding oldalakon is. Amikor pedig elkészül a késztermék és az engedélyeztetési körökön is túl vagyunk, jöhet az értékesítés, akár webshopon keresztül, akár fizikailag létező üzletben, vagy mindkettőben egyszerre.