Akarunk mi sikeresek lenni?

Egyre inkább felkapott a sikeres üzletasszonyok témája. Nem véletlenül, hisz a társadalmi berendezkedés hosszú időn keresztül a nemi szerepek elkülönítését diktálta. Ma már ezeket a társadalmi elvárások diktálta szerepeket egyre kevésbé éles határvonal választja el egymástól. Mégis látható, kimutatható.  

Nem csoda, hogy a nőknek nagyobb bátorságra van szükségük az üzleti karrierjük beindításához, hisz ezt sugallja a külvilág. Írták már be valaha a Google keresőbe azt a szót, hogy „siker”? A képtalálatok tanulsága: az első harminc kép között csupán kettőn szerepel nő…

Érdekelt, hogy mennyire foglalkoztatja a nőket a siker gondolata, ezért véletlenszerűen megkérdeztem erről húsz hölgyet. A legtöbbjük szeretne sikeres lenni, mégis úgy érzik, hogy a karrierért nagy árat kell fizetni, és ez az ár a család. Csupán kevesen gondolják, hogy a kettő nem zárja ki egymást. Valóban ennyire lehetetlen megvalósítani álmainkat?

A vágy – megvalósítható álom. Aki eléri, sikeresnek mondhatja magát. Minden nő életében eljön az az időszak, amikor döntéshelyzet elé kényszerül: család vagy karrier.

De miért kellene választani, amikor mindkettő megvalósítható? Ez a Dobbantó alapkoncepciója is: hogy támpontokat adjon minden nőnek, aki szeretne vállalkozásával üzleti értelemben érvényesülni. Segíteni akartunk abban, hogy hogyan fogjon bele, mire ügyeljen, egyszerűen hogyan lehet „jól” csinálni, és hogy nem utolsó sorban ezt hogyan lehet összeegyeztetni a magánélettel.

Ideális, ha a magánéletében és munkahelyén egyaránt elégedettek Önnel, és Ön is elégedett saját teljesítményével.  Ha közel fedi a valóságot, hogy Ön kihíváskereső, jó problémamegoldó, optimista, céltudatos, kitartó, kiegyensúlyozott, emberséges, ugyanakkor karakán, és az önmegvalósításra törekszik, elégedett egzisztenciájával akkor minden bizonnyal sikeresnek mondhatja magát.