A legjobb vállalkozói podcastek

Egyre népszerűbbek a podcastek nem csak külföldön, hanem hazánkban is, így már szinte minden témában találhatunk adásokat. Most összegyűjtöttünk 6 olyan magyar nyelvű podcastet, amelyek kifejezetten vállalkozóknak szólnak. Ezekben a műsorokban amellett, hogy tippeket, tanácsokat adnak a műsorvezetők, saját tapasztalataikról is mesélnek, hiszen maguk is vállalkozók.

1. Minner Üzleti Podcast

A Minner.hu alapítója, Mándó Milán sok olvasónknak lehet ismerős, hiszen a tavaly februári Dobbantó Klubunk vendége volt, ahol marketinggel kapcsolatos tanácsokat adott a résztvevőknek. Milán üzleti blogján is rengeteg hasznos tippel látja el az induló, valamint a már „haladó” vállalkozókat is, és nincs ez másként a podcast adásokkal sem. A beszélgetések olyan témákról szólnak, mint vállalkozás, üzlet, marketing, kereskedelem, mindez példákkal és statisztikákkal alátámasztva. A podcast ide kattintva érhető el.

2. Sikeres Nők Podcast

A Női Sikertréner blog szerzője, Andráska Zsófia coach az élet számos területén nyújt segítséget olvasóinak és ügyfeleinek a párkapcsolati tanácsadástól kezdve az üzleti konzultációig. Podcast adásai viszont kifejezetten a női vállalkozók mindennapi problémáira koncentrálnak, és azokra keresik a megoldásokat. A főként pszichológiai oldalról megközelített üzleti témákról szóló adások itt érhetők el.

3. KKV FM

Podcast „mindenkinek, aki jelenleg vállalkozik, valaha vállalkozott és újra kezdené vagy még csak vágyik arra, hogy belekezdjen egy vállalkozásba.” Az adásokban Babanics Írisz, kisvállalati marketing tanácsadó és Kovács Peti, szövegíró beszélgetnek a vállalkozókat érintő legégetőbb kérdésekről, a kockázatokról vagy a még kiaknázatlan lehetőségekről. A kéthetente új témával jelentkező csatorna innen érhető el.

4. Biznisz Boyz Podcast

„A magyar vállalkozói podcast show.” Három fiatal vállalkozó beszélget saját tapasztalatairól, a vállalkozásvezetés kihívásairól és megoldásairól. Több adásba vendégelőadót is meghívnak, aki általában maga is vállalkozó. Az üzleti, pénzügyi témák mellett könnyedebb, pszichológiai megközelítés is megjelenik, valamint működő vállalkozások bemutatása jó példaként. A podcast erről a linkről érhető el.

5. Vállalkozás és Pszichológia Podcast

A podcast adásaiban egy vállalkozó és egy pszichológus beszélgetnek, Gál Kristóf és Biró Bence Péter. A témák egyesítik a vállalkozási tapasztalatokat és a pszichológia tudományát, így sokszor nem csak vállalkozóknak érdekesek a beszélgetések. Az adások innen érhetők el.

6. Első Bizniszem Podcast

Három fiatal fiú indított vállalkozást, és ennek fejlődése hallható a podcastben. Az adások olyan témákról szólnak, mint az önfejlesztés, a marketing, a közösségi média, illetve többször is megszólal egy-egy külső vendég, aki szintén vállalkozó. A podcast itt hallgatható.